Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,mam takie oto pytanie.-Stan sórowy otwarty, zamknięty,zadaszony,ok. te pojęcia wszyscy wiedzą o co chodzi a od jakiego etapu prac na budowie można mówić o wykończeniówce?od kiedy się ona zaczyna?
https://forum.murator.pl/topic/162872-wyko%C5%84czeni%C3%B3wka-kiedy-tak-naprawd%C4%99-si%C4%99-zaczyna/

Eskaa pytam tak z czystej ciekawości- a co do osobnego tematu to niby gdzie miałem o to zapytać? może w temacie "franka z poczty" który pyta np.w dziale ELEWACJE ZEWNĘTRZNE o tynk który chce wybrać na swój dom..tak pozatym bez urazy ale dziwią mnie tacy ludzie jak ty że bezsensu krytykują i odpisują komuś na posty,jak nie masz nic mądrzejszego do pisania to nie pisz.poco wogóle się wysilać na tak interesującą odpowiedz,..ale spoko jak to mówią niektórym myślenie sprawia ból.

a tak wracając do tematu to często spotykam się z taką oto sytuacją;

-pyta się kolega kolegi; na jakim etapie budowy już jesteś?

-pada odpowiedż(XXXXXX)-i wtedy za każdym razem nieważne jaka była odpowiedż ten drugi mówi

-teraz to jakoś poszło ale najgorsza jest ta wykończeniówka,ona to zobaczysz....

,właśnie o to mi chodzi każdy nażeka na tzw.wykończeniówkę ale czy wogółe wiemy od jakiego etapu prac budowlanych się ona zaczyna. pozdrawiam,

Gość Eskaa
Wiesz- dla mnie to twoje pytanie jest po prostu dziwne. Jeśli ktoś cię pyta na jakim etapie budowy jesteś możesz po prostu powiedziec co aktualnie robisz ( płytki, podłogi, malowanie itd. itd) , bo samo określenie "wykończeniówka" jest tak ogólne, że i tak pewnie ktoś zapyta co dokładnie robisz...