Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie są Wasze stosunki z sąsiadami?

Jakie są Wasze stosunki z sąsiadami?  

45 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie są Wasze stosunki z sąsiadami?

• Przyjacielskie
      19
    • Wrogie
      6
    • Obojętne
      20

Recommended Posts

• 1 month później...
  • 4 weeks później...
  • 2 months później...
  • 6 months później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
Sąsiaduję z rodzeństwem, mamy wspólny dom z osobnymi mieszkaniami i jedno podwórko. Czasem mówi się, że z rodziną najlepiej się wychodzi na zdjęciach. Przekonam się, gdy będę robić adaptację poddasza, choć do tej pory czasem miałam ochotę opuścić moje mieszkanie - oby jak najdalej! Pozostali sąsiedzi - część znam, na "dzień dobry", czasem chwilę porozmawiać można o pogodzie, części nie znam. Ogólnie spokojnie i tolerancyjnie jest. I oby tak dalej.

• 8 months później...
Ja generalnie zawsze starałem sie być miły dla sąsiadów, co za tym idzie, w większości odwdzięczają się tym samym. Gdy ktoś potrzebuje np pompki do kół, albo łopatę, nie ściemniam, że nie mam, tylko od razu pożyczam... co za tym idzie, gdy ja potrzebowałem w zimowy, niedzielny poranek odpalić auto przez kable, pierwszy napotkany sąsiad, od razu zorganizował dla mnie pomoc :) Warto dbać o dobre relacje. Im więcej dacie, często tym więcej dostaniecie :)