hydraulik_ 23.11.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Montaż PC nie jest wcale takie drogie i można ja zamontować zawsze .Nawet jak sa grzejniki.PC należy traktować jako wspomaganie kotła .PC zapewnia 90 -95 % energii A tylko 5 % pozostaje dla starego kotła.Nawet węglówki warto wspomagać małymi pompami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tufus 24.11.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Witam, Jestem za. Ale nie wiem jak to dobrze zrobić. Obecnie ogrzewam dom i wodę użytkową za pomocą pieca na ekogroszek.Ogrzewanie mam mieszane kaloryfery + podłogówka, chociaż podłogówki mam dużo (łazienki, kuchnia, dwa korytarze).Zastanawiam się nad zastosowaniem pompy ciepła do ogrzewania wody użytkowej (wiosna, lato, wczesna jesień), oraz w cieplejsze dniogrzewania domu tylko podłogówka. Obecnie jest promocja na pompę ciepła firmy Ulrich (Pompa ciepła Powietrze-Woda do CWU HPW 3,5 Ulrich)za cenę około 3500PLN. Nie wiem czy to zda egzamin? Warto czy nie? Może jakieś sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 24.11.2011 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Urlich jest ok. ALe Jak braknie prądu to zamarznie bo stoi na dworze. Przy braku cyrkulacji to kwestia godziny. Ale można podtrzymać pracę samej pompyJak zagrzeje cwu może podgrzewać co.Można zastosować wymiennik ciepła , ale duży (taki jak do kominka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tufus 01.12.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 To co Pan proponuje aby nie zamarzło, inna pompa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts