Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt NIEZAPOMINAJKA pracownia MG PROJEKT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 139
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej Niezapominajka1 zrezygnowaliśmy z użytkowego poddasza, a ponieważ zmieniliśmy konstrukcję dachu na wiązar kratowy dało to możliwość poprzestawiania troszkę ścianek działowych. Klatki schodowej nie ma, przestrzeń została zaadaptowana przez przyległy pokój. Jest on teraz najwieszy(12,5m2 tak około).

Nad nadprożem przebudowaliśmy jeszcze jedną warstwą pustaka i dopiero wieniec.

Wysokoś samego budynku jednak niewiele się zmieniła bo więźby dachowej nie mocowliśmy do murłaty, a do kotew które wcześniej zostały zalane we wiencu.

Nam zależało też na tym żeby wieniec znalazł sie wyżej na strychu, a nie w strefie mieszkalnej. Poddasze jest i tak nieużytkowe, a wieniec to niezbyt ciepłe miejsce, wieniec też jest większy niż w projekcie. Edytowane przez nitka40

Witam,

Jestem nowy na tym forum prześledziłem cały wątek odnośnie projektu Niezapominajka, Podoba mi się ten projekt i chciałbym wiedzieć czy ktoś buduję go w mojej okolicy woj. śląskie, chciałbym zobaczyć go w realu jeśli jest taka możliwość.

Pozdrawiam serdecznie

Zdjęcie1653.jpgWitaj,

My również chcieliśmy wydłużyć dom o 1 metr, niestety warunki zabudowy ograniczyły nasz pomysł do 76 cm. Dom wydłużyliśmy od strony pokoi i kotłowni, szczególnie zależało nam aby przesunąć ścianę i powiększyć najmniejszy pokój. W ten sposób osiągnęliśmy pokoje w następujących metrażach: ok. 11,5, 12,5 i 13,5. Kotłownia również jest większa niż w projekcie, a jej rozmiar wynosi prawie 4,5 mk. Co do kuchni to wcale nie jest mała, ma przecież prawie 10 mk i jeśli o mnie chodzi to jest funkcjonalna. A tak wygląda u mnie:Zdjęcie1645.jpgZdjęcie1629.jpg

Co do kuchni to wcale nie jest mała, ma przecież prawie 10 mk i jeśli o mnie chodzi to jest funkcjonalna.

Witam niezapominajka1!

mam jeszcze jedno pytanie czy zrezygnowaliście z ubikacji za kuchnią?

i czy macie schody na górę jeśli tak to proszę wstawcie zdjęcie :)

Hej,

Jeśli chodzi o rezygnację z pomieszczeń w naszej niezapominajce to z żadnych nie rezygnowaliśmy, tym bardziej ze schodów na strych. Łazienki zostały takie jak w projekcie, salon z kuchnią również. Przedłużyliśmy drugą stronę domu, w celu powiększenia najmniejszego pokoju i kotłowni, ponieważ ogrzewanie mamy na ekogroszek i potrzebowaliśmy większej kotłowni. Z tyłu kotłowni mamy drzwi na zewnątrz.

Co do zdjęć to możesz zobaczyć na EXTRADOMIE, mam tam swój profil ania-jagoda, na którym załączyłam zdjęcia min. WC i schodów.

Pozdrawiam

• 3 weeks później...

Drodzy Forumowicze,

Buduję niezapominajkę z garażem 2. Jestem na etapie budynku w stanie surowym otwartym. Dach pokryty papą. Mam też wstępną wycenę okien i drzwi wejściowych i bramy garażowej. Bardzo interesuje mnie jakie w Waszych niezapominajkach macie schody na poddasze. Ja mam poddasze większe niż standard ze względu na podniesioną ściankę kolankowa. Wiem, że jestem tu nowa ale może mimo to ktoś zdecyduje się przesłać mi zdjęcia domu od wewnątrz. adres: [email protected] Zupełnie nie wiem jak zaplanować urządzenie tych małych pokoi. W razie czego ja tez służę pomocą.

Pozdrawiam

• 3 months później...
[ATTACH=CONFIG]244531[/ATTACH]Witaj,

My również chcieliśmy wydłużyć dom o 1 metr, niestety warunki zabudowy ograniczyły nasz pomysł do 76 cm. Dom wydłużyliśmy od strony pokoi i kotłowni, szczególnie zależało nam aby przesunąć ścianę i powiększyć najmniejszy pokój. W ten sposób osiągnęliśmy pokoje w następujących metrażach: ok. 11,5, 12,5 i 13,5. Kotłownia również jest większa niż w projekcie, a jej rozmiar wynosi prawie 4,5 mk. Co do kuchni to wcale nie jest mała, ma przecież prawie 10 mk i jeśli o mnie chodzi to jest funkcjonalna. A tak wygląda u mnie:[ATTACH=CONFIG]244529[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244530[/ATTACH]

Witam

mam pytanko odnośnie mebli kuchennych jakie to fronty są bardzo ładne i takie błyszczące czy to lakier?

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...