MarJel 07.03.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 O raju:jawdrop: To ja też kopiuję tą listę dla mojego małego mądrali:P Aguś zaraz Ci wyślę te moje fotki i czekam na Twoje:p Jak znajdę namiar na to krzesełko, co u mnie pytałaś to przylezę do Ciebie i napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 07.03.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Hej Aguś Super, że kupiłaś tyle oświetlenia:o:wiggle: Lista dla maluchów imponująca:o:o Biedna jesteś z tą czekoladą:hug:Mam dla Ciebie mały prezencik:wiggle:Buźka http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ8AURSPLNODhMPuazYRDtCq8ZsM_SuV2zm1cret26deOjm8Sxd4g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 07.03.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Hej Jak zdróweczko??? Świetna ta lista książeczek dla maluchów,wiele z nich mam ale o wielu nie miałam pojęcia,teraz w wolnej chwili je przejrzę i kupię Moje dziecko uwielbia książki,malowanki,puzzle,układanki...znacznie bardziej woli takie zajęcie niż zabawki...Hmm...ona wogólę praktycznie nie bawi się zabawkami;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 07.03.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Dziewczyny, matki małych dzieci, chcę ostrzec......................, nie każde dziecko jest chetne do takiej zabawy - pracy z róznymi ksiązeczkami, nie każde jest chetne uczyc sięliterek w wieku dwoch lat, nie kazde zna kolory w wieku 3 lat itd , kazde dziecko rozwija się indywidualnie i to tzrba wziąc pod uwagę, żebyście później nie mówiły kolezanki synek juz umie to i to a mój nie i wowczas tragedia się robi. Oczywiście trzeba zachęcac dziecko do "nauki", ale jeszcze raz podkreślam, nie kazde bedzie chaciało współpracować, a wcale nie wpłynie to na jego dalszy rozwój. Fajnie, że Oskar ma Bacie nauczycielkę, fajnie, że tak chlonie wiedzę, ale to nie jest powiedziane, że z Igorem będzie tak samo. ?????? Ja z synkowi od malutkiego czytałam, mówiłam wierszyki, uczyłam liczb, literek, wierszyków, a mojego wcale to nie interesowało, wolał biegac jeździć na rowerku, plywać, bawić się na plazy z dziećmi,(zreszta ja miałam bzika, na punkcie przebywania z dzieckiem na dworze) ale jak szedł do przedszkola w wieku 4 lat nie umial nazwac kolorów, umial powiedzieć , że to kolor trawy, to kolor strazy pożarnej, ale nie znał nazw czerwony itd. Literek tez nie znał wcale go to nie interesowało. Jak miał 6 lat nie umial liczyc do 20. Bardzo mnie to martwiło, umiał jeden wiersz Słon Trabalski, którego na siłe zostal nauczony, żeby pochwalic się przed dziadkiem I co w zerówce okazało się, że nie tylko nauczył sie liczyć, ale doskonale dawał sobie radę z dodawaniem i odejmowaniem do 1000 z pamieci. Literek tez sie nauczył, jak szedl do szkoły super czytał. W pierwszej klasie był mistrzem tabliczki mnożenia (zreszta chodził do super szkoły o bardzo wysokim poziomie, gdzie tabliczki mnożenia dzieci w pierwszej klasie się uczyły). Dzisiaj nie ma żadnych klopotów z uczeniem chodzi do 3 klasy gimnazjum. Więc jeżeli Wasze dziciaczki nie będą chcialy tak wspólpracowac jak Oskar to się nie martwcie, wszystko z czasem przyjdzie Napisalam to tak na wszelki wypadek, bo ja bardzo się przejmowałam, że mój Mlody nie chciał ze mna zupełnie wspołpracować (chociaż kształciłam sie w tym kierunku) Aga, ciesze się, że masz tak zdolnego synka, to jest miód na serce matki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 07.03.2012 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Leia póki co byliśmy w jednym sklepie i spodobały nam się deski http://www.panmar.pl/wood_pl/Naturalne_Podlogi_Drewniane.html dąb serrant. Nie mieliśmy czasu nigdzie indziej jechać i chyba zostaniemy przy tym wyborze Mrjelko zrobiłam listę z nadzieją że komuś się przyda, że ktoś skorzysta bo wiem jak w tych czasach jest trudno znaleźć chwilę żeby czegoś poszukać - a to są sprawdzone pozycje - testowane na moim maluchu , wybierane przez moją mamę Z krzesełkiem się nie śpiesz jak będziesz miała chwilę Aga dzięki za czekoladkę - czasami naprawdę mnie już skręca - ale dam radę Maju - a dziękuję już coraz lepiej się czuję - reszta załogo tez się trzyma Alu wiem że każde dziecko rozwija się w swoim tempie , lubi jedne rzeczy bardziej inne mniej. Listę zrobiłam po to żeby inne forumowe mamy mogły skorzystać - z listy która jest sprawdzona, każda pozycja jest warta swojej ceny. Dużo jest teraz tego na rynku i nie wszystkie te książeczki nadają się do kupienia. Moja mama przewertowała wiele pozycji i wybierała te najciekawsze i te które czegoś uczą, bo jest wiele książeczek na rynku które są tylko ładne i kolorowe a nie wnoszą niczego w rozwój dziecka. I taki był mój cel - polecić sprawdzone pozycje. Alu jak przyjdzie wiosna my tez spędzamy prawie cały czas na dworze, na działce wtedy książeczki pójdą na chwilę w odstawkę. Ale teraz jak jest plucha albo mróz, albo dziecko jest uwięzione w domu przez chorobę - ja wolę popracowac z nim przy stoliku niż włączyć mu bajkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 07.03.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 I taki był mój cel - polecić sprawdzone pozycje. Ale teraz jak jest plucha albo mróz, albo dziecko jest uwięzione w domu przez chorobę - ja wolę popracowac z nim przy stoliku niż włączyć mu bajkę. Poopieram Cię Aga w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 07.03.2012 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Aga to wlasnie super, że zrobiłas te listę i gdybym ja miała malucha w tej chwili natychmiast bym je kupiła, bo jak sama mówisz pelno jest słabych pozycji, więc warto mieć coś sprawdzonego i tez bym próbowała w to dziecko wciągnąć (zreszta tak tez robiłam) w koncu były te dlugie jesienno-zimowe wieczory i mnóstwo czasu żeby z dzieckiem popracować. Mój Mlody np uwielbiał z tata rysować i malować, zawsze to lepsze od oglądania tv i siedzenia w kompie. Ja tylko mówię, żeby mamy tych dzieci, ktore nie będa umialy wszystkiego co w tych książeczkach jest za bardzo się nie przejmowały. Pamiętam wlasnie na plazy jak mamy przechwalaly sie co ich dzieci umieją mając tyle a tyle lat, a mi bylo bardzo przykro, bo mój tego nie umiał, ale jak wiadomo dzieci rozwijaja się różnie zapewne Twoja mama doskonale o tym wie i nie trzeba sie przejmowac, że moje dziecko mniej umie od rówieśników. Naprawdę Aga włozyłaś duzo pracy, żeby to wszystko tu nam zamieścić ( tez z tego skorzystam, mój chrzesniak wlasnie skonczył 3 Lata) i chwała Ci za to, ja przynajmniej bardzo Ci dziękuję :) ja wolę popracowac z nim przy stoliku niż włączyć mu bajkę. Podziwiam Cię jako mamę, dobrze myślisz, bo ..........................................., nie będe juz pisąc, bo może niepotrzebnie wzbudzę zle emocje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 07.03.2012 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Agawi http://gify.magazynek.org/pictures/Emotikony/Kolory/Czerwone/027.gif Ja tylko mówię, żeby mamy tych dzieci, ktore nie będa umialy wszystkiego co w tych książeczkach jest za bardzo się nie przejmowały. Alu ale ja nie napisałam że mój Oskar robi wszystko od początku do końca - muszę sprostować . Są zadania które robi chętnie - ma swoje ulubione - jak każde dziecko Ale niektórych nie rusza w ogóle, albo tylko spróbuje i idziemy dalej bo nie che ich robić. I jeszcze jedno najważniejsze - nie siedział w książeczkach i malowankach tak chętnie od początku - to że teraz usłyszymy z jego ust - choć porobimy coś w książce - to zasługa mojej mamy i pracy nad nim - zachęcania, próbowania raz po raz. Jednego dnia siadł do stoliczka chętnie , innego nie. Jak każdy z nas ma różne dni - lepsze, gorsze - raz potrafi siedzieć 2-3 godziny a innego w ogóle nic nie ruszy Na początku nie chciał nawet słyszeć o siedzeniu przy jakichś tego typu pracach - w ogóle od początku ciężko podchodzi do nowości Ale moja mama jest świetną nauczycielką ma podejście - i sama sobie jej zazdroszczę jako opiekunki do dziecka Alu polecam bardzo jako prezent te 2 Polskie rymowanki - są świetne, zawierają wszystkie piosenki i wierszyki jakie ja pamiętam z młodości - a wiadomo że czas zabiera z pamięci niektóre zdania i zwrotki - a tu są ładnie i kolorowo ujęte w 2 książki - i wcale nie drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 07.03.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Aga te rymowanki mam, kupiłam je dla swojego chrzesniaka, sa rzeczywiście super w ogóle sprawdzam te wszystkie Twoje pozycje i cześć jest mi bardzo dobrze znana. Napisze pożniej o innych ale musze znależć książeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 07.03.2012 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Alu ja w te dwie książki obkupuję po kolei teraz wszystkie moje dzieciate koleżanki A ja z miłą chęcią przygarnę jakieś inne pozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 07.03.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Berek literek czyli psoty od A do Z autor agnieszka Frączak ja sama jestem tą książeczka zafascynowana, ale nie wiem czy to nie dla większych dzieci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 07.03.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Adme jaka lista muszę polecić siostrze:) dzięki kochana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 07.03.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Adme jaka lista muszę polecić siostrze:) dzięki kochana post 2011 super ksiazeczki dla dzieci, ktore warto miec polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 07.03.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 post 2011 super ksiazeczki dla dzieci, ktore warto miec polecam:) Tak, wiem przecie o nim piszę część pozycji znam a częśc się jeszcze przyda bo u nas dzieciaczki jeszcze malutkie . (a tak w ogóle to naprawdę takie wczesne nauczanie przez zabawę bardzo owocuje ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 07.03.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Aga, gdzie te inspiracje zieleniakowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 07.03.2012 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Adme, melduję, że zaległości nadrobione Bardzo spodobała mi się jedna z komód z łazienkowych inspiracji. Imprezka mnie niestety ominęła, ale w tym tempie lada chwila znów będziemy mieć co świętować Gratuluję setnej stronki i życzę dużo, dużo więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 07.03.2012 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Zajrzałam życzyć dobrej nocki i jeszcze lepszego poranka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 07.03.2012 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Ja też Ci mówię dobranoc Aguśhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/sleeping/smileys-sleeping-661853.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 08.03.2012 02:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Agnes fenkiu wery macz za tę listę Fajowo że Ci się to chciało to wszystko napisać .Buziaki A masz jakieś 2 konkretne pozycję które warto mieć??to w piatek pojdziemy do księgarni i zaczniemy kolekcjonowac Teraz jestem w pracy i tak na szybko ni emam czasu sie wczytywac ale jak juz znajdę chwilke to sobie wszystko zanotuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editg 08.03.2012 02:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 za czekoladę dziękuję Stworzyłaś imponującą listę pozycji, muszę przekopiować, bo później jak Ala będzie w tym wieku, to za chiny w Twoim wątku jej nie odnajdę. buziaki za skrupulatność. przyszła mama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts