bogdan79 22.11.2011 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Witam ,Mam taki problem - mam nowy dom, tynki gipsowo-wapienne, dobrze wyschnięte. Miesiąc temu było gruntowane pod malowanie, poddasze zostało wymalowane i jest OK.Parter postanowiłem wyrównać lepiej i zamówiłem ekipę do gładzi. Spytali czy było gruntowane - powiedziałem, że tak, przystąpili do działania. Po 3 dniach dzwonią, żebym przyszedł bo jest problem. Wyszlifowali ładź i miejscami jadąc palcami po ścianie zostaje wszystko na palcach, zrobiła się maź a nie ładna gładź. Twierdzą, że było, źle zagruntowane, a mój tato twierdzi, że tarli jeszcze mokry gips i stąd problem, jak by poczekali dwa dni dłużej to by było OK.Efekt taki, że położyli jeszcze raz grunt od nowa, jeszcze raz gips i jest OK. Finalnie muszę jednak zapłacić 2x tyle, pytanie czy to wina naszego gruntowania czy ich błędy a ja muszę za nie zapłacić jeszcze raz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan79 22.11.2011 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 nie musiales odpowiadac czy gruntowales bo kazdy moze to sprawdzic w prosty sposob. na zasade ssania. nie musisz doplacac do ich bledu. no tak ,ale po co mieli sprawdzać, skoro im oznajmiliśmy, ze jest zagruntowane, moim zdaniem w ramach odpowiedzialności powinni, ale nie wiem czy mam racje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 22.11.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Ewidentna wina wykonawcy, powinni wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts