smook81 22.11.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Witam noszę się z zamiarem ocieplenia poddasza wełną mineralną marki Isover Super mata o lambdzie 0.033 wszystko już chyba wyliczyłem tylko nurtuje mnie pytanie, bo nad poddaszem mam taki mały "stryszek" i czy kładąc wełnę między kozły kłaść do samej góry, czy tylko do sufitu, który później będzie podwieszany? doradźcie proszę. Szczerze koszt pewnie byłby nie dużo większy, ale czy trzeba, czy można w ogóle taki stryszek ocieplać? czekam na odpowiedzi.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 22.11.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Zazwyczaj ociepla się samo poddasze, zostawiając stryszek nieocieplony, chyba że chcesz tam mieszkać Wełnę układa się między krowie w skosach i pomiędzy jętkami w suficie poddasza i drugą warstwę poniżej krokwi i jętek aby nie było mostków termicznych. Wszelkie info dotyczące ocieplenia poddasza znajdziesz na forum np w wątku: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?82372-Ocieplam-poddasze-krotkie-pytania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts