Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KRYZYS czy go odczuwacie ?

aglig

Recommended Posts

• Odpowiedzi 193
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Algig, lubię tu wpadać, pokłócić się z Tobą . Jak zaczniesz przynudzać,

zostanie Ci lustro...

Eniu nie lubię wojny polsko-polskiej bo uważam że powoduje , iż sensowne merytoryczne argumenty w dyskusji są wypierane przez osobiste wędrówki do preferencji politycznych. Dzieli Polaków na tych co są za A i tych co są za B. Uważam, że taka "dyskusja" do niczego nie prowadzi. Tego chce uniknąć. PO rządzi nie dla tego że są tacy dobrzy tylko dla tego że tak słaba jest opozycja.

Bardzo żałuje, że na polskiej scenie politycznej nie ma żadnego wyboru.

Nie podoba mi się fakt że pewne sprawy są deprecjonowane tylko dla tego że głośno mówi o tym opozycja czy to będzie Kaczyński czy Ziobro czy ze sceny europejskiej Nigel Farage. Owszem zawsze uważałam że rządzący mają gorzej bo to na ich barkach spoczywa odpowiedzialność za decyzje i to oni muszą mieć pomysły na to co zrobić aby było lepiej. Opozycja jest w głównej mierze od krytykowania to i odpowiedzialność jest mniejsza. Nie myli sie tylko ten co nic nie robi, ale próba pomniejszania krytyki opozycji prowadzi tylko do rządów autorytarnych. Przypomina mi się taki szczególny fakt z niedawnej przeszłości jak wyśmiewano się z Leppera kiedy powiedział w Sejmie o talibach w Klewkach. Teraz okazuje się że to coś więcej niż tylko wymysł Leppera. Takie ośmieszanie nie jest dobre dla polskiej demokracji. Wielu ludzi boi się przyznać do tego że w poglądach bliżej im do Kaczyńskiego niż Tuska aby nie zostać z góry okrzykniętym moherem.

Aglig, bardzo wielu ludzom po drodze z panem K, bo jego partia to czysty narodowy socjalizm z elementami wodzowskimi, na ile się da. Całe szczęście, że nie wypada się do nich przyznawac, bo jakby zrobiło się modne, to... już to kiedyś przerabialiśmy. Co prawda w roli ofiary, nie przeczę, że po drugiej stronie wybierający ten rodzaj rządów mogli się czuć dobrze. Historia pokazała jednak, że tylko przez któtki czas. Tym razem też by wszystko.. p...

Wielu ludzi boi się przyznać do tego że w poglądach bliżej im do Kaczyńskiego niż Tuska aby nie zostać z góry okrzykniętym moherem.

I pewnie dlatego taki przerażony obywatel, będąc sam na sam w kabinie wyborczej z kartą do głosowania wskazał PO :):):) Aglig, daj spokój :):)

Szczerze mówiąc obserwując tłumy rodaków w sklepach kryzysu nie wypatrzyłam :)

Jak kogoś interesuje temat niech wygooogluje ceny chleba jego spożycie, a także wzrost obrotów dyskontow.

no to jak juz sobie wygooglales, ze spada spozycie chleba, to wygooglaj sobie tez dlaczego ;) Zmienia sie styl zycia, zmienia sie nasza dieta, czesto zamiast kapek na sniadanie i w pracy wybieramy owies, platki, a na lunch salatki. Kolejna sprawa to niska jakosc pieczywa. Wolimy kupic mniej (bo po co sie opychac chlebem), ale dbamy o jakosc i zdrowotnosc. Dopiero na koncu przyczyn jest cena :p

Wzrost obrotow dyskontow tez jakos nie dziwi. Uczymy sie kupowac taniej i dobrze. Jakosc niektorych produktow dyskontowych wcale nie odbiegaja (a czasami przewyzszaja) od jakosc markowych produktow. Korzyscia nie jest juz tylko cena, ale rowniez jakosc :rolleyes:

Kryzys? Nie odczwam, ale przygotowuje sie do niego jak na wojne. Nowe umiejetnosci, nowe linie dzialalnosci, nowe mozliwosci. Zupelnie nie interesuje mnie roztrzasanie tematu jak jest zle i ciezko. Natomiast jak poprawic sobie jakosc, komfort zycia, oraz jak zdobyc przewage na rynku jak najbardziej :rolleyes:

BTW gdy porownuje klimat przekazow informacji w mediach w Polsce i na swiecie to jaskrawo widac, ze nas najbardziej kreca i jednocza demoniczne wizje, kreowanie upadku finansowego swiata i Polski, a juz najfajniej jest wtedy, gdy w sobotni poranek porownuje relacje na CNN CNBC z roznych zakatkow swiata. No coz ... niby wszedzie kryzys, ale kazdy chwali sie, ze maja "up" w zatrudnieniu o 0,1%, "up" w konsumpcji o 0,4% i ogolnie nastroje tez sa "up" a nawet "peak" o jakies 20% bo teraz juz wszystko bedzie ok, tylko trzeba wziac sie mocniej do pracy a w Polsce ... w Polsce totalny "gloom and doom", placz, bieda i strach ... I taki oto przekaz dociera do potencjalnych zagranicznych inwestorow i generalnie na caly swiat :mad:

Ja się nie boję kryzysu, mam kilka kaczek...

he he, u mnie tez mięsiwo same pcha się pod nóż

http://img266.imageshack.us/img266/3623/sam4647.jpg

gromadzę też paliwo, bo ma być coraz drożej

http://img23.imageshack.us/img23/4776/kamienpomorskikradlpali.jpg

Po pierwsze wątek ten nie jest miejscem na wojnę polsko-polską

jaka wojna polsko-polska? to jest wojna pomiędzy prawdziwymi Polakami-katolikami

i nieprawdziwymi-ateistami

Założyłam ten wątek w jedym szczególnym celu tzn. żeby sie dowiedzieć czy ludzie odczuwają skutki kryzysu.

a o to chodzi, no to żeby cię udobruchać napiszę że kryzys w zarobkach odczuwam od 2009 roku,

ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, dzięki kryzysowi mam więcej czasu dla rodziny

i w końcu mam czas na wydawanie pieniędzy zarobionych w czasie prosperity.

Tylko na stacjach benzynowych jakoś tak głupio, jak się na ceny benzyny patrzy. Nawet zaczęłam teraz tankować po 30l zamiast, jak dawniej 20, żeby rzadziej ogladać te przygnebiające ceny...

Gość Pepeg z Gumy

jaka wojna polsko-polska? to jest wojna pomiędzy prawdziwymi Polakami-katolikami

i nieprawdziwymi-ateistami

Jaja sobie robisz, czy po kolejnej porażce prezesa zryło Ci dekiel doszczętnie?

Jaja sobie robisz, czy po kolejnej porażce prezesa zryło Ci dekiel doszczętnie?

Zgadza się, beret zryty kompletnie, ale wolę być faszystowskim moherem niż Donka i Palikota frajerem,

dlatego nie słucham tych pajaców, tylko gromadzę żywność, paliwo i świece. Policja i wojsko dostało po 300 zł

podwyżki, Tusk zapomniał o strażakach, no ale oni przecież nie noszą broni. Zapowiada się gorąca wiosna.

Gość Pepeg z Gumy
Zgadza się, beret zryty kompletnie, ale wolę być faszystowskim moherem niż Donka i Palikota frajerem,

dlatego nie słucham tych pajaców, tylko gromadzę żywność, paliwo i świece. Policja i wojsko dostało po 300 zł

podwyżki, Tusk zapomniał o strażakach, no ale oni przecież nie noszą broni. Zapowiada się gorąca wiosna.

300 zł powiadasz.To faktycznie bezczelność Tuskowa, i to akurat taka kwota.

Przecież wiadomo, że za 300zł nawet posłowie pisowscy dają dupy w sejmie, że o straconym honorze nie wspomnę.

Natomiast co do wyższości ( i vice versa) donkowego frajera nad frajerem kato-faszystowskim niestety się nie wypowiem.

Znam tylko tych drugich. Wyjątkowo sfrustrowane głąby.

Ja już nie wiem, czy jestem prawdziwa, czy nie :rolleyes:. Na wszelki wypadek będę strzelać w co się nawinie jak już będzie ta wojna polsko ruska czy jakatam ma być. Jak to upolowane będzie miało 4 łapy albo skrzydła i nie bedzie szczekać czy miauczeć - na ruszt...

A jak będzie trzymało giwerę w łapie - zakopię w ogródku jak to Wędrowycz nauczał ;-)

A oko mam dobre - co prawda tylko w paintballu i na wiatrówce testowane ;-). No i z łuku trafię jak trza.

Także - Bold lepiej nie chodź na spacery za daleko :p

Natomiast co do wyższości ( i vice versa) donkowego frajera nad frajerem kato-faszystowskim niestety się nie wypowiem.

Znam tylko tych drugich. Wyjątkowo sfrustrowane głąby.

no co ty, zadajesz się tylko z mocherami? :rolleyes:

gdzie ty człowieku zyjesz? bo u mnie, dla odmiany, aż roi się od donkowych frajerów