Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt NIEZAPOMINAJKA pracownia MG PROJEKT

Recommended Posts

Szanowni Państwo!

czy pomieszczenia w niezapominajce nie są zbyt małe?

zastanawiam się nad tym projektem ale mam pewne wątpliwości czy pokoje o wymiarach około 3m x 3m to nie jest mało np sypialnia plus szafa?

jak wygląda sprawa u Państwa którzy poszerzyli dom w każdą stronę? czy dokonuje tego projektant adaptujący, czy też kierownik budowy?

jakie są koszty związane ze zmianami powiększenia domu czy przesunięcia ścian?

czy w miejscu gdzie jest zaplanowana klatka schodowa jest wystarczająco dużo miejsca czy przesuwacie Państwo też ściany?

jaką macie Państwo w wybudowanych już domach odległość od podłogi do dolnej krawędzi okna? na zamieszczonych zdjęciach u jednych Państwa widzę trzy natomiast u drugich pięć pustaków

proszę w miarę możliwości o odpowiedzi i rozwianie moich wątpliwości

pozdrawiam serdecznie

Witam, salon duży, to pokoiki - sypialnie moga być małe, ja adaptuję poddasze dla dzieci - tam wyjdą większe pokoje, oczywiście miejsce na schody trzeba powiększyć kosztem jednego z pokojów, u mnie przeznaczonego na gabinet do pracy. Okna na wysokości 5-6 pustaków tj w projekcie. Postaram się wrzuci jutro zdjęcie.

• Odpowiedzi 139
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

mam pytanie odnośnie kosztów robocizny - nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale czy całość robocizny wyniosła 16000zł?a jeśli tak, to czy mogę spytać czy robocizna była w systemie gospodarczym(rodzina), bo u mnie robocizna wyceniona została ponad dwukrotnie więcej.

odnośnie podwyższania domku, to dodałem 2 pustaki podwyższając ściankę kolankową;

pozdrawiam Waldek

Witam,

mam pytanie odnośnie kosztów robocizny - nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale czy całość robocizny wyniosła 16000zł?a jeśli tak, to czy mogę spytać czy robocizna była w systemie gospodarczym(rodzina), bo u mnie robocizna wyceniona została ponad dwukrotnie więcej.

odnośnie podwyższania domku, to dodałem 2 pustaki podwyższając ściankę kolankową;

pozdrawiam Waldek

16000 to koszty firmy za fundamenty, sciany z wieńcem (bez podwyższania) i kominy, oczywiście plus koparka z innej firmy. Pisemna umowa, terminy, kary umowne itd. Za SSZ najdroższa firma z jaką rozmawiałem chciała 55000, najtańsza 33000. Wybierałem ekipy z polecenia od znajomych, nie wiem czy wybrałem dobrze. Okaże się.

• 2 months później...
  • 2 weeks później...
Ja mam zdjęcia z budowy, dom mam już zamknięty i wykańczam środek :) Co Ciebie interesuje konkretnie ?

Witam, ja rownierz sie przylaczam do prosby, prosze o fotki i najlepiej koszyt poszczegolnych etapow budowy, przemass gdzie budujesz dom? Moze bedzie mozliwosc odwiedzin... W razie co podam adres [email protected] , przeslij telefon.

• 2 weeks później...

cześć,

czy możesz podesłać zdjęcia z budowy na maila? zewnętrzne elewacja, profile i w środku jak to wygląda, interesuje mnie też bardzo wygląd poddasza i klatki schodowej

jak czasowo szła budowa? czy firmą czy samopomoc chłopska:) ?

czy kosztowo możesz coś napisać jak poszczególne etapy wychodziły? materiał plus robocizna?

za wszelkie informację, porady, wskazówki z góry bardzo dziękuję

pozdrawiam

Zdjęcia postaram się wrzucić później, jak ktoś by chciał koszty poszczególnych etapów to na PM albo na maila mogę podesłać. Mam w środku zrobione tynki teraz trzeba czekać na pogodę aż wyschną :). Z klatki schodowej zrezygnowałem żeby obniżyć koszty, może w przyszłości zrobię górę. Na tą chwilę koszty wyszły ok 200tys od zakupu projektu po stan jaki jest teraz.

• 2 weeks później...

Hej przemass :)

My z mężem również wybraliśmy ten projekt domu i bardzo nas interesują realne koszty poszczególnych etapów budowy i bardzo bym Cię prosiła o przesłanie info do mnie na e-mail [email protected] za co z góry bardzo dziękuję :)

pozdrawiam :)

Ja mam zdjęcia z budowy, dom mam już zamknięty i wykańczam środek :) Co Ciebie interesuje konkretnie ?

Hej przemass

Interesuje mnie bardzo środek jak wygląda salon, kuchnia /zwłaszcza te przejcie do kuchni i te ściany przed kuchnią jak to wygląda/ , przedpokój, łazienka. Ja wprawdzie połączyłam dwie sypialnie w jedną i jeszcze wyszła mi garderoba. Z WC zrezygnowałam na rzecz spiżarni .Jak wystarczy mi środków to zrobię schody , a góra do wykończenia w późniejszym terminie . Koszty poszczególnych etapów budowy. Może znasz stronę z aranżacji wnętrz niezapominajki .

Pozdrawiam Danuta

mój mail [email protected]