Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aguś wiem i zdecydowanie wygrałaś mój prywatny konkurs na najtrudniejsze do wymówienia imię i nazwisko :D :lol:

To wiesz jak trudne miała życie w szkole i na studiach :rotfl:

A teraz sobie polepszyłam i dodałam drugie i nie mieszczę się w żadnej rubryce w papierkowych sprawach - dlatego ja podówjnie nie trawię chodzić do urzędów :bash:

Ale czaderskie lampy ... wiedziałąm kiedy przyjść :)

Aga - potrzebuję z dekomy turkusowy materiał obiciowy. Ty brałaś z tej firmy ?

Mirelko z dekomy :yes:.

Ale ja miałam dosłownie jeden próbnik ;)

U siebie chyba też nie widziałam ich innych materiałów, ale Two chyba oglądała i może Agawi???

Dziewczynki przez przypadek mam dla Was zdjęcia wnętrzarskie z mojego domu :lol2:

Przytachałam z tikeja doniczki które miałam postawić na tarasie.

2 z nich staną chyba w wiatrołapie :rolleyes:.

Jedna będzie pojemnikiem na parasole :p

Miałam tylko małą parasolkę Oskara do przymiarki.

Roślinkę dostałam w czwartek na imprezie rodzinnej i jako że parapety w kuchni i jadalni już zajęte może tam ją wcisnę???

Powiedzcie czy doniczki w takiej wersji pasują????

http://i1.fmix.pl/fmi1307/829e12db00127f1051af5749

http://i2.fmix.pl/fmi1617/193b041e0006f43f51af5767

http://i3.fmix.pl/fmi2560/a40fe95b00032e9e51af5772

edit widze że jakaś sznurówka wystająca z szafy załapała się na zdjęcia :lol2:

i nie patrzymy na brak listew, które leżakują sobie w sypialni :sick:

I 2 na taras, jedna na zioła druga na jakaś kompozycję kwiatuchową :rolleyes:

http://i2.fmix.pl/fmi2423/77365ae6000d10c351af5757

Tu przymiarka z wrzoścem, żurawką i rojnikiem.

http://i1.fmix.pl/fmi110/a28afb03002bc63851af575f

Żurawkę wzięłam żeby zobaczyć czy będzie pasować do małej donicy przy drzwiach - i wygląda super przy zielonej hoście - kupię jeszcze 3 :lol:

Aguś

wiec jak mam być szczera to ta dracenka mi sie nie podoba jak leży w tej doniczce:no::no:

ona tam wpadła

poszukaj innego kwiatka

jako parasolnik super

a te z napisami garden fajne

Dracenka wpadła bo stoi na 2 parach kapci :lol2:

Ale jak dać jej szanse podrosnąć :rolleyes:

Ciesze się że parasolnik na tak i gardeny też :wiggle:

Twoje też prezentują się cuuuuuuuuuuuuuuuuudnie, ale jeszcze nie miałam chwili ogarnąć komodę i parapet w kuchni żeby je pieknie obfocić :rolleyes:

Aguś piękne te lampy :o:jawdrop:.

Wyślę pw z adresem email

Dziękować za lampy :lol:

Zdjątka poszły :)

Fajne nabytki :wiggle: szczególnie te doniczki z napisami :) i mój ukochany wiąz :rolleyes: mam go już 'zaplanowanego' :lol:

Z doniczek cieszę się jak dziecko :)

Muszę tylko przemyśleć sposób sadzenia ;)

Najwygodniej by było znaleźć jakąś mniejszą miedniczkę żeby nie sadzić bezpośrednio do nich - nie wiem czy mi się uda :(

Poszukaj sobie jeszcze grujecznika japońskiego odmiany pendula, też śliczne drzewko :rolleyes:

Widziałam dzięki :)

Jak przeglądam katalog to wszystkie takie "pendule" mi sie podobają :yes:

I wcisnę ich jak najwięcej :lol:

Agus doniczki sliczne :wiggle: parasolnik na tak ;) I dracena w tej doniczce na tak :D moim zdaniem jak dasz duzo ziemi, wtedy dracena sie podniesie to bedzie super wygladala w tej donicy :)

Dzieki Kasiu :)

Mam taką podłużną donicę po różach mam nadzieję że będzie pasowac jako osłonka ;)

Aga jeżeli chcesz sadzić roślinkę bezpośrednio w tej doniczce to pomaluj ją wewnątrz folią w płynie albo po prostu wyłóż zwykłą folią. Często się zdarza że po jakimś czasie one się rozszczelniają albo rdzewieją od wody ;)

Dlatego jak napisałam wyżej najpierw poszukam osłonki - choć chyba będzie trudno :(

A o folii w płynie nie słyszałam :o

-------------------------------------

Igi śpi ......idę zmienić różom bambusy na porządne patyki - kije od szczotek - świeżo kupione bo 2 prawie leżą na ziemi po tych burzach :o

A o folii w płynie nie słyszałam :o

A ja tak :lol2:

Mam ją pod płytkami w łazience.

Strzeżonego Pan Bób strzeże ;)

idę zmienić różom bambusy na porządne patyki - kije od szczotek - świeżo kupione bo 2 prawie leżą na ziemi po tych burzach :o

No to będziesz miała design jak się patrzy :rotfl:

Doniczkisame w sobie bardzo ładne, zwłaszcza te z napisami. Ale bardziej pasują na taras, ewentualnie do kuchni. Wiatrołap z lakieowaną szafą chyba wolałby nieco innny parasolnik. A draceny niestety osobiscie nie lubię taka jakaś blokowa/komunistyczna mi sięę wydaje. Za to kompozycje w doniczkach z napisami są przecudnej urody.

Aguś ,lampy rewelka:o:o:o:o bardzo dobrze ,że wybrałaś w chromie ,swietnie sie bedą komponować :yes: ..Doniczki fajne ,ale rzeczywiście dracena wygląda nieszczególnie ..moze cos takiego lepiej by wygladało?

http://www.we-dwoje.pl/files/Image/art_bonus_oryg/we_dwoje_1_12035.jpg

Przypominiałas mi o wiązie ,,,mam w starym ogrodzie dośc okazałego :yes:ciekawa jestem ,czy jest szansa by sie przyjał na moim nowym trawniku.:yes:

Weź no powieś w końcu te lampy, ileż mamy czekać, Aga!!!:lol2:

O ! Dobrze koleżanka mówi !

Zrób mała sesyjkę z Toba w roli uchwytu sufitowego, co ?

Daj sie trochę nacieszyć tym, ze człowiek kupił sobie sliczniutkie lampecki, za cudza kasę ;) :lol2:

A ja tak :lol2:

Mam ją pod płytkami w łazience.

Strzeżonego Pan Bób strzeże ;)

O widzisz, Ty to znasz wszystkie nowinki techniczne :lol:

No to będziesz miała design jak się patrzy :rotfl:

Życie to nie je bajka :lol2:

Trza czasem hardcorowego działania :rotfl:

Doniczkisame w sobie bardzo ładne, zwłaszcza te z napisami. Ale bardziej pasują na taras, ewentualnie do kuchni. Wiatrołap z lakieowaną szafą chyba wolałby nieco innny parasolnik. A draceny niestety osobiscie nie lubię taka jakaś blokowa/komunistyczna mi sięę wydaje. Za to kompozycje w doniczkach z napisami są przecudnej urody.

Migotko, na razie parasolnik zostaje ;).

Mnie nie razi, jest takim klasycznym akcentem przy świecącym froncie :rolleyes:

Jak w przyszłości znajdę jakiś ciekawy zamiennik, pewnie zmienię :)

Dracena taka sobie - ale ją dostałam na parapetówce i nie wyrzucę biednej roślinki :(

Na razie stoi w kuchni, bo doczytałam że do życia potrzebuje jednak trochę słońca a w wiatrołapie go u mnie się nie uświadczy :sick:.

Doniczki kupiłam docelowo na taras i pewnie kiedyś będa sobie razem stały :rolleyes:

Weź no powieś w końcu te lampy, ileż mamy czekać, Aga!!!:lol2:

No musimy czekać, bo sufit jest podwieszany i trzeba go przerabiać :bash:

Trzeba też chyba jakieś wzmocnienie zrobić do głównego sufitu bo się na samym kablu nie utrzymają :o

Aguś dzięki za zdjątka :hug:

:hug:

Aguś lampy super:yes::D doniczki też:yes: a z wiąza będzie Pani zadowolona, u mnie jest dorodny okaz na wyspie i napatrzeć się na niego nie mogę:D

Dzieki Anetko :hug:

Mój wiąz mimo że ma 3 gałązki wywołuje wielką radosć i zachwyt u mnie :lol:

Dzisiaj jadę dokupić drugiego :wiggle:

Aguś ,lampy rewelka:o:o:o:o bardzo dobrze ,że wybrałaś w chromie ,swietnie sie bedą komponować :yes: ..Doniczki fajne ,ale rzeczywiście dracena wygląda nieszczególnie ..moze cos takiego lepiej by wygladało?

http://www.we-dwoje.pl/files/Image/art_bonus_oryg/we_dwoje_1_12035.jpg

Przypominiałas mi o wiązie ,,,mam w starym ogrodzie dośc okazałego :yes:ciekawa jestem ,czy jest szansa by sie przyjał na moim nowym trawniku.:yes:

Dziękować za lampki :hug:

Beatko a potrzebuje ta roślinka słońca?

Tam przeżyje tylko coś co lubi cień :(

O ! Dobrze koleżanka mówi !

Zrób mała sesyjkę z Toba w roli uchwytu sufitowego, co ?

Daj sie trochę nacieszyć tym, ze człowiek kupił sobie sliczniutkie lampecki, za cudza kasę ;) :lol2:

Takąż sesję zrobił mi J jak lampy przyszły, ale ze względu na burdello bum bum na stole i balecie w kuchni i to że lampa odbija wszystko było widac tylko bałagan i mnie z rękami w górze :rotfl:

Dopiero byście miały ubaw :p

---------------------------------------------------------