bronia 23.11.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 no i problem który był juz omawiany dotchnął i mnie a mianowicie dzisiaj oglądaliśmy na składzie brassa cissar który przyszedl do nas okazuje się że kazda dachówka ma obdarcia w miejscach przylegania takie, że na jednych jest lekko przytarta warstwa lakiery, na innych to obdarcie jest tak głębokie, że jest już beton, wady te pewnie wynikają z transportu, źle zabezpieczone dachówki tarły o siebie, fakt ten zgłoszony jest do producentaczy ktos spotkał sie z podobnym poroblemem przyznam że czas nas goni bo folia juz położona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkot 24.11.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 My też kładliśmy brassa cisar 2 tyg temu,ale dachóweczka była ok , prosta z gładka powłoką. Dekarz bardzo chwalił.To chyba uszkodzenia transportowe.Musicie to reklamować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys2507 26.11.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Miałem dokładnie tak samo. Parę nocy nie przespane z nerwów, a teraz leży na dachu i nawet nie pamiętam o uszkodzeniach. Łatwo powiedziec reklamowac, jak membrana położona, majster na dachu. U mnie uszkodzenia dotyczyły dachówek bocznych, bez których nie można było zacząc układania dachu.Dachówka podstawowa była w porządku. Boczne po prostu nie są dobrze zabezpieczone do transportu. Pierwsza partia przy rozkładaniu była tak mocno sklejona że od dachówki odpadały kawałki razem z klejem. Po reklamacji przyszła druga partia obdartych w miejscu styku.Tego już nie byłem w stanie reklamowac,ze względu na brak czasu.Zresztą wg hurtowni fabryka działa na takiej zasadzie że produkuje pewną partię towaru i każda następna dostawa jest z tej samej partii, czyli z dużym prawdopodobieństwem taka sama. Ogólnie duży wstyd dla takiej firmy jak Braas. Dla tych którzy to sprzedają też(ale to już dłuższe opowiadanie(Jak ktoś kupuje dachówkę w Białymstoku, to chętnie opiszę swoje perypetie z pewną ostro reklamująca się firmą,wyskakującą w wyszukiwarce na pierwszym miejscu)). Mogę tą dachówkę oczywiście reklamowac, ale nie wiem czy jej wymiana i łażenie po dachu nie narobi więcej szkód.Sąsiad też ma Braasa Cisar ale z Niemiec i tamta była lepsza,chociaż też trafiły się poobdzierane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronia 26.11.2011 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 a przy tej obdartej było iwadac fragmenty cementu, jesli tak co na to mówili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts