Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

myślisz, że zbyt twarda? bo dawalam do spłuczki takie coś zmiękczające i nic...

jest osad ciągle w rurze - ja go ciągle tam widzę, co jestem w wc to szoruję.. no i deska niestety ale śnieżnobiała nie jest po roku

z deską to nie wiem jak z bielą, ale może zmiękczacz wody by pomogł. Sama nie mam zeby nie było ze chwale a nie znam/znaczy mam ale jeszczew kartonie hihi/ ale znajomi bardzo chwalą:-) Może ten osad by sie nie osadzał :-):rotfl:

Dziewczyny proszę Was, nie kłóćcie się.

Dla Lei argument po ptokach kto inny może zastanowi się czy te listewki dać czy nie. strzelam, że ten kominek będzie mocno kopiowanym na FM i to właśnie ten Lei za jego delikatność i cudowność. ja sama wysłałam dziś fotki mężowi, że jednak kominek robimy i taki a nie inny:lol2:

Też mi się tak wydaje:yes: Tylko mam nadzieję, że jak już zrobię w końcu swój, to nie usłyszę "taki jak Leii, skopiowałaś":lol2:

Bo pewnie nikt już nie pamięta, ale od początku u siebie planowałam ten kominek:

ekskluzywnekominki.pl_TheDevonshire_ok.4000zł.jpg

I Leii widać też był nim inspirowany. Dlatego uzurpuję sobie prawo do jego skomentowania - to kominek moich marzeń, znam go na pamięć i pierwsza go tu pokazałam i piałam nad jego urodą. Jej nie jest identyczny. Dla jednych zmiany wprowadzone na plus, dla innych na minus. Dla mnie akurat na minus, bo dla mnie piękniejszego niż ten z inspiracji nie ma. I tyle.

Powiem po raz kolejny - szkoda, że nie wszyscy mają tu prawo do wyrażania swoich opinii.

Do pozostałych postów się nawet nie odniosę - nie mój poziom :p

Reni skoro nie zrozumiałaś to już niestety Ci nie wytłumaczę o co mi chodziło podając za przykład Twój kibel. Ileż osób na forum ma drogie, porządne rzeczy, w ogóle wypasione domy i jakoś tak tego nie odbieram. A Ty wciąż piszesz, że wszyscy są pod Tobą, intelekt nie twój, sąsiadów szlak trafia .... No tak to wychodzi, że wszyscy są be a Ty najlepsza.

Jeśli tylko ja tak Cię odebrałam to mój problem, widocznie nie rozumię Twoich przenośni czasem.

Magda twój też będzie piękny:yes::yes: ale Leii nie można nic zarzucić, jest troszkę inaczej wykonany, ja taki widzę pierwszy raz a Ty jej kominek porównywałaś do swojego ideału, my nie - stąd mój sprzeciw, gdybyś wkleiła te inspiracje na początku i napisała mój będzie podobny ale dokładnie taki jak na zdjęciu nie było by hallo.

o tym poziomie dajmy spokój każdy dziś tego sloganu używa

Ja swój już mam, ale ten i tak zapisałam w inspiracjach :D

Ja swojego nie mam, ale też pozwoliłam sobie zapisać jako inspirację... Bo mozaikowe kominki zawsze mi się podobały, a tu takie nietypowe jej użycie, sprawia, że całość wygląda lekko i delikatnie :)

Czy można by ten kominek zrobić inaczej? Oczywiście. A czy lepiej? To już co kto lubi... I uważam, że każdy ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie, ale forum nie jest miejscem na personalne wycieczki. Nie jestem osobą, która wtrąca się w cudze kłótnie, zwykle po prostu wolę udawać, że wszystko jest ok i żyć sobie w swoim wyimaginowanym świecie pełnym miłych ludzi... Ale czasem nie wytrzymuję, bo po prostu jest mi przykro jak to czytam... I chociaż nikogo z tego forum nie znam osobiście, to mam nadzieję, że to tylko jakie jednorazowe nieporozumienie, ot internet i problemy z komunikacją... A na co dzień i w rzeczywistości każda z Was jest na pewno cudowną osobą... I tylko tyle chciałam powiedzieć.

ivy czasami to aż strach pisać, co?:D:D:lol2::lol2:

:yes:

haha spróbuję - ja to mam schizę jak widzę osad :)

myśle ze to taniej wyjdzie ( ok 1,2-2 tysie) niż kupowac co chwilę nowa baterię, kibelek i inne takie.

Oczywiście dużo zalezy od wody, ja już wiem ze moja ma kampień i to dużo... jak raz opłukaliśmy czarny samochód i zostały plamy po wodzie mega wielkie i białe to stwierdziłam ze chyba bedzie to dobry zakup. Nawet wodę na zewnątrz mam podłaczoną tak zeby można było myć ta odkamienioną autko / jesli kiedyś nadeszła by ta chwila hihi/ :lol2:

Ani opinii Magdy nie wzięłam za wtrącanie swoich trzech groszy, ani wypowiedzi Reni za krytykę do opinii Magdy....

cieszmy sie, że żyjemy w wolnym kraju, w takim Afganistanie, to byśmy nie miały nawet prawa głosu:roll:

"Jeszcze sie taki nie narodził, który by wszystkim dogodził"

tyle mojego :offtopic:

Edytowane przez vesila

Ja mam taki: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60152340/ wygląda na żywo lepiej niż na zdjęciu, bardzo fajne drewno i jest bardzo stabilny. Ja chciałam takie żywe drewno - chociaż teraz ciągle jest przykryty obrusem. Ma 2 metry normalnie i mieści 3 krzesła z boku a można go rozłożyć na 2,5 lub 3 metry . U mnie tak - 07.08.2013(7).jpg

Ajwi duuuży to na pewno taki który mieści 3 krzesła na boku, licząc na każde krzesło 60 cm + nogi (jeżeli mają być jak podpory do mostu to dodatkowo 40 cm) :yes:

dziękowac, czyli będzie można go wpisac w kategorię "duży" ;-)

Ja mam taki: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60152340/ wygląda na żywo lepiej niż na zdjęciu, bardzo fajne drewno i jest bardzo stabilny. Ja chciałam takie żywe drewno - chociaż teraz ciągle jest przykryty obrusem. Ma 2 metry normalnie i mieści 3 krzesła z boku a można go rozłożyć na 2,5 lub 3 metry . U mnie tak - [ATTACH=CONFIG]220000[/ATTACH]

dziękuje za fotkę, ładnie tam u Ciebie :-) szkoda ze nie widac tego drewna ;)

Wtrącę i ja moje 3 grosze (przepraszam Admete).

Odniosłam wrażenie, że podskórnie nagromadziło się tutaj bardzo dużo pretensji do Magdy, bo, gdy tylko nadarza się okazja, wybucha to to jak pryszcz na nosie u nastolatka. Osobiście bardzo sobie cenię uwagi Magdy i nie chciałabym, żeby ją uciszano. Według mnie to miejsce, to taki tygiel, do którego każdy może wrzucić opowieści o swoim domu/ mieszkaniu i uwagi, odczucia estetyczne, o zamieszczanych tu zdjęciach. Więc och i bleh niech ma prawo powiedzieć każdy czy się na tym zna, czy nie. :)