Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

Aguś cudne inspiracje:jawdrop: Paseczki wymiatają:lol2: Jeżeli to marmur, to sama już wiesz, że jest uciążliwy w czyszczeniu niestety:bash: ale trzeba przyznać, że piękny:wiggle: Strasznie jestem ciekawa na co się zdecydujesz w łazienkach- bo to, że będzie elegancko i z klasą to już wiadomo:rolleyes:

Miłych snów:D

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Karolinko dziękuję kochana - po takich słowach chce się działać :hug:

Rozmawiałam dzisiaj z siostra na temat jej marmurów na blatach, więc mówi, że oczywiście ślad po soku z cytryny widać, i po umyciu niby nie ma plamy ale jak patrzysz z boku pod katem to niestety widac. Jej to nie przeszkadza, nie stosuje żadnych impregnatów, ale marmur został zaimpregnowany jak połozyli.

Super dziękuje Alu :hug:

Jest tak jak piszesz z tymi dziwnymi matowymi plamami :yes:.

W kuchni chce ten marmur tylko na wyspę, i wychodzi na to że na podłodze w łazience :lol2:

Więc w kuchni będę się liczyć z tymi matowymi plamami - najwyżej raz na rok się zeszlifuje http://forum.barcis.pl/images/smilies/niemoc.gif a jak się zrobi cieniutki wymieni :lol2:

Ona jednak mówi, że można potraktowąc go jakims specjalnym kwasem, ktory wszystko zżera, a później sie impreguje na nowo.

Mam namiar od mojego pana kominkowego na sklep który ma tylko i wyłącznie takie środki - przejadę sie i dowiem wszystkiego jak to wygląda i wtedy podejmę decyzje co do blatu- póki co płyta leży zarezerwowana :yes:

skibusia dziękuje dumna mama :lol:

co jakiś czas trzeba przelecieć impregnatem i oczywiście uważać na to co się na nim kładzie ,powstają takie matowe plamy ,których nie można zniwelować

Beatko wiem juz o nich bo pan dał mi kawałek carray do testowania - i widać te plamy pod światło - wieczorem trzeba się mocno gimnastykowac żeby cos dojrzeć. Może to że moja kuchnia jest najciemniejszym pomieszczeniem w domu - to będzie na plus dla tego kamienia??? :lol2:

W holu marmur - to dosyć odważna decyzja :yes:. Myślę że najbezpieczniej jest położyc go właśnie w łazience - co byc może uczynię - dziś będę prowadzić śledztwo w tym temacie :lol:

narendilku dzięki - wiem już gdzie, co i jak sie dowiadywac - najważniejsza NAZWA MARMURU :yes: - jak cena za wykonanie czegos takiego mnie nie zabije to być może spełnię swoje marzenie :yes: płyteczek w paski

agawi myslę że już w tym miesiącu będzie wiadomo co i jak z łazienkami (zresztą 2 pozostałe mam już obcykane :yes: - tylko zliczę płytki i zamawiam:wiggle:) - bo jeśli mamy zdążyć na wakacje wypadałoby zamawiać - i to jest mój plan na najbliższy miesiąc - wybrac zamówić i gonić chłopaków z robotą :yes:

Madziu dzięki za NAZWĘ KAMIENIA- pewnie prędzej czy później bym wpadła co to jest - ale dzięki Tobie i Narendil nie muszę już szperać :lol:

Dziś zadzwonię do siebie czy mają ten kamień :yes:

A ty jak po weekendzie?wypoczęta? :)

Edytowane przez admete

U mnie wanna jest osadzona w marmurze i ja akurat uważam że nie była to dobra decyzja, pomimo zaimpregnowania to po roku mam matowe ślady tam gdzie coś stało za długo :(

i może to tylko u mnie ale połączenia fragmentów marmuru baaardzo mi się nie podobają ... ja bym sobie tego drugi raz nie zrobiła :)

Tu mam na inspiracji coś podobnego kolorystycznie (bez jodełki :() ale ale mogłoby być.............

http://i2.fmix.pl/fmi2875/1c93ee1c0007c8d44f532d77

admete, masz jakieś szczegóły o użytych tu materiałach? Płytki na ścianach wyglądają interesująco.

Mogę sobie pomarzyć, bo wiem, że mąż i tak by się na taka ekstrawagancję nie zgodził :p

Wyglądają jak gazeta, ale to może tylko tan marmur jest tak pocięty?

Leia parapety , obudowa kominka i być może blat wyspy z CALACATTY

Mugatko ja chcę ten marmur tylko na podłogę. A o jakim łączeniu mówisz samych płyt czy łączeniu wanny i podłogi?Masz zdjęcia u siebie? Chyba że cyknęłabyś mi z bliska o co dokładnie chodzi i co Ci się nie podoba??? :)

mirelko łososiowo-szary - mnie tez sie wydaje bleee :lol2:, ale te paski mnie zauroczyły :yes: A jak z użytkowaniem?

narendil mam tylko zdjęcie - skopiowane i nie pamiętam skąd - ale to mi wygląda na ten marmur co i na podłodze tylko pocięty w małe paski i poukładany raz poziomo raz pionowo - mnie też się ten efekt podoba :yes:

------------------

Dzwoniłam do mojego kamieniarza i o dziwo wie co chodzi z tymi moimi płytkami. Mówi że spotkał się już z nimi - są to płytki tej MARMARY 20/10 CM poukładane w jodełkę - ma podzwonić i czegoś się dowiedzieć :wiggle:.

Ciekawe czy będę się tak cieszyć jak mi poda cenę :lol2:

Dzwoniłam do mojego kamieniarza i o dziwo wie co chodzi z tymi moimi płytkami. Mówi że spotkał się już z nimi - są to płytki tej MARMARY 20/10 CM poukładane w jodełkę - ma podzwonić i czegoś się dowiedzieć .

Ciekawe czy będę się tak cieszyć jak mi poda cenę

No to czekamy na dobre informacje :) fajny ten pomysł z jodełką więc trzymam kciuki za powodzenie.

mirelko łososiowo-szary - mnie tez sie wydaje bleee :lol2:, ale te paski mnie zauroczyły :yes: A jak z użytkowaniem?

Co d brudu to raczej spoko (barszczy i cytryny nikt raczej w łazience nie używa) ale pamiętam szok jaki przeżywałam za czasów dzieciństwa: pieruńsko zimno. Nie do wytrzymania. A mają jeszcze je pod prysznicem (oczywiscie bez podłogówki) i kąpiel była dla mnie męczarnią.

Dzwoniłam do mojego kamieniarza i o dziwo wie co chodzi z tymi moimi płytkami. Mówi że spotkał się już z nimi - są to płytki tej MARMARY 20/10 CM poukładane w jodełkę - ma podzwonić i czegoś się dowiedzieć :wiggle:.

No popatrz :lol2:

Tanio pewnie nie będzie - kamień kosztuje.

Trzymam kciuki, żeby było znośnie!

Two ja też czekam jak na szpilkach - bo jak będę znać podłogę to mogę kombinować z resztą łazienki

mirelko a rodzice mają podłogówkę? Bo przecież pod płytkami u nas będzie grzało :yes:

jeżeli się marmur podoba to go położyć i nie zwracać uwagi na plamy

Beatko i takie jest póki co moje założenie :lol2:.

Jeśli chodzi o łazienkę to my z tych nie pijących we wannie - może dlatego że czasu na takie atrakcje nie ma :lol2: - ale kto wie kto wie http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif

bocianku a w jakiej łazience mnie widziałaś?? ciekawa jestem :)

W sumie z łazienkami to się troszkę wyżyję - bo każda - a jest ich 3 będzie w innym stylu :wiggle:

tanio pewnie nie będzie - kamień kosztuje.

narendilku - pocieszam się że po podłodze to nie tak dużo - więc może się uda :rolleyes:

skibusiu - cudna :yes: - tak jak carrara mi się nie podoba :no: - tak te paseczki baaaaaaaaaaaaardzo

-----------------------

Póki co sama znalazłam mozaikę 58 zł 30/30 cm

http://i3.fmix.pl/fmi985/4458051b0014555f4f54a51b

i płytka ścienno- podłogowa

http://i1.fmix.pl/fmi953/428f52a40027e4734f54a570

ale cena :sick: 416 zł za m2 ale 30/60 cm - więc nie ja jodełkę :no:

edit już znalazłam za 375 może do jutra znajdę za 300 :lol2:

Edytowane przez admete

No proszę szybka jesteś Aga i chyba już całkiem zdrowa:lol2::lol2: Ciekawe, czy cena nie powali...:sick:

Tez jestem za połączeniem szarości z beżem:yes::D

Aguś zdrowa dopiero będę :) bo byłam u laryngologa i kazała mi się nie wygłupiać i brać antybiotyk - właśnie wstałam - bo spałam, po mam nadzieję już ostatnim wielkim ataku bólu głowy . Pan jeszcze nie dzwonił :sick: pewnie mu zejdzie z 3 dni :lol2:

--------------------------------------------------

Rano przed wielkim napadem bólu głowy zdążyłam podjechać na budowę - bo mnie już ponad tydzień nie było - a Marciny chcieli parę rzeczy wiedzieć a prop po wyprowadzenia świateł na suficie w pokojach. Kładą się stelaże po g-k po kolei - Oskara i Igora już gotowe - chłopaki biorą się za łazienkę.

G-k na korytarzu porobione i sprawdzone dziś prze ze mnie wyprowadzenia kabli do lampek - ładnie i symetrycznie :lol2:

Na holu po położeniu białych płyt zrobiło się jasno i przestronnie :wiggle:

I kilka fotek z tego etapu :)

http://i3.fmix.pl/fmi2469/92b8df7200096d6a4f54c135

http://i3.fmix.pl/fmi2215/a868020b000b9f244f54c185

i uskok - od łuku z bliska

http://i1.fmix.pl/fmi1283/6c585d75001c590f4f54c209

słońce jest już prawie na całej działce :wiggle:

http://i3.fmix.pl/fmi2276/2e6c3a15001dadbd4f54c23b

Na czwartek umówiłam się z pierwszą firmą od urządzania ogrodów - póki co będziemy rozmawiać o odwodnieniu i ewentualnie trawie z rolki :lol2: - na cały ogród trzeba będzie jeszcze sezon dwa poczekać - ale i tak się cieszę :wiggle: - bo panowie wprowadzą moje plany chociaż na kartkę papieru. I orientacyjnie będę wiedzieć co ile zajmie i jak to co planuję umieścić w ogrodzie będzie rozplanowane przestrzennie :)