szymeq80 18.11.2012 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Szanowni Państwo! czy pomieszczenia w niezapominajce nie są zbyt małe? zastanawiam się nad tym projektem ale mam pewne wątpliwości czy pokoje o wymiarach około 3m x 3m to nie jest mało np sypialnia plus szafa? jak wygląda sprawa u Państwa którzy poszerzyli dom w każdą stronę? czy dokonuje tego projektant adaptujący, czy też kierownik budowy? jakie są koszty związane ze zmianami powiększenia domu czy przesunięcia ścian? czy w miejscu gdzie jest zaplanowana klatka schodowa jest wystarczająco dużo miejsca czy przesuwacie Państwo też ściany? jaką macie Państwo w wybudowanych już domach odległość od podłogi do dolnej krawędzi okna? na zamieszczonych zdjęciach u jednych Państwa widzę trzy natomiast u drugich pięć pustaków proszę w miarę możliwości o odpowiedzi i rozwianie moich wątpliwości pozdrawiam serdecznie Witam, salon duży, to pokoiki - sypialnie moga być małe, ja adaptuję poddasze dla dzieci - tam wyjdą większe pokoje, oczywiście miejsce na schody trzeba powiększyć kosztem jednego z pokojów, u mnie przeznaczonego na gabinet do pracy. Okna na wysokości 5-6 pustaków tj w projekcie. Postaram się wrzuci jutro zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemass 18.11.2012 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Powiem szczerze, że nie wiem jakie belki, postaram się wrzucić zdjęcie w tygodniu jak już to wszystko wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka1 21.11.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 (edytowane) Dzień dobry, Nasz domek został wydłużony o 1 metr tak aby pokoiki troszkę powiększyć. W ten sposób pokoiki obok siebie mają ok. 12 i 13 metrów a nasza sypialnia ponad 14. Pozdrawiam cieplutko Edytowane 21 Listopada 2012 przez niezapominajka1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka1 21.11.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 A to kilka fotek z budowy : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymeq80 25.11.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 a co dajecie na dach niezapominajek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka1 25.11.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 a co dajecie na dach niezapominajek ? My kładziemy dachówkę tak jak jest w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek11 28.11.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Witam,mam pytanie odnośnie kosztów robocizny - nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale czy całość robocizny wyniosła 16000zł?a jeśli tak, to czy mogę spytać czy robocizna była w systemie gospodarczym(rodzina), bo u mnie robocizna wyceniona została ponad dwukrotnie więcej.odnośnie podwyższania domku, to dodałem 2 pustaki podwyższając ściankę kolankową;pozdrawiam Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymeq80 29.11.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Witam, mam pytanie odnośnie kosztów robocizny - nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale czy całość robocizny wyniosła 16000zł?a jeśli tak, to czy mogę spytać czy robocizna była w systemie gospodarczym(rodzina), bo u mnie robocizna wyceniona została ponad dwukrotnie więcej. odnośnie podwyższania domku, to dodałem 2 pustaki podwyższając ściankę kolankową; pozdrawiam Waldek 16000 to koszty firmy za fundamenty, sciany z wieńcem (bez podwyższania) i kominy, oczywiście plus koparka z innej firmy. Pisemna umowa, terminy, kary umowne itd. Za SSZ najdroższa firma z jaką rozmawiałem chciała 55000, najtańsza 33000. Wybierałem ekipy z polecenia od znajomych, nie wiem czy wybrałem dobrze. Okaże się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka1 03.12.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Dach jest już pokryty : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymeq80 03.12.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Dach jest już pokryty : ) [ATTACH=CONFIG]152145[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]152146[/ATTACH] jaka to dachówka ? ładnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka1 03.12.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 jaka to dachówka ? ładnie wygląda Bardzo dziękuję. Dachówka ta to Creaton Harmonie kolor miedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniabudowniczy 01.03.2013 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 witajcie cisza nastała czyżby wszyscy mają zimowy przestój? WIOLA I jak wygląda obecnie Twoja budowa? Czy może ktoś umieścić aktualne fotki? pozdrawiam Niezapominajki i Ów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wdanuta2 03.03.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Hej!!Właśnie czekam na pozwolenie na budowę.Mam prośbę może ktoś ma fotki z etapów budowy niezapominajki z garażem 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemass 16.03.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Ja mam zdjęcia z budowy, dom mam już zamknięty i wykańczam środek Co Ciebie interesuje konkretnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waski76 17.03.2013 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Ja mam zdjęcia z budowy, dom mam już zamknięty i wykańczam środek Co Ciebie interesuje konkretnie ? Witam, ja rownierz sie przylaczam do prosby, prosze o fotki i najlepiej koszyt poszczegolnych etapow budowy, przemass gdzie budujesz dom? Moze bedzie mozliwosc odwiedzin... W razie co podam adres [email protected] , przeslij telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniabudowniczy 25.03.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 cześć, czy możesz podesłać zdjęcia z budowy na maila? zewnętrzne elewacja, profile i w środku jak to wygląda, interesuje mnie też bardzo wygląd poddasza i klatki schodowej jak czasowo szła budowa? czy firmą czy samopomoc chłopska:) ?czy kosztowo możesz coś napisać jak poszczególne etapy wychodziły? materiał plus robocizna? za wszelkie informację, porady, wskazówki z góry bardzo dziękuję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka1 28.03.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Hej, jeśli możecie to podzielcie się zdjęciami swoich niezapominajek ze wszystkimi. Jestem również ciekawa jak wybrany przeze mnie projekt domu wygląda u innych.Pozdrawiam : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemass 29.03.2013 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Zdjęcia postaram się wrzucić później, jak ktoś by chciał koszty poszczególnych etapów to na PM albo na maila mogę podesłać. Mam w środku zrobione tynki teraz trzeba czekać na pogodę aż wyschną . Z klatki schodowej zrezygnowałem żeby obniżyć koszty, może w przyszłości zrobię górę. Na tą chwilę koszty wyszły ok 200tys od zakupu projektu po stan jaki jest teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aszila 07.04.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Hej przemass My z mężem również wybraliśmy ten projekt domu i bardzo nas interesują realne koszty poszczególnych etapów budowy i bardzo bym Cię prosiła o przesłanie info do mnie na e-mail [email protected] za co z góry bardzo dziękuję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wdanuta2 08.04.2013 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Ja mam zdjęcia z budowy, dom mam już zamknięty i wykańczam środek Co Ciebie interesuje konkretnie ? Hej przemass Interesuje mnie bardzo środek jak wygląda salon, kuchnia /zwłaszcza te przejcie do kuchni i te ściany przed kuchnią jak to wygląda/ , przedpokój, łazienka. Ja wprawdzie połączyłam dwie sypialnie w jedną i jeszcze wyszła mi garderoba. Z WC zrezygnowałam na rzecz spiżarni .Jak wystarczy mi środków to zrobię schody , a góra do wykończenia w późniejszym terminie . Koszty poszczególnych etapów budowy. Może znasz stronę z aranżacji wnętrz niezapominajki . Pozdrawiam Danuta mój mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts