Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

Natalia Witaj u mnie!!!!:)

Dziękuję za głos :)

No a klub wielbicieli Fornasettiego pewnie się jeszcze powiększy po położeniu przeze mnie i przez Two płytek :lol:.

A jakie Ty planujesz płytki? I gdzie chcesz je położyć?

Moje będę zamawiać u siebie w Kielcach - ale pan będzie mi je specjalnie zamawiał. Nie widziałam ich na żywo - ale relacja Two mi w zupełności wystarczy żeby je zamówić w ciemno - do kuchni i do małej łazienki.

ja planuję, dużo chciałabym skopiować, ale nie wszystko się da...zresztą w tej chwili mam taki mętlik w głowie, że już kompletnie nie widzę co pasuje a co zgrzyta. (właściwie to wszystko mi zgrzyta:))Może dlatego, że planuje 10 000 kątów jednocześnie.

Doskonale Cię rozumiem :yes: jak się planuje swój wymarzony dom chciałoby się żeby był idealny. Za dużo teraz pięknych rzeczy i ciężko wybrać cos jedynego - ja też z tych niezdecydowanych - ale jak już wybierze się jedną rzecz to później idzie już łatwiej w dopasowywaniu wszystkiego. Dlatego ja cieszę się od wczoraj że mam wybrany kamień na parapety i kominek i teraz już blat wyspy - wszystko j będzie się łączyło i będzie spójnie......jak mnie nie poniesie z dodatkami :lol2:

Będę pamiętać o okapie bo pewnie zaraz ten temat będę zgłębiać od A do Z :lol:

Two jeśli mówisz że sama opaska będzie pasować - to kształt okapu się już jakoś wybierze :yes:

Bałam się że opaska marmurowa i buźki mogą nie pasować........póki co moje myśli idą w tą stronę :)

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

[img]http://img94.imageshack.us/img94/2774/czarnakuchnia.jpg By miranda27 at 2012-02-12[/img][img]http://img12.imageshack.us/img12/6296/czarnakuchn.jpg By miranda27 at 2012-02-12[/img][img]http://img46.imageshack.us/img46/9181/czarnakuch.jpg By miranda27 at 2012-02-12[/img]

Admete a może jednak taki marmur?

[img]http://img710.imageshack.us/img710/7587/mrojoalicante.jpg By miranda27 at 2012-02-12[/img]

Troche Ci namieszałam, powiem tak ostatnio jestem pod wrażeniem kuchni MarJel, ale ta kuchnia, która tu przedstawiłam, bardzo mi się podoba :)

Gratuluję wyboru kamienia !!!

To naprawdę duży sukces jak już wybrany kamień na kominek,parapety i wyspę .

A blaty na szafkach też w tym kamieniu ?(nie zrozumiałam do końca;)

Fajny jest ten kamień te czarne użylenia dodają mu charakteru:)

Co do okapu podzielam opinię Two :)

Ten czerwony mi nie podchodzi nie mój kolor
Widziałam, ten kamień w rzeczywistości na podlodze i na blatach tez blat wyspy, do tego szafki szare na wysoki połysk, bardzo mi się podobało. Chociaz ta czarno biala kuchnia dla mnie jest rewelacyjna, gdybym jeszcze raz kuchnie robiła to wlaśnie taką. Czerń i biel to prawdziwa elegancja nie mająca sobie równych. No i ta szachownica na podłodze marze o takiej, a powiem ,ze jeszce dwa lata temu mówiłam tylko nie szachownica w karo. Jak sie okazuje gusta sie zmieniaja. :)

Ja lubie zmiany wiec może za kilka lat cos zmienię. :)

Admete - po raz pierwszy zobaczyłam te płytki na jakimś blogu parę lat temu, pamiętam, że wpatrywałam się w nie dobre paręnaście minut. Głupio zabrzmi-zauroczyłam się. Na szczęście dom był wykończony, więc zapomniałam. Nie do końca jednak :)

Na wiosnę rozpoczynam wykończenie mieszkania, wróciłam więc na FM po inspiracje i BINGO trafiłam na te płyteczki...Gdzie je chcę położyć? Na kuchni buzie i zastanawiam się nad jakimiś dekorami w łazience, bo będzie czarno biała.

Tak więc będę twoim częstym gościem ;)

Aguś cuuudnee inspiracje okapówhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/applause/smileys-applause-380860.gif Wiesz co ja też myślę, że u Ciebie sprawdzi się najlepiej coś prostego. Albo w chromie, albo zabudowany frontami sam wkład i możesz nawiązać opaską z wyspy:yes: Kamień ma bardzo delikatny kolor, więc nie powinno to się gryźć z buźkami:) Buziaki:D

joanno reszta blatów ma być z czarnego granitu.

dzięki za głosi w sprawie okapu :yes:

Alu nie przekonasz mnie do tego kamienia :no: :)

A szachownice sama bardzo lubię - i malutka będę miała w małej łazience dla gości :yes:

Madziu no jasne :lol:- zobacz tyle rzeczy nasze kuchnie będą miały wspólnych a w końcowym rezultacie będą tak różne :o

Kasiu wiem wiem że ten czarny blat nie praktyczny znowu w innej kwestii :lol2: - ale znajoma ma i nie jest aż tak wielka jego niewolnicą - na tyle jeszcze gotowa jestem się poświęcić :yes:. No chyba że znajdę ten cudowny środek do impregnacji marmuru i zaszaleję ze wszystkimi blatami......

Natalia bo nie wiem czy się wczytywałaś w mój wątek - bo do małej łazienki planuję

http://i1.fmix.pl/fmi662/a23c83b90011abe84ee8bb36

tez je znalazłam na forum i jak weszłam na ich stronę to nie mogłam stamtąd wyjść :lol2:

Natalko a jakie fronty planujesz w kuchni i jakie blaty?

majeczko trzeci kandydat prowadzi :yes:

Agawi coraz intensywniej myśłę o tej marmurowej opasce - tylko muszę jeszcze dopytać czy zrobią mi taka cienką żeby toto się okapu trzymało :lol2:

- bo nie wzięłam pod uwagę że to cholerstwo przecież ciężkie jest jak nie wiem co. Mam ta próbke w domu do testów i ona jest takich wymiarów jak ta moja ewentualna opaska - i ledwo to z ziemi mozna podnieść http://mp3car.pl/forum/images/smilies/szok.gif

- tak to jest jak baba tylko pod katem estetycznym patrzy :lol2:. Mój J od razu jak mu pokazałam zdjęcie powiedział o tych wiszących kilogramach :lol2:

Drop dzięki za głosik :yes:

---------------------------------------------

Póki co miażdżąco wygrywa 3 KANDYDAT

Pamiętajcie że na tej ścianie nie będzie żadnych szafek wiszących więc okap może być duży i mieć te niby nóżki z boku - tylko wiadomo proste...........

Ja dalej nie wiem co wybrać, dziś dowiem się jak jest z możliwościa zrobienia tej opaski marmurowej i zamontowaniem jej do obudowy okapu - jak będzie jeden pewnik ruszę dalej :yes:

CASTING NA OKAP trwa nadal http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif

Ja odnośnie marmurowej opaski ...

Mój okap myję raz w tygodniu (szoruję od A do Z). Taki syf się na nim zbiera, że to aż wydaje się być niemożliwe. Ścierka po pierwszym przejechaniu jest tak tłusta i usyfiona, że prawdę powiedzawszy nadaje się do prania. Więc jako że ja staram się być do bólu praktyczna - radzę zastanowić się nad tym marmurem (pamiętaj, że impregnat nie załatwia sprawy raz na zawsze, w miarę użytkowania, mycia blatu jest go coraz mniej. Ale nie uwierzę, że nawet najlepszy impregnat jest w stanie wygrać z tłuszczem przy okapie).

To mówię ja - niewolnica drewnianego blatu, o który chyba jeszcze bardziej trzeba dbać niż o marmurowy ;).

Admete, pierwszy okap z opaską marmurową ładny- ale on nawiązuje do marmuru na ścianie, u Ciebie będzie nawiązywał do blatu wyspy obok, może być ok, albo i nie :) bo przecież na jednej ścianie będą: pasek marmurowy, buźki i czarny granit, ale podejrzewam że Cie to nie odstrasza. :)

Jeśli chodzi o ksztalt okapu to wybieram 1 lub 3, szukałam w moich inspiracjach kuchennych jakiegoś okapu dla Ciebie- jako propozycja, ale nic lepszego niż to co zaproponowałaś nie mam, mam dużo zdjęć takich ciężkich angielskich z podparciami z boku, ale takie pewnie znasz.

pozdr

Ja z okapem nie pomogę bo niestety nie mam u siebie nic sensownego. Ja się skupiałam na wyspowych ;) Tak czy inaczej podtrzymuje że dla mnie metalowa opaska to przy buźkowych dekorkach za dużo połysku :confused: ale coś tam być musi i wydaje mi się że co by to nie było to i tak będzie się brudziło ;)

Pomogłam? nie pomogłam :lol2: no trudno :p

Alu nie przekonasz mnie do tego kamienia

ależ ja nie chciałam Cie wcale przekonac, to tylko miało wzmocnic Twój wybór Twojego kamienia(jak nie masz alternatyw, to trudno być pr\ekonanym, przynajmniej tak jest u mnie) Więc jeżeli jesteś przekonana do bialego i czarnego to super i jak widzę, żaden inny nie zmieni Twojego zdania(i właśnie o to chodziło). Ja taka przekora trochę jestem (trochę?). W tej naszej pomocy innym forumowiczkom, dobrze by było, aby każdy podpowiadał pod pryzmat gospodyni, a nie jak sam by chciał. To trudne, ale myślę, że możliwe.

Co do okapu to nie pomoge(ja bym tak dużo marmuru nie dawała, ale u siebie, gdybym robiła). Minimalizm to moja dewiza. Namądrzyłam się , namądzryłam i zmykam. :)

Za to buźki mi sie podobają. Tylko czy nie za duzo biały marmur, buźki, czarny marmur????? Więc może juz na okapie nie ?

Agawi coraz intensywniej myśłę o tej marmurowej opasce - tylko muszę jeszcze dopytać czy zrobią mi taka cienką żeby toto się okapu trzymało :lol2:

- bo nie wzięłam pod uwagę że to cholerstwo przecież ciężkie jest jak nie wiem co. Mam ta próbke w domu do testów i ona jest takich wymiarów jak ta moja ewentualna opaska - i ledwo to z ziemi mozna podnieść http://mp3car.pl/forum/images/smilies/szok.gif

- tak to jest jak baba tylko pod katem estetycznym patrzy :lol2:. Mój J od razu jak mu pokazałam zdjęcie powiedział o tych wiszących kilogramach :lol2:

No tak Aga, o kg też nie pomyślałamhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/gwizda.gif I jakbym czytała o swoim mężu, ja zwykle o estetyce, a on o tym, czego nie widać:rotfl: Jak znajdę jakąś fajną inspirację, to Ci wkleję:yes: