TwoOfUs 06.02.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Ale piękna ozdoba ściany konsolkowej Ci się szykuje Może drugi powieś z drugiej strony, żeby było symetrycznie! Opcja 4 obłędna :rotfl: A ja głosuje na 2 Też ma taką cudowną dekorację u siebie i niestety przy podłodze ani w jakimś kącie wcisnąć się nie dało bo wtedy jest nieefektywna. Ja swoje wcisnęłam na ściankę z drzwiami do wiatrołapu tak że wchodząc do domku ma się to za plecami i mam nadzieję nikt nie zwróci na ustrojstwo uwagi mając ciekawsze, salonowe widoki przed sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 06.02.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Ja nie wiem gdzie te termostaty, ja mam pod schodami, a to był zly pomysł, bo tam temperatura nieadekwatna do temp. pomieszczeń, więc nie radzę, najlepeij nie tam gdzie jest ogrzewanie podlogowe bo ono też podnosi temperature i termostat nie bedzie przyjmował prawdziwej temperatury. Wie sama musisz znależć miejsce. Ja mam tylko jeden termostat na grzejniki i podłogówke razem. Myśle jednak że powinien byc w wygodnym miejscu, żeby była do niego łatwa dostepność. I to na tyle. Jak nie możesz przenieśc tego pierwszego to ten drugi bym zrobila pod nim. Wiesz juz ? Życzę miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 06.02.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 ty sięciesz,że takie ładne masz te termostaty...m ito wszystkie te ustrojstwa montują takie, że wyglądają jak z lat 80' W sypilani mam za zasłonami - więc z głowy;) A w salonie mam na ścianie między salonem a kuchnią - bosko jest:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 06.02.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Byliśmy z J w sobotę na budowie Mój J pokazał mi na mojej pięknej ścianie na holu gdzie ma stać omawiana już szklano - metalowa konsolka i wisieć piękne duże lustro ze szprosami No moja droga ja też mam taką piękna ozdóbkę .Też na mojej ściance konsolowej Też chciałam ją gdzieś przenieść ale niestety już pozamiatane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 06.02.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 No to nie jest łatwy temat,,,,ja bym powiesiła na ścianie na wprost wejścia i rzeczywiście wtedy jest możliwośc ,żeby je zasłonić jakaś dekoracja ...albo na tej scianie przy wejsciu ,,,duży masz tam odstęp od ściany wucetowo -kotłownianej ? Jest pytanie ,czy po założeniu opaski drzwiowej miały by szansę się tam zmieścić ? ...Po wejściu miałabyś je za plecami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 06.02.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 admete - pleśń okropna, ale mam nadzieję, że się z nią skutecznie uporacie. Dobrze, że to wyszło teraz, bo gdyby wilgotne deski zostały wykończone, to przeszłoby na ściany, a wtedy to by była masakra! Nie wiem, czy te konsolki mogą być czymś obudowane, bo skoro mają mierzyć temperaturę, to mogłyby być niemiarodajne... Nawet jeśli nie uda Ci się ich nigdzie przenieść, to w Twoim domu będzie tyle ciekawych elementów, które skutecznie odciągną uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 06.02.2012 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Ja mam takie ustrojstwo do sterowania ale bez kabla UFFFFFFF, przenoszę gdzie mi się podoba teraz stoi na gebericie w łazience i ma się dobrze . Moim zdaniem tego nie widać jak już się mieszka. Wczoraj wieszaliśmy czujniki dymu w domu. Przez godzinę jeździliśmy z tymi czujnikami przy suficie. W końcu wybrałam miejsce, myślałam że będę na nie zwracać uwagę a dzisiaj weszłam do kuchni i nawet nie pamiętałam, że coś takiego tam jest przypomniało mi się teraz przy okazji Twojego pytania . Przy ziemi nie montuj, bo to niewygodne, w końcu masz tam jakieś ustawienia, możesz je zmieniać pewnie np. kiedy wyjeżdżasz albo zaleznie od sezonu więc to bez sensu. Jeśli masz taką możliwość to nie kombinuj tylko umieść dwa obok siebie. Nie mogą być zbyt blisko okien, drzwi, pod schodami też nie. Miejsce w którym jest jest ok . Jak będzie konsolka, lustro, dodatki to nikt na to nie zwróci uwagi. Takie ozdobniki są normalne w domu i trzeba je polubić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 06.02.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Jestem za opcją 2 lub nawet pozostawieniem jak jest - gdzieś niestety trzeba to pomieścić i zgadzam się, że potem tego już tak nie zauważasz. Ale tej pleśni bym nie podarowała. Ja bym już zawsze pamiętała, że tam była. Niestety kierbud często dobrze nie doradza (my tak mieliśmy kilkukrotnie), więc rozważ jeszcze wymianę tych płyt jak środek nie podziała. Na własną galerię to już chyba za późno, choć wiele jeszcze w domku do zrobienia i czasem bym się was poradziła, no i jeszcze te nieszczęsne zdjęcia, których nie umiem wklejać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 06.02.2012 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Opcja 4 obłędna :rotfl: A ja głosuje na 2 Też ma taką cudowną dekorację u siebie i niestety przy podłodze ani w jakimś kącie wcisnąć się nie dało bo wtedy jest nieefektywna. Ja swoje wcisnęłam na ściankę z drzwiami do wiatrołapu tak że wchodząc do domku ma się to za plecami i mam nadzieję nikt nie zwróci na ustrojstwo uwagi mając ciekawsze, salonowe widoki przed sobą Opcja 4 faktycznie najlepsza Głos na opcję nr 2 - też tak myślę - bo wzrok będzie się kierować po wejściu na prawo a nie na drzwi od kotłowni i wc Ja nie wiem gdzie te termostaty, ja mam pod schodami, a to był zly pomysł, bo tam temperatura nieadekwatna do temp. pomieszczeń, więc nie radzę, najlepeij nie tam gdzie jest ogrzewanie podlogowe bo ono też podnosi temperature i termostat nie bedzie przyjmował prawdziwej temperatury. Wie sama musisz znależć miejsce. Ja mam tylko jeden termostat na grzejniki i podłogówke razem. Myśle jednak że powinien byc w wygodnym miejscu, żeby była do niego łatwa dostepność. I to na tyle. Jak nie możesz przenieśc tego pierwszego to ten drugi bym zrobila pod nim. Wiesz juz ? Życzę miłego dnia Mogę przenieść . Dzięki Alu za informcje ty sięciesz,że takie ładne masz te termostaty...m ito wszystkie te ustrojstwa montują takie, że wyglądają jak z lat 80' W sypilani mam za zasłonami - więc z głowy;) A w salonie mam na ścianie między salonem a kuchnią - bosko jest:sick: No to mnie pocieszyłaś że moje chociaż trochę ładne No moja droga ja też mam taką piękna ozdóbkę .Też na mojej ściance konsolowej Też chciałam ją gdzieś przenieść ale niestety już pozamiatane To ja dzięki temu że pojechałam na budowę mam szansę na przeniesienie . Szkoda że Twoja konsolkowa ściana oszpecona troszeczkę No to nie jest łatwy temat,,,,ja bym powiesiła na ścianie na wprost wejścia i rzeczywiście wtedy jest możliwośc ,żeby je zasłonić jakaś dekoracja ...albo na tej scianie przy wejsciu ,,,duży masz tam odstęp od ściany wucetowo -kotłownianej ? Jest pytanie ,czy po założeniu opaski drzwiowej miały by szansę się tam zmieścić ? ...Po wejściu miałabyś je za plecami ... Beauty zmieści się właśnie między pstryczkami do zapalania światła do wc i kotłowni, jeden pod drugim admete - pleśń okropna, ale mam nadzieję, że się z nią skutecznie uporacie. Dobrze, że to wyszło teraz, bo gdyby wilgotne deski zostały wykończone, to przeszłoby na ściany, a wtedy to by była masakra! Nie wiem, czy te konsolki mogą być czymś obudowane, bo skoro mają mierzyć temperaturę, to mogłyby być niemiarodajne... Nawet jeśli nie uda Ci się ich nigdzie przenieść, to w Twoim domu będzie tyle ciekawych elementów, które skutecznie odciągną uwagę Nawet nie mów o tej pleśni stałam przerażona kilka minut :o:o. Był dziś 3 magik i też powiedział że środek grzybobójczy da radę , jak wyschnie mamy położyć folię i dopiero wełnę - i nie powinno się nic z tym dziać http://forum.barcis.pl/images/smilies/modli.gifhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/modli.gifhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/modli.gif Ja mam takie ustrojstwo do sterowania ale bez kabla UFFFFFFF, przenoszę gdzie mi się podoba teraz stoi na gebericie w łazience i ma się dobrze . Moim zdaniem tego nie widać jak już się mieszka. Wczoraj wieszaliśmy czujniki dymu w domu. Przez godzinę jeździliśmy z tymi czujnikami przy suficie. W końcu wybrałam miejsce, myślałam że będę na nie zwracać uwagę a dzisiaj weszłam do kuchni i nawet nie pamiętałam, że coś takiego tam jest przypomniało mi się teraz przy okazji Twojego pytania . Przy ziemi nie montuj, bo to niewygodne, w końcu masz tam jakieś ustawienia, możesz je zmieniać pewnie np. kiedy wyjeżdżasz albo zaleznie od sezonu więc to bez sensu. Jeśli masz taką możliwość to nie kombinuj tylko umieść dwa obok siebie. Nie mogą być zbyt blisko okien, drzwi, pod schodami też nie. Miejsce w którym jest jest ok . Jak będzie konsolka, lustro, dodatki to nikt na to nie zwróci uwagi. Takie ozdobniki są normalne w domu i trzeba je polubić . Zazdroszczę bezkablowych ustrojstw . Zamontowanie przy ziemi faktycznie odpada - nawet głupie sprawdzenie temperatury byłoby kłopotliwe . Jestem za opcją 2 lub nawet pozostawieniem jak jest - gdzieś niestety trzeba to pomieścić i zgadzam się, że potem tego już tak nie zauważasz. Ale tej pleśni bym nie podarowała. Ja bym już zawsze pamiętała, że tam była. Niestety kierbud często dobrze nie doradza (my tak mieliśmy kilkukrotnie), więc rozważ jeszcze wymianę tych płyt jak środek nie podziała. Na własną galerię to już chyba za późno, choć wiele jeszcze w domku do zrobienia i czasem bym się was poradziła, no i jeszcze te nieszczęsne zdjęcia, których nie umiem wklejać. Skibusia a ja nie uważam że za późno .No nie daj się prosić Dziękuję wszystkim za opinie!!!!! Wybrana opcja nr 2 - termostaty zamieszkają na ścianie miedzy drzwiami do wc a kotłownią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tess1 06.02.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 hej Admete widzę że glosowanie już zakończone (też jestem za 2 opcją)- bardzo ładne termostaty.Z ta pleśnią to współczuję i mam nadzieję ze środek grzybobojczy załatwi sprawę, ale swoja drogą to straszne że takie rzeczy się dzieją, a przeciez mogliscie tego nie odkryć - i co wtedy? ..... ps. mam prośbę czy moglabyć zerkąć do Agawi- zamieściłam tam swoje rzuty mojego przyszłego domu- moze zechcesz się wypowiedzieć?dziękipozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 06.02.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Na pocieszenie powiem, że mój mąż zamontował nam ten ozdobnik w przedpokoju w chyba najbardziej widocznym miejscu. Bo przecież musi być swobodny dostęp. Cóż, mam nadzieję, że jakoś z czasem zniknie mi z oczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 06.02.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 (edytowane) Temat kominków już zamknięty ale ja dzisiaj natknęłam się na obudowy jakich wcześniej szukałaś . Są chyba grubsze ale palenisko blisko podłogi Trochę drogi ten wkład ale ponoć dobrej jakości EDILKAMIN CRISTAL 76 otwierany do góry.http://www.edilkamin.com/images/prodotti/focolari_chiusi/fc_c76.jpg I jeszcze coś takiego http://piecepolska.pl/wklady-kominkowe-o Oczywiście nie chce mieszać decyzje zapadły:)kamień piękny. Aja dzisiaj byłam na rozmowach o kominkach pan odradził ciemny kamień. Ciemną wstawkę przy wkładzie też (mam tak samo jak Ty tylko na krótszej ścianie 350m ) No i się zastanawiam.... Edytowane 6 Lutego 2012 przez jo@nna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.02.2012 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 A tak na serio, nie da się tego obniżyć, tak żeby było przy ziemi? to ja bym przeniosła to na tą ściankę przy wc, tak jak proponujesz. I zasłoniła wazonem, albo obudowała jakąś prostą szafeczką w kolorze ściany :no: Termostatu nie wolno montować przy samej ziemi z dwóch powodów- temperatura będzie niemiarodajna, a po drugie z termostatu bardzo często czyta się dane, więc a każdym razem trzeba by się kłaść na podłodze, żeby coś zobaczyć i ustawić:rotfl: Nie wolno go NICZYM zabudowywać ani zasłaniać- sterownik zawiera funkcje termostatu czyli służy do pomiaru temperatury otoczenia. Zasłonięty będzie przekłamywał. Nie może być on też umieszczony w bezpośredniej okolicy kominka, okna czy drzwi ani w miejscach z przeciągiem lub mocno nasłonecznionych. Jak widzisz Aguś funkcja wizualna pełni tutaj rolę drugorzędną, jeśli chcesz mieć wiarygodny odczyt temperatury a co za tym idzie ciepło w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 06.02.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 06.02.2012 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 3 dni wolnego i takie zaległoci . Po pierwsze - współczuję pleśni. ... i sasiadów. Po drugie - termostaty. Agawi chyba wszystko napisała: trzeba je z głową montować. Nie mogę być zbyt blisko drzwi, żeby w zimę podczas ich otwierania termostat się nie ochładzał (będzie wtedy niepotrzebnie piec uruchamiał). U mnie w KAŻDYM pomieszczeniu jest jeden i jak słusznie dziewczyny zauważyły- można się do nich przyzwyczaić. ps. tęskniłam przez te 3 dni za Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 06.02.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Tak tak agawi prawdę Ci powie :D admete, termostat to nie najpiękniejszy i nie najbardziej poządany element wystroju, ale należy to olać i zamontwać w dobrym dla niego i dla estetyki miejscu Mnie kiedyś z poprzednim domu troche raził ale szybko człowiek przestaje to zauważac! Naprawde nie martw się Mi poodba sie opcja zamontwoanie pomiędzi drzwiami do wc a tymi drugimi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 06.02.2012 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 a przeciez mogliscie tego nie odkryć - i co wtedy? ..... Też o tym w pierwszej chwili pomyślałam - aż strach się bać http://forum.barcis.pl/images/smilies/olaboga.gif Drop u mnie chyba skończy się jak u Ciebie - właśnie rozmawiam z J i albo ładnie albo ciepło w domu joanno - jutro na spokojnie przyjrzę się tym wkładom dzięki kochana A powiedział pan dlaczego nie robić tej ciemniejszej opaski wokół wkładu? :no: Termostatu nie wolno montować przy samej ziemi z dwóch powodów- temperatura będzie niemiarodajna, a po drugie z termostatu bardzo często czyta się dane, więc a każdym razem trzeba by się kłaść na podłodze, żeby coś zobaczyć i ustawić:rotfl: Nie wolno go NICZYM zabudowywać ani zasłaniać- sterownik zawiera funkcje termostatu czyli służy do pomiaru temperatury otoczenia. Zasłonięty będzie przekłamywał. Nie może być on też umieszczony w bezpośredniej okolicy kominka, okna czy drzwi ani w miejscach z przeciągiem lub mocno nasłonecznionych. Jak widzisz Aguś funkcja wizualna pełni tutaj rolę drugorzędną, jeśli chcesz mieć wiarygodny odczyt temperatury a co za tym idzie ciepło w domu. Aguś dzięęęęęęęęęęęki teraz to już naprawdę jestem obcykana w temacie . Czyli mogę je przenieść w miejsce nr 2? czy to za blisko drzwi do wiatrołapu? Yokasta http://forum.barcis.pl/images/smilies/tak_trzymaj.gif Mirelko zastanawiałam się co tam porabiasz. Ja nie mam silnej woli nie umiem już żyć bez forum http://www.polishbikers.com/images/smilies/podstawowe/lol.gif Mnie Ciebię tez brakowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.02.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Aguś dzięęęęęęęęęęęki teraz to już naprawdę jestem obcykana w temacie . Czyli mogę je przenieść w miejsce nr 2? czy to za blisko drzwi do wiatrołapu? Nie ma za co Aguś Myślę, że nr 2 będzie ok:wiggle:U nas też jest blisko wc i kotłowni:) W temacie pleśni, to mam nadzieję, ze wystarczy tak zrobić ja mówi Wasz wykonawca. Nie wiem co innego można jeszcze wymyślić- u nas na szczęście nie było takiej historii... Buziaki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 06.02.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Pan jakoś tak się skrzywił że nie będzie to fajnie wyglądało w realu ,wprowadzi bałagan i inni będą się dziwili no jakoś tak. Sama już nie wiem. Facet ma doświadczenie ja kominek robię pierwszy raz w życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 06.02.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Hehhe tak to jest z fachowcami, po prostu lubią bezpieczne rozwiązania które znają. Dla mojego kierbuda połączenie drewna z szarością było jakimś kosmosem (ale się nie dziwię, bo sam ma zielony salon ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts