kotdachowiec 23.11.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Witajcie, Otóż tak - dostałem Warunki Przyłącza z PGNiG (gazownia warszawska). Gaz mam w drodze i muszę tylko doprowadzić przyłącze gazowe. Dom jest dopiero w planach - a budowa pewnie w przyszłym roku. Aby móc wystąpić o Przyłącze muszę złożyć wniosek o Podpisanie Umowy o Przyłącze, a w nim powinienem też zadeklarować: Deklaruję, że instalację gazową wykonam do dnia XXXX. Przyłączenie nieruchomości/obiektu/lokalu do sieci gazowej, podpisanie umowy kompleksowej dostarczania paliwa gazowego oraz podanie paliwa gazowego proponuję wykonać do dnia XXX. Posiadam zapewnienie sprzedaży paliwa gazowego5 wydane przez XXX z dnia XXX (np. zawarta umowa kompleksowa dostarczania paliwa gazowego, oferta handlowa). No i nie do końca rozumiem - występuję do Gazowni o budowę przyłącza. Gazownia chce zagwarantować sobie odbiór dlatego prosi o deklarację budowy instalacji. No a co jeśli gazownia wybuduje przyłącze (skrzynka?) a ja nie dokończę budowy? Jak wygląda umowa z Gazownią? Ja mam ze strony tylko wniosek. Dzięki z góry za rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts