Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt NIEZAPOMINAJKA pracownia MG PROJEKT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 139
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam my w okolicy Buku będziemy budować lecz bez garaży.... Sędzinko :) jesteśmy na etapie papierologi....

ciekawią mnie koszty i zdjęcia z pola bitwy ludzi już budujących....przemass prześlij kosztorys na emaila [email protected] Pozdrawiam wszystkich

witam

Czy ktoś buduje Niezapominajkę z 2 garażami w okolicach Buku ?

Szymeg, ślicznie wygląda Twój domek. Chyba wprowadziłeś kilka zmian, bo widzę dwa okna na górze, a dachówka prezentuje się wspaniale (napisz co to za dachówka). Kolejnym etapem z pewnością powinny być okna i drzwi aby zapobiec kradzieży wszystkich instalacji w tym również elektrycznej.

Moja niezapominajka również osiągnęła stan surowy zamknięty, a teraz kładziemy instalację elektryczną. Równocześnie robimy również elewację.

Dzięki :D,

podwyższyłem kalenicę do 6,80 m, zyskując tym samym poddasze, ok. 40m/kw (na dwa pokoiki i wc z prysznicem), tyle ile chciałem.

Dachówka to Roben Piemont Kasztan Angob.

Mam już parę ofert dot okien - od 7000 do 14000 zł (ok. 20 m.kw okien), jakie okna bierzecie/braliście do swoich domków ? Dwóch sprzedawcow nie polecało mi extra energooszczędnych okien do domu który nie jest z założenia pasywny. Mam dobrą ofertę Brugmana, czy to sprawdzona marka ?

Witam !!

Czy strych nad garażem jest do wykorzystania ???? Jak masz zdjęcie na kuchnie z salonu to bym była wdzięczna .

pozdrawiam

U mnie dom jest wyższy niż w projekcie o ok. 50 cm, tym samym podniosłem proporcjonalnie garaż, więc nad garażem mam spore pomieszczenie na sprzęt, narzędzia itp. (wejście po rozsuwanych schodach w garażu, ale można tez zrobić drzwi z pokoju na poddaszu - widziałem takie rozwiązanie u znajomego w Sielance).

Witam !!

Czy strych nad garażem jest do wykorzystania ???? Jak masz zdjęcie na kuchnie z salonu to bym była wdzięczna .

pozdrawiam

Widok z tarasu na kuchnię, na razie niezbyt to wygląda, w porównaniu do oryginału nie ma chyba części ścianki oddzielającej kuchnię od salonu, chcemy wyciąć sobie jakiś bajer z regipsu na to miejsce. WP_20130501_005.jpg

Widok z tarasu na kuchnię, na razie niezbyt to wygląda, w porównaniu do oryginału nie ma chyba części ścianki oddzielającej kuchnię od salonu, chcemy wyciąć sobie jakiś bajer z regipsu na to miejsce. [ATTACH=CONFIG]187149[/ATTACH]

Hej dzięki za zdjęcie wygląda fajnie .Ja w poniedziałek wchodzę z szalunkiem , także jestem w ziemi. Czekam z niecierpliwością jak będzie mój domek rósł w oczach.Jak będziesz miał jakieś fotki to czekam.Ja będę informować o swoich postępach. pozdrawiam Danuta

Witam serdecznie

My rowniez szykujemy sie powoli do budowy Niezapominajki.

Mam prosbe , czy moglabym otrzymac orientacyjny koszt stanu zero do Niezapominajki.

Narazie , tylko tyle bedziemy robic , a pozniej zobaczymy.

Moj email [email protected]

Dzieki serdecznie pozdrawiam

Magda

• 4 weeks później...
Chciałem zapytać czy ty robiłeś strop drewniany i ewentualnie ile cię kosztował Bardzo proszę też o zdjęcia z całej budowy . Będziemy budować ten dom i pewnie lepiej by było żeby widzieć jak to robi ktoś inny.

Hej domek wygląda fajnie ,powiedz mi o ile podnosiłaś dom i ile m kw,wyszło ci na górze. Czy strop masz jeden czy osobno na garaż i na dom. A robiłaś jakieś zmiany w środku i czy masz schody i z czego , jak masz zdjęcia z wnętrza domku to bym była wdzięczna . Interesują mnie ścianki działowe jak to wygląda .Pozdrawiam Danuta

Witam wszystkich,

w przyszłym roku przymierzam się do budowy domku i decyzja padła na ten projekt, prawdopodobnie 2 miejsca garażowe, mam pytanie czy ktoś może w przybliżeniu podać realny koszt całkowity? i czy ktoś orientował się może czy istnieje szansa na dofinansowanie (również o to czy da się go odpowiednio przerobić) jak na dom energooszczędny? bo z tego co się orientowałem (na razie wstępnie) to kwota dofinansowania może wynieść nawet 40000 tys. zł

z góry dziękuję i pozdrawiam,

Jarcyk

• 3 weeks później...

Witam, byłabym wdzieczna za jakiekolwiek zdjecia z wnetrza domku wybudowanego wg projektu Niezapominajka, szczegolnie chodzi mi o salon widoczny od strony wejscia/korytarza oraz gora.

Czy ktos kto juz mieszka w Niezapominajce bylby na tyle mily zeby udostepnic fotki urzadzonego domku ? Domek ma dosyc male pokoje i zastanawiam sie czy są one "ustawne".

Moj mail: [email protected]

Z gory dziekuje ;-)

A i pytanie - czy ktos buduje w okolicach Warszawy ?

• 1 month później...
Witam serdecznie.

Ciesze sie ,ze jest jeszcze ktos kto buduje ten domek.

My zakupilismy projekt Niezapominajka bez garazu w zeszlym roku. Niestety zmienila nam sie sytuacja zyciowa , i musimy wstrzymac sie z budowa na nastepne pare lat .Ale i tak bedzie milo poobserwowac rosnace Niezapominajki.

My wprowadzilismy kilka zmian.

1.Poszerzylismy dom o metr z kazdej strony(wieksze sypialnie i salon) salon ma teraz 37 m2, a sypialnie po okolo 16m2

2. Polaczylismy sypialnie nasza z lazienka.

3 Powiekszylismy Wc i dodalismy tam prysznic (lazienka goscinna)

4.Powiekszylismy okna.

My bedziemy budowac kolo Walbrzycha.

Pozdrawiam budujacych i zycze wytrwalosci.

Witam!

mam pytanie, - jakie były koszty zmian w projekcie! Też myślimy o powiększeniu Niezapominajki 2.