Empus 21.11.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 No właśnie mam problem z ptaszkiem Mianowicie wszedł jakoś pomiędzy dach a folię i oczywiście robi wiele hałasu, plus dziobie folię i mam już z kilkanaście małych dziurek w niej. Zlokalizowałem dwa miejsca przez które ptak mógł wejść wziąłem piankę i je zalepiłem, minął tydzień a on nadal tam siedzi (możliwe, że włazi jeszcze jakąś szparą której nie zalepiłem, ale obszedłem cały dom i nic nie zauważyłem). I tak naprawdę to nie wiem czy on jest tam cały czas i nie może się wydostać czy sobie tylko wraca jak ma ochotę, czasami go słychać a czasami jest cichutko (nie wiem może śpi, ale czy ptaki śpią ? i teraz moje pytanie czy dużym błędem byłoby rozprucie w jednym miejscu folii i zostawienie mu ścieżki wyjścia, a następnie jej zalepienia jakąś mocną taśmą ?? Albo może znacie lepsze rozwiązanie jak się pozbyć tego domownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 21.11.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Przez tydzień to chyba by zdechł. Więc musi jakoś tam wchodzić. U moich rodziców zanim skończyli dach też wchodziły ptaki i strasznie trudno było się ich pozbyć. A foli ponoć nie można rozcinać chociaż mi wydawało się to dość rozsądnym rozwiązaniem ponieważ ptaki zrobiły gniazdo w połowie dachu! Oni na szczęście mają poddasze nieużytkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okiren 07.12.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Wpuść tam kota albo poczekaj aż młode odlecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Empus 07.12.2011 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Na razie postanowiłem nic nie robić, choć ostatnio ich nie ma, tzn nie słychać ich, na wiosnę będzie podbitka robiona, to wtedy nie będą miały jak wchodzić pod dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 07.12.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 odleciały do ciepłych krajów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts