peter182 23.11.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 witam, potrzebuję powierzchownie wzmocnić posadzkę bo się pyli i jest delikatna, na pewno odpadają grunty bo tak naprawdę trzeba by ich wylać dużo i za dużą cenę kiedyś gruntowało się posadzki klejami a nie gruntami, ostatnio próbowałem oderwać płytę styropianową od ściany i nie dało rady a klej był twardy jak skała, moje pytanie czy da radę zagruntować posadzkę klejem do styropianu ?? według mnie nie ma żadnych przeciwskazań a klej jest tani i mocny. z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radam5 23.11.2011 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Ja swoje gruntowałem ceresitem Ct17 bo posadzki miałem takie że miejscami palcem mogłem wyskrobać do styropianu. Majster natomiast używał zaprawy wyrównującej Izolbet. Jest dosyć tania i można cienkie warstwy kłaść chyba od 3mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zarowa2 23.11.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 witam, potrzebuję powierzchownie wzmocnić posadzkę bo się pyli i jest delikatna, na pewno odpadają grunty bo tak naprawdę trzeba by ich wylać dużo i za dużą cenę kiedyś gruntowało się posadzki klejami a nie gruntami, ostatnio próbowałem oderwać płytę styropianową od ściany i nie dało rady a klej był twardy jak skała, moje pytanie czy da radę zagruntować posadzkę klejem do styropianu ?? według mnie nie ma żadnych przeciwskazań a klej jest tani i mocny. z góry dziękuję za odpowiedzi i tak musisz zagruntowac przed polozeniem kleju np.unigrunt atlas plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts