agawi74 04.03.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Aguś cudne inspiracje:jawdrop: Paseczki wymiatają Jeżeli to marmur, to sama już wiesz, że jest uciążliwy w czyszczeniu niestety:bash: ale trzeba przyznać, że piękny:wiggle: Strasznie jestem ciekawa na co się zdecydujesz w łazienkach- bo to, że będzie elegancko i z klasą to już wiadomo:rolleyes: Miłych snów:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.03.2012 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 (edytowane) Oni mają marmur Marmara;) - dowiedz się w jakiej postaci skoro tak Ci się podoba:) Jeszcze Kozani jest dość fajny:) Edytowane 4 Marca 2012 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editg 05.03.2012 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 właśnie nastała ta chwila, kiedy nocny marek spotkał rannego ptaszka... kawusia? http://www.cosgan.de/images/midi/nahrung/a017.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 05.03.2012 04:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 (edytowane) Karolinko dziękuję kochana - po takich słowach chce się działać Rozmawiałam dzisiaj z siostra na temat jej marmurów na blatach, więc mówi, że oczywiście ślad po soku z cytryny widać, i po umyciu niby nie ma plamy ale jak patrzysz z boku pod katem to niestety widac. Jej to nie przeszkadza, nie stosuje żadnych impregnatów, ale marmur został zaimpregnowany jak połozyli. Super dziękuje Alu Jest tak jak piszesz z tymi dziwnymi matowymi plamami . W kuchni chce ten marmur tylko na wyspę, i wychodzi na to że na podłodze w łazience Więc w kuchni będę się liczyć z tymi matowymi plamami - najwyżej raz na rok się zeszlifuje http://forum.barcis.pl/images/smilies/niemoc.gif a jak się zrobi cieniutki wymieni Ona jednak mówi, że można potraktowąc go jakims specjalnym kwasem, ktory wszystko zżera, a później sie impreguje na nowo. Mam namiar od mojego pana kominkowego na sklep który ma tylko i wyłącznie takie środki - przejadę sie i dowiem wszystkiego jak to wygląda i wtedy podejmę decyzje co do blatu- póki co płyta leży zarezerwowana skibusia dziękuje dumna mama co jakiś czas trzeba przelecieć impregnatem i oczywiście uważać na to co się na nim kładzie ,powstają takie matowe plamy ,których nie można zniwelować Beatko wiem juz o nich bo pan dał mi kawałek carray do testowania - i widać te plamy pod światło - wieczorem trzeba się mocno gimnastykowac żeby cos dojrzeć. Może to że moja kuchnia jest najciemniejszym pomieszczeniem w domu - to będzie na plus dla tego kamienia??? W holu marmur - to dosyć odważna decyzja . Myślę że najbezpieczniej jest położyc go właśnie w łazience - co byc może uczynię - dziś będę prowadzić śledztwo w tym temacie narendilku dzięki - wiem już gdzie, co i jak sie dowiadywac - najważniejsza NAZWA MARMURU - jak cena za wykonanie czegos takiego mnie nie zabije to być może spełnię swoje marzenie płyteczek w paski agawi myslę że już w tym miesiącu będzie wiadomo co i jak z łazienkami (zresztą 2 pozostałe mam już obcykane - tylko zliczę płytki i zamawiam:wiggle:) - bo jeśli mamy zdążyć na wakacje wypadałoby zamawiać - i to jest mój plan na najbliższy miesiąc - wybrac zamówić i gonić chłopaków z robotą Madziu dzięki za NAZWĘ KAMIENIA- pewnie prędzej czy później bym wpadła co to jest - ale dzięki Tobie i Narendil nie muszę już szperać Dziś zadzwonię do siebie czy mają ten kamień A ty jak po weekendzie?wypoczęta? Edytowane 5 Marca 2012 przez admete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia 05.03.2012 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Admete, cudowny maluszek !!! Taki pogodny, super !!! Z czego robisz parapety ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 05.03.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 U mnie wanna jest osadzona w marmurze i ja akurat uważam że nie była to dobra decyzja, pomimo zaimpregnowania to po roku mam matowe ślady tam gdzie coś stało za długo i może to tylko u mnie ale połączenia fragmentów marmuru baaardzo mi się nie podobają ... ja bym sobie tego drugi raz nie zrobiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 05.03.2012 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Ta biało - szara jest pięna. Reszta ... hmmm... moi rodzice mają taki pasiaty marmur na podłodze w łazience. Łozosiowo-szary. Dla mnie bleee.... ale to dlatego, że od 20 lat na niego patrzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 05.03.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Tu mam na inspiracji coś podobnego kolorystycznie (bez jodełki ) ale ale mogłoby być............. http://i2.fmix.pl/fmi2875/1c93ee1c0007c8d44f532d77 admete, masz jakieś szczegóły o użytych tu materiałach? Płytki na ścianach wyglądają interesująco. Mogę sobie pomarzyć, bo wiem, że mąż i tak by się na taka ekstrawagancję nie zgodził Wyglądają jak gazeta, ale to może tylko tan marmur jest tak pocięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 05.03.2012 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Leia parapety , obudowa kominka i być może blat wyspy z CALACATTY Mugatko ja chcę ten marmur tylko na podłogę. A o jakim łączeniu mówisz samych płyt czy łączeniu wanny i podłogi?Masz zdjęcia u siebie? Chyba że cyknęłabyś mi z bliska o co dokładnie chodzi i co Ci się nie podoba??? mirelko łososiowo-szary - mnie tez sie wydaje bleee , ale te paski mnie zauroczyły A jak z użytkowaniem? narendil mam tylko zdjęcie - skopiowane i nie pamiętam skąd - ale to mi wygląda na ten marmur co i na podłodze tylko pocięty w małe paski i poukładany raz poziomo raz pionowo - mnie też się ten efekt podoba ------------------ Dzwoniłam do mojego kamieniarza i o dziwo wie co chodzi z tymi moimi płytkami. Mówi że spotkał się już z nimi - są to płytki tej MARMARY 20/10 CM poukładane w jodełkę - ma podzwonić i czegoś się dowiedzieć . Ciekawe czy będę się tak cieszyć jak mi poda cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 05.03.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Dzwoniłam do mojego kamieniarza i o dziwo wie co chodzi z tymi moimi płytkami. Mówi że spotkał się już z nimi - są to płytki tej MARMARY 20/10 CM poukładane w jodełkę - ma podzwonić i czegoś się dowiedzieć . Ciekawe czy będę się tak cieszyć jak mi poda cenę No to czekamy na dobre informacje fajny ten pomysł z jodełką więc trzymam kciuki za powodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 05.03.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 mirelko łososiowo-szary - mnie tez sie wydaje bleee , ale te paski mnie zauroczyły A jak z użytkowaniem? Co d brudu to raczej spoko (barszczy i cytryny nikt raczej w łazience nie używa) ale pamiętam szok jaki przeżywałam za czasów dzieciństwa: pieruńsko zimno. Nie do wytrzymania. A mają jeszcze je pod prysznicem (oczywiscie bez podłogówki) i kąpiel była dla mnie męczarnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 05.03.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Mirelko ,ale wino na blacie przy wannie tez może się rozlać i już jest lipa:lol2: inne tłumaczenie jest takie to jeżeli się marmur podoba to go położyć i nie zwracać uwagi na plamy:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 05.03.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Inspiracje łazienkowe cudne, ciekawe, jaką pan poda cenę Spodziewałam się, że Twoja łazienka będzie inaczej wyglądała, ale jak zwykle zaskakujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 05.03.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Dzwoniłam do mojego kamieniarza i o dziwo wie co chodzi z tymi moimi płytkami. Mówi że spotkał się już z nimi - są to płytki tej MARMARY 20/10 CM poukładane w jodełkę - ma podzwonić i czegoś się dowiedzieć . Ciekawe czy będę się tak cieszyć jak mi poda cenę No popatrz Tanio pewnie nie będzie - kamień kosztuje. Trzymam kciuki, żeby było znośnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 05.03.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Ta marmara od Magdy cudna, ale chyba strach o cenę pytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 05.03.2012 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 (edytowane) Two ja też czekam jak na szpilkach - bo jak będę znać podłogę to mogę kombinować z resztą łazienki mirelko a rodzice mają podłogówkę? Bo przecież pod płytkami u nas będzie grzało jeżeli się marmur podoba to go położyć i nie zwracać uwagi na plamy Beatko i takie jest póki co moje założenie . Jeśli chodzi o łazienkę to my z tych nie pijących we wannie - może dlatego że czasu na takie atrakcje nie ma - ale kto wie kto wie http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif bocianku a w jakiej łazience mnie widziałaś?? ciekawa jestem W sumie z łazienkami to się troszkę wyżyję - bo każda - a jest ich 3 będzie w innym stylu tanio pewnie nie będzie - kamień kosztuje. narendilku - pocieszam się że po podłodze to nie tak dużo - więc może się uda skibusiu - cudna - tak jak carrara mi się nie podoba - tak te paseczki baaaaaaaaaaaaardzo ----------------------- Póki co sama znalazłam mozaikę 58 zł 30/30 cm http://i3.fmix.pl/fmi985/4458051b0014555f4f54a51b i płytka ścienno- podłogowa http://i1.fmix.pl/fmi953/428f52a40027e4734f54a570 ale cena 416 zł za m2 ale 30/60 cm - więc nie ja jodełkę edit już znalazłam za 375 może do jutra znajdę za 300 Edytowane 5 Marca 2012 przez admete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 05.03.2012 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 I w połączeniu razem płytki z mozaiką http://i1.fmix.pl/fmi1646/bd52f2fb0014cda44f54aa56 Tylko same szarości dają szare zimne wnętrze podobały mi się na inspiracjach w połączeniu z beżem - więc muszę takich płytek poszukać na ścianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.03.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Dzwoniłam do mojego kamieniarza i o dziwo wie co chodzi z tymi moimi płytkami. Mówi że spotkał się już z nimi - są to płytki tej MARMARY 20/10 CM poukładane w jodełkę - ma podzwonić i czegoś się dowiedzieć . Ciekawe czy będę się tak cieszyć jak mi poda cenę No proszę szybka jesteś Aga i chyba już całkiem zdrowa:lol2: Ciekawe, czy cena nie powali... Tez jestem za połączeniem szarości z beżem:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 05.03.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 szarość + beż super. Póki co nie jest tak tragicznie z tą ceną a na pewno da się znaleźć to taniej. Będzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 05.03.2012 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Aguś zdrowa dopiero będę bo byłam u laryngologa i kazała mi się nie wygłupiać i brać antybiotyk - właśnie wstałam - bo spałam, po mam nadzieję już ostatnim wielkim ataku bólu głowy . Pan jeszcze nie dzwonił pewnie mu zejdzie z 3 dni -------------------------------------------------- Rano przed wielkim napadem bólu głowy zdążyłam podjechać na budowę - bo mnie już ponad tydzień nie było - a Marciny chcieli parę rzeczy wiedzieć a prop po wyprowadzenia świateł na suficie w pokojach. Kładą się stelaże po g-k po kolei - Oskara i Igora już gotowe - chłopaki biorą się za łazienkę. G-k na korytarzu porobione i sprawdzone dziś prze ze mnie wyprowadzenia kabli do lampek - ładnie i symetrycznie Na holu po położeniu białych płyt zrobiło się jasno i przestronnie I kilka fotek z tego etapu http://i3.fmix.pl/fmi2469/92b8df7200096d6a4f54c135 http://i3.fmix.pl/fmi2215/a868020b000b9f244f54c185 i uskok - od łuku z bliska http://i1.fmix.pl/fmi1283/6c585d75001c590f4f54c209 słońce jest już prawie na całej działce http://i3.fmix.pl/fmi2276/2e6c3a15001dadbd4f54c23b Na czwartek umówiłam się z pierwszą firmą od urządzania ogrodów - póki co będziemy rozmawiać o odwodnieniu i ewentualnie trawie z rolki - na cały ogród trzeba będzie jeszcze sezon dwa poczekać - ale i tak się cieszę - bo panowie wprowadzą moje plany chociaż na kartkę papieru. I orientacyjnie będę wiedzieć co ile zajmie i jak to co planuję umieścić w ogrodzie będzie rozplanowane przestrzennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts