niezapominajkax 05.02.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Witam, czy może ktoś buduje ten dom w woj. lubelskim? Właśnie jesteśmy na etapie adaptacji i chcielibyśmy obejrzeć dom na "żywo" jeśli była by taka możliwość. Witam, buduję niezapominajkę w woj. lubelskim. Jeśli Manun chce zobaczyć domek, proszę o odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka1 07.02.2014 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Hej NITKA,Zauważyłam, że masz zmianę w projekcie w miejscu schodów na strych, co tam ulokowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitka40 07.02.2014 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Hej Niezapominajka1 zrezygnowaliśmy z użytkowego poddasza, a ponieważ zmieniliśmy konstrukcję dachu na wiązar kratowy dało to możliwość poprzestawiania troszkę ścianek działowych. Klatki schodowej nie ma, przestrzeń została zaadaptowana przez przyległy pokój. Jest on teraz najwieszy(12,5m2 tak około). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Manun 08.02.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Chętnie:) Proszę o namiary na priv. Dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Manun 08.02.2014 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Hey Nitka40, podwyższaliście ściankę kolankową, bądź wysokość ścian w pomieszczeniach? Linia dachu jest chyba wyżej (w stosunku do okien) jak w projekcie bazowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitka40 09.02.2014 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Nad nadprożem przebudowaliśmy jeszcze jedną warstwą pustaka i dopiero wieniec. Wysokoś samego budynku jednak niewiele się zmieniła bo więźby dachowej nie mocowliśmy do murłaty, a do kotew które wcześniej zostały zalane we wiencu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Manun 09.02.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Właśnie siedzę i przyglądam się dokładnie Waszym fotkom i po wyjaśnieniach zobaczyłem zmianę My postaramy uzyskać ten efekt podniesienia dachu w stosunku do okien przez wykonanie "wyższego wieńca" ~25 cm, i równocześnie podniesiemy strych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitka40 09.02.2014 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 (edytowane) Nam zależało też na tym żeby wieniec znalazł sie wyżej na strychu, a nie w strefie mieszkalnej. Poddasze jest i tak nieużytkowe, a wieniec to niezbyt ciepłe miejsce, wieniec też jest większy niż w projekcie. Edytowane 9 Lutego 2014 przez nitka40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luke83pl 17.02.2014 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Witam,Jestem nowy na tym forum prześledziłem cały wątek odnośnie projektu Niezapominajka, Podoba mi się ten projekt i chciałbym wiedzieć czy ktoś buduję go w mojej okolicy woj. śląskie, chciałbym zobaczyć go w realu jeśli jest taka możliwość. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AD. 20.02.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Witam!Mamy już projekt i zaczynamy adaptację ma ktoś może jakieś sugestie. Byliśmy u znajomych w podobnym projekcie i kuchnia wydawała mi się bardzo mała.Planujemy wydłużyć dom o 1m. A miejsca na schody wystarczy? z góry dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka1 23.02.2014 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Witaj, My również chcieliśmy wydłużyć dom o 1 metr, niestety warunki zabudowy ograniczyły nasz pomysł do 76 cm. Dom wydłużyliśmy od strony pokoi i kotłowni, szczególnie zależało nam aby przesunąć ścianę i powiększyć najmniejszy pokój. W ten sposób osiągnęliśmy pokoje w następujących metrażach: ok. 11,5, 12,5 i 13,5. Kotłownia również jest większa niż w projekcie, a jej rozmiar wynosi prawie 4,5 mk. Co do kuchni to wcale nie jest mała, ma przecież prawie 10 mk i jeśli o mnie chodzi to jest funkcjonalna. A tak wygląda u mnie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AD. 24.02.2014 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Co do kuchni to wcale nie jest mała, ma przecież prawie 10 mk i jeśli o mnie chodzi to jest funkcjonalna. Witam niezapominajka1! mam jeszcze jedno pytanie czy zrezygnowaliście z ubikacji za kuchnią? i czy macie schody na górę jeśli tak to proszę wstawcie zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka1 24.02.2014 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Hej, Jeśli chodzi o rezygnację z pomieszczeń w naszej niezapominajce to z żadnych nie rezygnowaliśmy, tym bardziej ze schodów na strych. Łazienki zostały takie jak w projekcie, salon z kuchnią również. Przedłużyliśmy drugą stronę domu, w celu powiększenia najmniejszego pokoju i kotłowni, ponieważ ogrzewanie mamy na ekogroszek i potrzebowaliśmy większej kotłowni. Z tyłu kotłowni mamy drzwi na zewnątrz.Co do zdjęć to możesz zobaczyć na EXTRADOMIE, mam tam swój profil ania-jagoda, na którym załączyłam zdjęcia min. WC i schodów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo_anna111 12.03.2014 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Drodzy Forumowicze,Buduję niezapominajkę z garażem 2. Jestem na etapie budynku w stanie surowym otwartym. Dach pokryty papą. Mam też wstępną wycenę okien i drzwi wejściowych i bramy garażowej. Bardzo interesuje mnie jakie w Waszych niezapominajkach macie schody na poddasze. Ja mam poddasze większe niż standard ze względu na podniesioną ściankę kolankowa. Wiem, że jestem tu nowa ale może mimo to ktoś zdecyduje się przesłać mi zdjęcia domu od wewnątrz. adres: [email protected] Zupełnie nie wiem jak zaplanować urządzenie tych małych pokoi. W razie czego ja tez służę pomocą.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiola.wawa 13.06.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 [ATTACH=CONFIG]244531[/ATTACH]Witaj, My również chcieliśmy wydłużyć dom o 1 metr, niestety warunki zabudowy ograniczyły nasz pomysł do 76 cm. Dom wydłużyliśmy od strony pokoi i kotłowni, szczególnie zależało nam aby przesunąć ścianę i powiększyć najmniejszy pokój. W ten sposób osiągnęliśmy pokoje w następujących metrażach: ok. 11,5, 12,5 i 13,5. Kotłownia również jest większa niż w projekcie, a jej rozmiar wynosi prawie 4,5 mk. Co do kuchni to wcale nie jest mała, ma przecież prawie 10 mk i jeśli o mnie chodzi to jest funkcjonalna. A tak wygląda u mnie:[ATTACH=CONFIG]244529[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244530[/ATTACH] Witam mam pytanko odnośnie mebli kuchennych jakie to fronty są bardzo ładne i takie błyszczące czy to lakier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka1 18.07.2014 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Tak fronty są lakierowane na wysoki połysk. Niestety jakiej firmy to nie wiem, bo zamawiałam u miejscowego stolarza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AD. 29.08.2014 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Witam! ma może ktoś rekuperator w niezapominajce? A jak tam budowy? my właśnie mamy wykopy pod fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AD. 08.09.2014 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 witam!czy ktoś tu jeszcze zagląda?my właśnie stawiamy fundamenty.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Manun 08.09.2014 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Witam, W natłoku pracy nie ma kiedy, my juz czekamy na dekarzy i zastanawiamy się na podniesieniem ścianki kolankowa o kolejne 20 cm bo to ostatni dzwonek. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AD. 09.09.2014 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Dzięki za odzew, a macie może wentylację mechaniczną?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts