Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KRYZYS czy go odczuwacie ?

aglig

Recommended Posts

• Odpowiedzi 193
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kryzys najbardziej jest widoczny latem w Mielnie a zimą w Zakopcu. Równie często pojawia się na lotniskach które obsługują loty czarterowe:)

No bo wiesz ... to jest tak... Interes do d*py się kreci,

to po kiego grzyba tu siedzieć? Można na Dominikanie

przeczekać :D

Nie wiem, czy znacie kawał:

Leży sobie obdarty Murzyn pod palmą na Bahamach i chmury liczy...

Podchodzi amerykański businessman i się mądrzy: Te, człowieku, życie zmarnowałeś i już nie masz szans na sukces... Popatrz na mnie - pracuję uczciwie 50 lat po 20h na dobę, robię karierę i stać mnie teraz, żeby w końcu sobie przylecieć na Bahamy, położyć się pod palmą, patrzeć w niebo i liczyć chmury...

A ty co, łachudro jedna?

Eniu - no, ale za 8 dych to sobie kupisz tylko taki śrenio spleśniały ser i niezbyt stare wino :rolleyes:. Musisz więcej porad poudzielać żeby zarobić na prawdziwie kryzysowy towar...

Do tego pojazdu bardziej pasuje ruski spirit/samoróbny bimber i kaszanka :p

albo tanie wino ze sklepu za rogiem i pasztetowa http://forum.muratordom.images/smilies/jumpy.gif :lol2:

Jak zwykle czepiacie się.

Wyobraźcie sobie, że dokonamy prostego zabiegu lingwinistycznego, i te pasztetowe, kaszanki i śmierdzące sery zastąpimy ich francuskimi odpowiednikami, a już życie w kryzysie przestanie byc takie straszne ;)

pâté de foie pasztetowa

boudin noir kaszanka

le fromage puant śmierdzący ser

Witam

Dobrze że wam dopisują humory bo mi ostatnimi czasy jakoś nie do śmiechu. Na kulturę nawet jak jest dobrze to nie bardzo chcą dawać a jak jest źle to szkoda gadać. Jak kryzys to artyści na prawdę mają ciężko. Chociaż ja jestem niepoprawną optymistką i na szczęście mam męża co by miał mnie kto w tych trudnych czasach ratować :)

pozdrawiam

Drażliwy temat ugryzłaś . Szczególnie przy milionach pompowanych

w bez mózgową kopaninę... Chociaż dla wielu to pewnie kultura

jak się patrzy :D Cóż jaka świadomość taka kultura . Taka kultura

jakie wychowanie . Czyli grozi nam pustynia kulturalna z dwoma

bramkami na jej krańcach...

Znam takich co już likwidowali dawno temu. Jak się wydaje więcej niż zarabia to zawsze się nie opłaca:)

Tak trochę można powiedzieć że "tu jest pies pogrzebany".

W przypadku osoby fizycznej plajta to normalka . Plajty

były, są i będą... I tu nie widzę żadnej kryzysowej sytuacji, choć

zapewne przedsiębiorca o którym rzecz, może mieć inne zdanie :D.

Natomiast plajta gminy, starostwa czy kraju odbywa się na tej samej

zasadzie, tylko nie kończy się zamknięciem działalności z powodów

oczywistych. Agonię tych instytucji przedłuża się tym dłużej im

sprytniejszy jest urzędas, któremu zależy na ukrywaniu plajty.

Dodatkowy problem to fakt, ze i tak ktoś musi ten wózek pchać

dalej.

Papandreu jak objął "tron" w ,w ciągu zaledwie dziesięciu lat zwiększył

stosunek długu do PKB z ok 20 % do ponad 60 %. Czyli dwadzieścia lat

temu zaczęli żyć ponad stan i przez następne dwadzieścia zdążyli

wydać tyle kasy, że nawet bogaty wujek z Berlina powiedział "BASTA" !

Ja jakbym nie zapłacił jednej raty kredytu, zaraz bym poznał listę

aktualnie urzędujących komorników ...:cool:

CYTAT

Biednemu zawsze wiatr w oczy. Polski emeryt może liczyć na marne 730 zł, Grek dostaje co najmniej 2,2 tys. a Włoch przynajmniej 2,6 tys emerytury miesięcznie. I kto tutaj potrzebuje pomocy? Według premiera Donalda Tuska (54 l.) i jego ministrów to biedni Polacy muszą ratować bogatych Włochów i Greków.

Wstępne szacunki mówiły o kwocie nawet 75 mld zł. Teraz już wiadomo, choć wciąż nieoficjalnie, że damy Międzynarodowemu Funduszowi Walutowemu między 20 a 45 mld zł – na ratowanie tonących gospodarek w strefie euro, głównie więc właśnie Włoch i Grecji. To absurd, że Polska ma ratować kraje o wiele bogatsze od siebie, gdzie poziom życia – i to finansowany przez państwo – jest o niebo większy niż u nas.

Złożymy się na ratowanie gospodarek, gdzie rencistom wypłaca się "trzynastki", a nawet "czternastki". Wyłożymy ogromne pieniądze dla obywateli kraju, gdzie bezrobotny może liczyć na 4 tys. zł zasiłku co miesiąc. Polski robotnik, który często musi pracować za 1,4 tys zł miesięcznie będzie ratował Greka, który do pracy w ogóle nie idzie jeżeli nie zaoferują mu minimum 3900 zł miesięcznie. Młodzi polscy rodzice dostający marny tysiąc złotych becikowego dołożą się do budżetów młodych Włochów, którzy dostają za urodzenie dziecka ponad czterokrotnie więcej.