hekko 20.11.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Jak to jest kiedy bierze się kredyt na całą kwotę budowy domu z kosztorysu a część prac, np. instalację elektryczną chce się robić samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 20.11.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Wszystko zależy od banku ale ja nie zetknęłam się jeszcze z takim, który wymagałby faktur na 100%.Naogół jest płacona transza i zanim dostaniesz następną bank rozlicza czy wszystko jest zrobione.Ale najlepiej dowiedz się w paru bankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 21.11.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Faktur wymaga mało kto - u mnie analityk tłumczyła, że muszę rozliczyć 80% rzeczy z danej transzy na inspekcji (chodzi jednak tylko o wykonanie robót). Patrzą przy tym - przynajmniej u mnie - na dom i kosztorys; u mnie analitycy do tej pory luźni mocno - część robót miałem rozliczoną jeszcze przed ich końcem (np. instalacje ogrzewania czy elektryczną) Jeśli nie rozliczę - muszę dostarczyć faktury na co najmniej 50% wartości transzy. Z tego co się orientowałem, w innych bankach podobnie (niektóre np. PKO SA bywają upierdliwe - między innymi dlatego zrezygnowałem z kredytu u nich). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts