Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykończenie mieszkania - Warszawa

mip82

Recommended Posts

Witam,

Czy ktoś mógł by powiedzieć ile orientacyjnie wyniesie robocizna za wykończenie 54m mieszkania?

2 pokoje 18m2 i 11m2: - panele podłogowe 12mm, dodatkowy punkt świetlny + wykonanie kanału kablowego w ścianie pod TV i w posadzce (ok 3,5m długości)

Kuchnia 9m2: gres polerowany 60x60,+glazura o wymiarach 30x60 na ścianie o długości 3,5m, + dodatkowe gniazdo elektryczne

Przedpokój 8m2 +garderoba 3m2: gres 60x60

Łazienka: 4m2 podłoga terakota 25x25, glazura 20x50+ przesunięcie punktu instalacji wodno kanalizacyjnej pod kabinę prysznicową (instalacja obecnie rozprowadzona jest w posadzce) oraz montaż kabiny + zabudowa geberit +dodatkowe gniazdo elektryczne

hehe , pewnie wstępna wycena 5tyś , powykonawcza drugie tyle , hytrusię ???:yes:

Masz racje jakoś tak by wyszło a nawet więcej to zależy co by inwestor wymyślił dodatkowo bo zazwyczaj jak pytają pytają o wycene to wszystko proste i nieskomplikowane a życie pokazuje co innego.Pózniej okazuje sie że trzeba jeszcze gładzie poprawić,pomalować i wiele innych.Myślę że za ten zakres prac co w pytaniu to podałeś rozsądną cenę.

,,parę mieszkań ,, mam na swoim koncie wyremontowanych czy też wykończonych , dla mnie to standard , metraż i wstępna rozmowa z inwestorem dla mnie wystarcza aby wycenić coś takiego przez internet lub telefon ,ale ostateczną cenę podaje po dokładnym obmiarze i wysłuchaniu ( bardzo dokładnym ) inwestora , pytanie zadane na początku dotyczy deweloperki , nie wiem co tu może zaskoczyć wykonawcę