agawi74 02.02.2012 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Właśnie się dowiedziałam od męża że czarne obudowy kominków są wstrętne http://imgx.wizaz.pl/forum/images/smilies/tmp/kwasny.gif może chociaż ramkę wkoło wkładu mi się uda przemycić - obaczymy jeszcze w trakcie projektowania obudowy http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif Szkodaaaa:bash: Może go jeszcze ubłagasz Aga? http://forum.barcis.pl/images/smilies/modli.gif Na pewno znajdziesz sposób http://forum.barcis.pl/images/smilies/pomysl.gif Karolek ponoć w następnym tygodniu robi tą wycieczkę :popcorn: Aaa to fajnie:wiggle: Sama bym chętnie pojechała, ale jechać 400 km za stołem krzesłami to już lekka przesadahttp://www.polishbikers.com/images/smilies/inne/thumbdown.gifU nas coraz zimniejhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/ill/smileys-ill-604738.gif http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/ill/smileys-ill-604738.gifOdpoczywaj Aguś, bo pewnie o 3 znowu pobudka, cooo? :hug:Miłej porannej kawkihttp://forum.barcis.pl/images/smilies/kawa.gif Tak tak już mojego J przygotowałam psychicznie na wycieczkę .Coś nie jest zbyt zadowolony ale cóż nie ma wyjścia Przed wyjazdem dam Wam znać żebyście mi dokładnie pokazały o co mam wypytać Trudno karolku, co się odwlecze to... Najważniejsze, że pojedziesz. Damy Ci wytyczne przed odjazdem, nie bój:lol2: Tymczasem kuruj dzieciątka http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/ill/smileys-ill-032402.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 03.02.2012 03:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Co do kominka wczoraj stanęło na ogólnym zarysie samej bryły i umiejscowieniu w ścianie. Wyszła jeszcze jedna mała rzecz (jaki człowiek jest nieuświadomiony ) sam wkład m 46 cm głębokości, ale potrzebuje jeszcze 13 cm na jakieś gadżety - więc robi nam się 58 cm (około 2 cm wejdziemy w ścianę) ale z obudową sam portal będzie wystawać około 74 cm - czyli i tak sporo , a ściana z kominem i pseudo kominem - czyli cała ścianka za obudową będzie miała 60 cm głębokości - bo przed kominem jest jeszcze ryra którą trzeba zabudować - ale i tak nie chciałam żadnych uskoków. Ale miałam nadzieje że mój nowy "klocek" w salonie będzie wystawał na 40 cm a nie na 60 cm A tu nowe wymiary - idziemy w kwadrat -portal ma być smukły Dokładny wygląd dopiero do ustalenia http://i3.fmix.pl/fmi2460/3a77c9620013be604f2b4acb http://i3.fmix.pl/fmi805/be0ad2e100140a884f2b4ae2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 03.02.2012 03:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Tak tak już mojego J przygotowałam psychicznie na wycieczkę .Coś nie jest zbyt zadowolony ale cóż nie ma wyjścia Przed wyjazdem dam Wam znać żebyście mi dokładnie pokazały o co mam wypytać Damy znać damy - ja jeszcze całą ofertę przejrzę - może coś jeszcze wpadnie mi w oko - żebyś Karolku przez nas nie siedziała tam po kolei na wszystkich krzesłach przez 2 dni Co do kamienia - nie zdecydowałam - i dziś będę nad nim myśleć. Dzisiaj też ustalimy z panem od kominka dokładny jego wygląd Skibusia Witam!!! i dziękuję za cenne uwagi A może wkleiłabyś u mnie swój portal???? Tess wiem że kominek by fajnie nawiązywał - ale chyba nie będę naciskać - jeszcze mój J skłonny w salonie nie siedzieć ze względu na straszącą go czarną obudowę mme kompromisy kompromisy - ja odbiję sobie na czymś innym Hazelku nie pomyliłaś wątku - ta czarna obudowa i czarna półka pod tv miały być właśnie nowoczesnym nawiązaniem. Do tej pory nawet nie pytałam J o kolor szafki bo z góry założyłam że czarna będzie ok - a tu taki szok :o:o - nie wiem jaką teraz dam srebrną się obaczy Agawi będę myśleć dzis nad kolorem i kształtem bo muszę się na coś dziś zdecydować - żeby pan z kominkiem ruszał a ja fizycznie kamień muszę juz znaleźć i zamawiać . Więc wszystko się może zdarzyć Aguś, bo pewnie o 3 znowu pobudka, cooo? :hug:Miłej porannej kawkihttp://forum.barcis.pl/images/smilies/kawa.gif jakbyś zgadła 3.15 Kurcze jeden dzień rozumiem ale 2 dni pod rząd . Wczoraj starałam sie go przetrzymać - ale wytrzymał do 19.20 i padł - co nie uważam za baaaaaaaaardzo wczesną porę. Więc nie wiem co on mi tak wstaje. I nie że marudzi czy coś- wstaje z uśmiechem na twarzy gotowy do działania - chociaż tyle. Dziś znowu będę wieczorem walczyć o jak najpóźniejszą godzinę jego pójścia spać.................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 03.02.2012 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 admete moja Julka o 18.00 już praktycznie zawsze śpi! Ma tak odkad skończyła 2 miesiące... Był czas ze przesypiała 12-13 godzin tylko z przerdwami na jedzenie i dalej spać, pierwszy raz miałąm ja na rękach w nocy i lulałam jak w listopadzie sie rozchorowała czyli jak miała prawie 11 miesięcy Tylko ona w ciągu dnia ma dwie drzemi i to czesto po 30 minut,,,, ostatnio zdarza sie ze jedna drzemka trwa godzine , to jestem w szoku;) W pewnym momencie zaczeła wstawać coraz wcześniej , dobiła nawet do 4 rano i już niby wyspana , radosna a po pół godzny do godziny była nieprzytomna.... Postanowilismy kłaść ja później... przetrzymywać ale skutek był odwrotny... wstawała jeszcze wcześniej albo tak samo jak szła spać przed 18.00. Odpuściliśmy , pozwoliliśmy jej samej sie wyrgulować Kompiel 17.30 a o 18.00 już śpi, wstaje pomiędzy 5.00 a 6.00 niestety częściej jest to 5 z minutami Trzymam kciuki za późniejsze wstawani malucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 03.02.2012 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Żeby dobrze rozpocząć kolejny kominkowy dzień wklejam coś na poprawę humoru http://i1.fmix.pl/fmi2433/7ea796c00024d6ac4f2b8890 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 03.02.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Super, bardzo mi się ten piec podoba, do mojego przyszłego domku letniskowego, od czasu kiedy zobaczyłam piec u koleżanki zachorowałam na niego, chociaż u mnie w starym domu stał piec przedwojenny jako ozdoba, własciwie w nim nie palilismy i teraz zastanawiam sie dlaczego? Teraz jest tyle pięknych kafli do wyboru, więc są duże możliwości tylko musi to pasowac do wystroju wnetrza. Admete, mam nadzieję, ze temat kominka zamknięty i już teraz tylko obróbka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 03.02.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 adme, fajna inspiracja- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.02.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Adme ... a ta głębokość po obudowanie to już znana na podstawie ustaleń z firmą kominkową? :> Bo u nas wkład ma 39 cm głębokości a i tak kloc wyszedł, bo trzeba było się od właściwej ściany 10 cm odsunąć:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 03.02.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 jakbyś zgadła 3.15 Kurcze jeden dzień rozumiem ale 2 dni pod rząd . Wczoraj starałam sie go przetrzymać - ale wytrzymał do 19.20 i padł - co nie uważam za baaaaaaaaardzo wczesną porę. Więc nie wiem co on mi tak wstaje. I nie że marudzi czy coś- wstaje z uśmiechem na twarzy gotowy do działania - chociaż tyle. Dziś znowu będę wieczorem walczyć o jak najpóźniejszą godzinę jego pójścia spać.................... Kochana, a jak budzi sie Twój maluch o 3, to co robisz? Zapalasz światło, wyjmujesz go i zaczynasz zabawiać? Bo najlepszym i najprostrzym sposobem na nauczenie dziecka przesypiania całej nocy jest pokazanie mu, że noc jest nieciekawa, że w nocy jest ciemno i nudno... jednym słowem dzienko musi zrozumieć, że noc jest do spania, a dzień do zabawy. Ja nigdy mojej małej nie zapaliłam sztucznego światła w nocy... jak miała pomysł się przebudzić, to siedziałyśmy po ciemku - się tuliłyśmy, głaskałyśmy, mówiłam do niej jedynie szeptem o tym, wszyscy śpią i my też musimy;) - po 20 minutach odpływała spowrotem;) Nawet jak jej się RAZ zdarzyło zrobić kupę, to przewijałam ją przy takiej lampce ze ściemniaczem w półmroku... Polecam ten sposób:yes: I nie uwierzę, że są dzieci, które po ciemku będą się bawić godzinami i nie zrozumieją o co chodzi;) Tą metodę poleciłam już 2 koleżankom z takim problemem - oby dwie mnie wychwalają pod niebiosa;) - choć mi się wydaje, że to żadne odkrycie, ale jednak dla niektórych tak:) A żeby cokolwiek można było przy dziecku zrobić po ciemku, wystarczy kupić taką żarówkę Osram dwufunkcyjną... jest to zwykła żarówka energooszczędna, a na górze ma taką maleńką diodę LED, która daje szary półmrok - jak światło księżyca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 03.02.2012 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Karola wiem że się wyreguluje - bo tak było z najstarszym - wogóle nigdy nie miałam problemów z jego wieczornym usypianiem - Oskaro tez wstawał do 2 lat o 5 rano. Teraz jak od września skończyły mu się dzienne drzemki chodzi spać o 19 i śpi 12 h. Po zmianie czasu będzie lepiej Alu z moim kominkiem to do póki w domu nie stanie to nie będziemy mogli być pewni jego ostatecznego wyglądu Hazel prawda???? Venusku takie odległości mi wczoraj pan podał . Będę go dziś wypytywać chyba jeszcze o inne wkłady. Moja mama dziś do mnie podjedzie po południu więc wreszcie po tygodniu wyjdę z domu http://forum.barcis.pl/images/smilies/yahoo.gif i podjadę do pana i porozmawiamy na żywo, bo przez telefon i na podstawie wysłanych zdjęć pocztą to kiepsko coś ustalić Magda prze całą noc jest zapalona w rogu taka mała lampeczka więc nie jest jasno, nie zapalam górnego światła - i takie ciemności nie przeszkadzają mu w działaniu. Bawi się sam ze sobą do jakiegoś czasu potem woła już kogoś - czyli mnie - i nie mogę go tak zostawić bo obudzi drugiego tuz za ścianą . Uwierz mi nie zwracam na niego uwagi, idę do łazienki w międzyczasie więc trochę leży sam - ale on ewidentnie budzi się już na swój dzień On sobie leży a ja z boczku odpalam laptopa i sprawdzam co Wy wieczorem naklepałyście jak ja spałam Myślę że ta 3 to jakiś wybryk natury jest - bo normalnie wstawał koło 4.30 - 5 - po zmianie czasu to będzie godzina o jakiej ja wstawałam prze całą ciąże bo Oskaro mój też tak się budził - jednym słowem MASAKRA z tym spaniem u moich chłopaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 03.02.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 jakbyś zgadła 3.15 O Matko:o Współczuje Ci tego wczesnego wstawania:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 03.02.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 admete, nie wiem czy już tam byłaś? Podrzucam link do wnętrz (inspiracje i nie tylko) kuchnie klasyczne http://forum.muratordom.pl/showthread.php?178419-KUCHNIE-KLASYCZNE-%28angielskie-wiejske-prowansalskie%29-inspiracje-i-realizacje/page31 Skojarzyły mi się z twoją kuchnią, może coś nowego wpadnie ci w oko;) Moje dzieciaki najwcześniej wstawały o 7 rano, norma to koło 8. Teraz jak przedszkole i szkoła przymus 7:bash: Nie miałam żadnych sposobów, więc nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 03.02.2012 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Magda nie dodałam jeszcze że zaczyna nam się ząbkowanie - od tego tygodnia właśnie - więc ta 3 nad ranem może być tym spowodowana. 5-6 jest przeze mnie jak najbardziej do zaakceptowania Co do przytulania - to mimo że bardzo nad tym ubolewam moje chłopaki to nie przytulasy - oni wolą inną formę zainteresowania mamy --działanie i zabawa majeczka dzięki :hug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 03.02.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Magda prze całą noc jest zapalona w rogu taka mała lampeczka więc nie jest jasno, nie zapalam górnego światła - i takie ciemności nie przeszkadzają mu w działaniu. Bawi się sam ze sobą do jakiegoś czasu potem woła już kogoś - czyli mnie - i nie mogę go tak zostawić bo obudzi drugiego tuz za ścianą . Uwierz mi nie zwracam na niego uwagi, idę do łazienki w międzyczasie więc trochę leży sam - ale on ewidentnie budzi się już na swój dzień On sobie leży a ja z boczku odpalam laptopa i sprawdzam co Wy wieczorem naklepałyście jak ja spałam Myślę że ta 3 to jakiś wybryk natury jest - bo normalnie wstawał koło 4.30 - 5 - po zmianie czasu to będzie godzina o jakiej ja wstawałam prze całą ciąże bo Oskaro mój też tak się budził - jednym słowem MASAKRA z tym spaniem u moich chłopaków A to faktycznie twoje ciażowe wstawanie może być tu nie bez znaczenia;) Słyszałam o tej teorii, że dziecko jeszcze w łonie wyrabia sobie swój tryb dnia - jednym słowem masz przekichane:lol2: Ja wstawałam ok. 9-10 w ciąży - i to by się zgadzało:yes: A ta lampeczka jest ze zwykłą żarówką? Czy własnie taką ledową? Naprawdę spróbuj ją wymienić... I spróbuj parę dni nie włączać laptopa (to dodatkowe światło i aktywność - która małego moze zachęcać do "działania";))... posiedźcie w ciemności w ciszy... może mu się odwidzi... zero zabawek, zero innych zabawiaczy... A on śpi z Wami w pokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 03.02.2012 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Marjelko dawno tam nie byłam dobrze że mi przypomniałaś - zajrzę zobaczę co tam nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 03.02.2012 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Magda Spróbuję z tą lampka . A laptop w druga stronę odwrócony - no nic popróbujemy bo się wykończę Mały śpi ze mną - karmimy się - i niestety kolejny urok moich dzieci wstawanie na karmienie co 2h a nad ranem co 1h - danie starszemu w wieku 5-6 miesięcy butli sztucznego mleka tego nie zmieniło - więc to taki ich urok Starszy śpi z tatusiem w dużym pokoju . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 03.02.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 admete, u mnie też dzieci cycowe, jedno i drugie przez ponad półtorej roku karmione, budziły się co 2 czasem co 1 godz. na szczęście dłużej odsypiały Dzieci są różne, jedno da się nauczyć dłuższego spania inne już nie:rolleyes: Najważniejsze jest zdrowe dziecko resztę da się przeżyć. Jak to się mówi małe dziecko mały kłopot.... Ja tak się zawsze pocieszałam w chwilach kryzysu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 03.02.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Wpadłam nadrobić zaległości i widzę że znów kominkowy temat na tapecie Nawet mojego Miśka wciągnęły te rozważania i do Ciebie zagląda właśnie się śmiał że Ci kozę podrzuci bo moje jęczenie nad kominkiem skończyło się właśnie na kozie Ale Ty kombinuj bo u was ten kominek będzie bardziej pasował. Na pewno uda się w końcu wypracować jakąś satysfakcjonującą wersję Jutro jedziemy zamawiać płytki, oczywiście jak sklepu nie zamkną z powodu śnieżycy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 03.02.2012 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Marjelko jak sama wiesz do wszystkiego można się przyzwyczaić narzekam na tą 3 bo boję się trochę o wystrój mojego przyszłego domu różne dziwne rzeczy mogę powymyślać z niewyspania a co gorsza nie dopilnować czegoś ważnego :o:o Two sama dziś o tej kozie pomyślałam Cieszy mnie że Luby podgląda - pozdrowienia dla Lubego Acha to mi przypomniało -- jak będziesz w sklepie spójrz jeszcze na te czarne małe płyteczki - bo wspominałaś że są i matowe i błyszczące - które lepiej będą pasować do dekorów, nie mówię jeszcze nie tym jasnym te też oblukaj Jak widać w tym temacie tez się szarpię -- zwalam winę na hormony - a co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 03.02.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Jeden dzień nieobecności, a Wy już tyle naskrobałyście! Uf, nadrobiłam admete - ja jestem za jasną obudową kominka. Popieram, że ciemne klasyczne mogą wyjść nagrobkowo. Według mnie jasny kamień wyjdzie bardziej elegancko, a u Ciebie kominek i tak będzie wystawał sporo ze ściany, więc po co jeszcze dodatkowo przyciągać uwagę ciemną obudową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts