duczman 21.11.2011 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Witam, szukałem po różnych forach, ale nie znalazłem odpowiedzi. Mam problem z odbiorem domu do użytku, a mianowicie "Pani" w urzędzie dopatrzyła się, że szambo znajduje się zbyt blisko domu (3 metry). Twierdzi ona, że powinno znajdować się co najmniej 5m. Szambo wykonane zostało we własnym zakresie, jest solidne (mieszkam na wsi, jest wzmocnione, aby w razie potrzeby bez obaw przejechać ciągnikiem itp.), mam badania szczelności, czy jak to się zwie. No ogólnie wszystko po bożemu oprócz odległości.... Zna ktoś jakiś sposób aby obejść ten przepis czy pozostaje mi budowa nowego zbiornika? Liczę że ktoś będzie w stanie mi pomóc. Pozdrawiam.{Mam nadzieję, że wybrałem dobry dział, jeśli nie proszę o przeniesienie:)} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 23.11.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Witam, szukałem po różnych forach, ale nie znalazłem odpowiedzi. Mam problem z odbiorem domu do użytku, a mianowicie "Pani" w urzędzie dopatrzyła się, że szambo znajduje się zbyt blisko domu (3 metry). Twierdzi ona, że powinno znajdować się co najmniej 5m. Szambo wykonane zostało we własnym zakresie, jest solidne (mieszkam na wsi, jest wzmocnione, aby w razie potrzeby bez obaw przejechać ciągnikiem itp.), mam badania szczelności, czy jak to się zwie. No ogólnie wszystko po bożemu oprócz odległości.... Zna ktoś jakiś sposób aby obejść ten przepis czy pozostaje mi budowa nowego zbiornika? Liczę że ktoś będzie w stanie mi pomóc. Pozdrawiam. {Mam nadzieję, że wybrałem dobry dział, jeśli nie proszę o przeniesienie:)} Zmień nazwę pomieszczenia z z oknem koło szamba z ,,pokój,sypialnia,salon,'' na ,,garderoba,pom,gospodarcze". Lub dogadaj się z geodetą i ,,nanieś poprawki'' powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel_76 13.05.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Czyli jak mam szambo blisko garażu który jest w bryle domu a nad nim jest strych to nie mam problemu z odległością mniejszą niż 5 metrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 14.05.2012 04:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Dla jasności, nie szambo tylko otwory w szambie (wyłaz, kominek)2 m. od granicy działki, 5 m. od drzwi i pomieszczeń stale zamieszkanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMF 14.05.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Te 5 m to nie od drzwi tylko od okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts