Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć :bye:

Odpisuję szybko, bo nie wiem czy będę miała jutro czas żeby coś skrobnąć.

Mamy na weekend gości - przyjeżdża Karola ze swoimi chłopakami :lol:.

Od rana będę latać i próbować w jeden dzień ogarnąć chałpę coby wstydu nie było :lol2:

Dzisiaj mało co zrobiłam bo miałam troszku zakręcony dzień

bo kosiłam trawę(zajmuje mi to już dokładnie 2 h :rolleyes:)

Nie było prądu cały dzień :mad:, a żeby myć podłogi muszą być najpierw odkurzone - a to mi najdłużej czasu zajmuje :bash: - a bez prądu wiadomo :sick:

Byłam też z mamą na mszy za moją ciocię a mamy siostrę - druga rocznica jej śmierci :( - cała wyprawa zajęła nam 3 godziny bo to poza miastem.

Przyjechał zegar i na żywo jestem nim zachwycona!!!!!!!

Pasuje :yes: :yes: i tak cudnie wypełnił róg w jadalni :rolleyes:

Z racji że jutro zamierzam wybłyszczyć cały dom na przyjazd gości, zrobię obiecane fotki wszystkich nowości.

Mam też rolety u góry we wszystkich pokojach.

Nic takiego, ale u chłopaków niebieski i granat w oknach naprawdę zmieniły te pomieszczenia............:)

------------------------------------

Natalek i jak pizza udała się???

Mam nadzieję że tak bo będzie na mnie :p

Magda :bye:

Oskar już lepiej.....wiesz jak to z ranami, odpadają strupki, chwilę się ślimaczy, robi się mniejszy nowy strupek i tak pomału rączki zdrowieją :)

Diana dzięki :)

Justynko mówisz nie tej witrynie czy w ogóle witrynie w salonie?

Ja na witrynę choruję więc będę szukać.........tylko faktycznie teraz będzie problematyczne zgranie tych wszystkich mebli :sick:

Ola :hug:.

Jak wyżej napisałam Oskaro dochodzi pomalutku do siebie, ze dwa razy dziennie uderzy się w tego palca, albo jak dziś kolega w przedszkolu mu na tą rękę nadepnął :o ale pomału zdrowiejemy :yes:

Mari dzięki za zegar.......zrobię zdjęcia już udomowionego to ocenisz jeszcze raz czy pasuje.

Moim zdaniem tak :wiggle:

Nie mogę się na niego napatrzeć.

Mam nadzieję że w nocy mnie nie przestraszy(czasaem po coś do kuchni schodzę), bo bez świateł wygląda jak wielka postać :lol2:

Panno Zetko http://emoty.blox.pl/resource/paluszkiem.gif skoro tak blisssssssko byłaś mogłaś do mnie podjechać :)

Cieszę się że wypoczęłaś...........ja odkąd mam tą moją wielką chałupę i 2 łobuzów wybieram tylko i wyłącznie stacjonarny wypoczynek :lol2:.

Nikt póki co po górach by mnie nie przegonił :)

Małgosiu taki był plan z zegarem....ale schować go tam w kąt to byłoby zabójstwo...........

Małgosiu Mari lampy będa po weekendzie.

M mówi że szkoda kupowac całego wora szpachli do jednej małej dziury na suficie ;).

Przywiezie po weekendzie z domu i dopiero zrobi .......także jeszcze wszystkie uzbrajamy się w cierpliwość.

Na razie gapię się na zegar - a tak by mnie szyja bolała od gapienia w prawo i w lewo :lol2:

Beatko znam :hug:, pamiętam :p

------------------------------------------

Zmykam bo oczywiście niewyspana ;)

Rano wstałam z myślą...rany kiedy będzie wieczór żeby móc znowu położyć się spać :o

Igi - ząb :sick:

Ja - alergia.chyba jabłko z tesco, albo pomidor z bazar

Ja - po wstaniu po leki na alergię nie mogłam usnąć bo chyba pełnia teraz czy coś

Trzymam się na nogach tylko dzięki zegarowi :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Dobrej nocki :bye:

bo bez świateł wygląda jak wielka postać

To Ty w nocy lepiej uważaj, zebys nie wzięła go za swojego męża i nie zaczęła z nim przypadkiem jakis ekscesów ;) :lol2:

a tak by mnie szyja bolała od gapienia w prawo i w lewo

Zawsze mozna popracować nad wykształceniem zeza rozbierznego ;) :lol2:

Aga ja myślę, że powinnaś już zaprzestać dodawania kolejnych babcinych/antycznych elementów, bo w końcu w salonie nic nie zostanie z politurowanej perełki a zrobi się graciarnia :rolleyes:

Justynko spokojnie.

Na takiej powierzchni jeszcze jeden grat by się zmieścił :rotfl:

Dwustuletni dziadek który wczoraj przyjechał jest naprawdę dostojnym gratem :p.

Tylko teraz myślę co zrobić z tą moją rudą komodą.....będą zdjęcia z zegarem........będziemy myśleć :)

Chociaż tak z perspektywy to nawet pasuje do tych zloceń na zegarze :o.

Na bank chcę się pozbyć tych ozdobniczków na niej ;)

To Ty w nocy lepiej uważaj, zebys nie wzięła go za swojego męża i nie zaczęła z nim przypadkiem jakis ekscesów ;) :lol2:

Zawsze mozna popracować nad wykształceniem zeza rozbierznego ;) :lol2:

:rotfl:

Agus, zostaw te komodę w świętym spokoju !

No na litośc boską.

Miej że trochę szacunku dla emerytów.

Mówie zupełnie serio.

Tak mi się własnie wydawało, ze te ozdobniki w zegarze ( nie rozkminiłam koloru) beda grały z komodą.

wiem, że to zupełnie inne style ale wychodzi Ci eklektyzm :)

Nie profanować mi !

Poczekaj jeszcze z tak ostatecznymi zmianami. Przemalowac zawsze zdązysz....a nóż dokupisz cos jeszcze i nagle zacznie wszystko ze soba pięknie współgrać. Popracuj nad roletami, dodatkami i się obaczy.

Dobrze gada ! Dac jej wódki ! ;) :rotfl:

Aga slyszalam nowinę !!!!!! goście !!!! bawcie się dobrze:D:D:D:D

i wypijcie trochę żółtej za mnie :lol2:

Tez mi nowina !

Przecież tam libacja na okragło !

Nie pamiętasz jakie to nowe świeckie święto obchodzi nasza Aga ?

Wlany poniedziałek !

Chyba nic więcej nie trzeba dodawać..............

Pizza rewelacja :-) Mąż stwierdzil, że bez sensu zamawiać bo to ten sam czas przygotowania co dowozu do tej naszej pipidówy ;-) a o ile smaczniejsza! Dzieci jadły z samym serem a my troche poszaleliśmy :-o było pysznie!

Zazdroszczę Wam tych Waszych spotkań! Mam wrażenie, że wszyscy forumowicze z drugiego końca Polski!

Ja z Wielkopolski- koło Leszna!

Udanego spotkania

Zazdroszczę Wam tych Waszych spotkań! Mam wrażenie, że wszyscy forumowicze z drugiego końca Polski!

Co Ty mówisz, ja koło Gdańska mieszkam... to jest dopiero drugi koniec wszystkiego :p

...chociaż za tydzień planuję już siedzieć w naszym (wynajętym) nowym mieszkanku we Wrocławiu... :wiggle:

Admete - ja nawet nie skojarzyłam, że byłam gdzieś w Twoich okolicach, wszytko tu taaaakie wirtualne że nawet nie wiem, skąd jesteś (to zresztą dotyczy większości forumek, chyba ze mają jak byk pod awatarkiem napisane) :p Twojego cudnego domu w każdym razie nie widziałam, to jakieś niedopatrzenie, ze nie został uwzględniony w przewodnikach turystycznych :p

Mam nadzieję, że się Aga przygotowałaś ;)

http://img03.allegroimg.pl/photos/oryginal/34/86/64/64/3486646444

Planuję jutro do Cię zadzwonić.

Mam nadzieję, że nie obudzę ;)

Aga ,komodę jednak przemalowałabym na grafit...

Albo na granatową czerń :rolleyes:

Witam po weekendzie :bye:

Towarzystwo fantastyczne więc czas był cudownie i miło spędzony :cool:

Z Karolą widziałyśmy się już nie po raz pierwszy więc już wiemy że super nam razem czas płynie :)

Mam nadzieję że szybko uda nam się umówić na kolejne spotkanko :lol:

---------------------------------

Igi zaczął mi kasłać w nocy(wczoraj i dziś) dopiero wstaliśmy ;).........jestem trochę nieposkładana i czasu mało bo zaraz muszę wyruszać w miasto z chłopakami.

Kawkę jeszcze mam więc szybko odpisuję :rolleyes:

cieszę się iż z Oskarem już dobrze :-)

co do zegara najważniejsze że się Tobie podoba (widać że go miłujesz :-)) oraz że spełniłaś kolejne marzenie :-)

:bye:

Marzenie rzeczywiście spełnione :rolleyes:

Paluszek Oskara już bez plastra, schodzą kolejne warstwy strupków :)

Aga slyszalam nowinę !!!!!! goście !!!! bawcie się dobrze:D:D:D:D

i wypijcie trochę żółtej za mnie :lol2:

Wypite :rotfl:

Agus, zostaw te komodę w świętym spokoju !

No na litośc boską.

Miej że trochę szacunku dla emerytów.

Mówie zupełnie serio.

Tak mi się własnie wydawało, ze te ozdobniki w zegarze ( nie rozkminiłam koloru) beda grały z komodą.

wiem, że to zupełnie inne style ale wychodzi Ci eklektyzm :)

Nie profanować mi !

Poczekaj jeszcze z tak ostatecznymi zmianami. Przemalowac zawsze zdązysz....a nóż dokupisz cos jeszcze i nagle zacznie wszystko ze soba pięknie współgrać. Popracuj nad roletami, dodatkami i się obaczy.

Dobrze gada ! Dac jej wódki ! ;) :rotfl:

Ania ze zmianami czekam, bo teraz czerń/granat mi tam nie pasuje :o-----zleją sie z zegarem i zrobi się jeden czarny ciąg :sick:.

Pokażę zdjęcia będziemy dumać - jeszcze nie zrobione......może dziś :yes:

Tez mi nowina !

Przecież tam libacja na okragło !

Nie pamiętasz jakie to nowe świeckie święto obchodzi nasza Aga ?

Wlany poniedziałek !

Chyba nic więcej nie trzeba dodawać..............

:p

Aaaaaaaaaaaa

Zapomniałam dopytać, gdzie ten zegar zanabyłaś ?

Pochwal sie kontaktem :D

Wyślę Ci później privka

zegar jest cudny,chociaż to nie mój klimat,ale do Twojego domu pasuje jak ulał,Aguś jaki Ty masz zlew?jaki kolor?pozdrawiam i życzę udanego weekendu z Karolą:)

Zlew 70 czarny Duravit

http://i2.fmix.pl/fmi2501/efef3ce7001123ee50e94bc1/zdjecie.jpg

Pizza rewelacja :-) Mąż stwierdzil, że bez sensu zamawiać bo to ten sam czas przygotowania co dowozu do tej naszej pipidówy ;-) a o ile smaczniejsza! Dzieci jadły z samym serem a my troche poszaleliśmy :-o było pysznie!

Udanego spotkania

Natalek a mnie wczoraj pierwszy raz pizza nie wyszła :o:o:o :bash: :bash: :bash:

i uraczyłam gości niedopieczonym ciastem które 2 razy wkładałam z powrotem do kuchenki :(

Tylko jedna z ananasem nie wyszła, najwidoczniej za dużo soku puścił ananas , ciasto namokło i się nie upiekło :(

Aga ,komodę jednak przemalowałabym na grafit...(będzie grała z zegarem (skoro już jest:D:D)

Wychylcie choć jedna żółtą za moje zdrowie ...gaduły jedne...:hug:

Beatko pokażę Wam zdjęcia z zegarem i spróbujemy coś postanowić, bo patrząc tylko na te dwa meble - to pasują do siebie :o

Zdrówko wypite :lol:

Co Ty mówisz, ja koło Gdańska mieszkam... to jest dopiero drugi koniec wszystkiego :p

...chociaż za tydzień planuję już siedzieć w naszym (wynajętym) nowym mieszkanku we Wrocławiu... :wiggle:

Admete - ja nawet nie skojarzyłam, że byłam gdzieś w Twoich okolicach, wszytko tu taaaakie wirtualne że nawet nie wiem, skąd jesteś (to zresztą dotyczy większości forumek, chyba ze mają jak byk pod awatarkiem napisane) :p Twojego cudnego domu w każdym razie nie widziałam, to jakieś niedopatrzenie, ze nie został uwzględniony w przewodnikach turystycznych :p

No szkoda............coś czuję że byśmy nie mogły nagadać się na żywo :stirthepot::stirthepot::cool:

Mam nadzieję, że się Aga przygotowałaś ;)

http://img03.allegroimg.pl/photos/oryginal/34/86/64/64/3486646444

Planuję jutro do Cię zadzwonić.

Mam nadzieję, że nie obudzę ;)

Albo na granatową czerń :rolleyes:

Ania uśmialiśmy się jak nie wiem z tego plakatu :lol2:- bomba !!!!!!!!!!

Jestem spokojna, pytałaś o zdanie to się wypowiedziałam ;)

Na nie jestem już innym antykom, jak dla mnie masz już zgromadzone maksimum w salonie...ale Ty tu urządzisz.

Ok ok ok :p

-----------------------

Obiecuję dzisiaj jakieś zdjatka :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Tymczasem zmykam.

Miłego dnia życzę :bye:

Edytowane przez admete