Zbynek123 24.11.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Niebawem będziemy remontować mieszkanko z malutką łazienką i intensywnie myślimy nad jej urządzeniem. Mamy dwie koncepcje. Co o nich myślicie? Może macie jakieś inne propozycje? Czerwone to prysznic, zielone pralka a niebieskie umywalka. Tron na czarno, ale to chyba widać, a te 4 elipsy symbolizują pion z rurami. 12x14cm - tyle miejsca zajmują rury od ogrzewania.http://img401.imageshack.us/img401/4957/lazienkaq.pnghttp://img13.imageshack.us/img13/2019/lazienka1c.pnghttp://img534.imageshack.us/img534/764/lazienka2.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 29.11.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Dla mnie zdecydowanie wersja nr 2.wejdz na stronke http://cersanit-nano.com.pl/ i znajdziesz tam wlasnie to czego potrzebujesz do swoje lazieneczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SidieN 29.11.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Wersja 2. i mozesz pomyslec jeszcze nad zamiana pomiedzy pralka i umywalka.Do dego zabudowa z g-k, lustro wklejone bezposrednio pomiedzy jakies jasne kafelki i lazienka bedzie sie wydawala o wiele wieksza niz jest w rzeczywistosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 29.11.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Wersja 2. i mozesz pomyslec jeszcze nad zamiana pomiedzy pralka i umywalka. Właśnie to chciałam napisać. Sądzę, że umywalka powinna być bliżej drzwi. Częściej się z niej korzysta niż z pralki a trzeba będzie się przepychać do niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 29.11.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 No tak, ale da się pralke wysunąć z tamtego kąta, jak np. popsuje sie? Umywalka nie będzie blokowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 30.11.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Wersja 2. i mozesz pomyslec jeszcze nad zamiana pomiedzy pralka i umywalka. Do dego zabudowa z g-k, lustro wklejone bezposrednio pomiedzy jakies jasne kafelki i lazienka bedzie sie wydawala o wiele wieksza niz jest w rzeczywistosci. Tak jasne kafelki to dobry pomysł.Ważne również żeby nie były wielkich rozmiarów.Wtedy przestrzeń będzie wydawała się większa: Np 20x20 Inwencja z Opoczna;) http://www.opoczno.eu/plytki.php?kolekcja=k039&m=117 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 30.11.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 No tak, ale da się pralke wysunąć z tamtego kąta, jak np. popsuje sie? Umywalka nie będzie blokowała? Jeśli nie da się tak dobrać sprzętów, by wystawienie pralki było możliwe to trzeba zrobić jeszcze inaczej. Umywalka tam gdzie pralka pralka tam gdzie sedes, sedes w rogu. Dla mnie umywalka blisko drzwi to sprawa oczywista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 01.12.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 (edytowane) A może jeszcze 4 wersja ( trzeba przeliczyć, bo na szybko pisane) WC - zostaje jako osobne pomieszczenie. Łazienka- przesunąć drzwi wejściowe kilkanaście cm w lewo,- na przeciwko wejścia na całą szerokość łazienki prysznic 140x70 cm- od lewej szklane drzwi, a po prawej ścianka ca. 35 - 37 cm (grubości 10 cm)- między ścianką a wejściem blat szerokości tej ścianki prysznicowej po prawej, a na nim umywalka np. prostokątna 50x42 cm- pralka (60 x 45 cm) - po lewej od wejścia Nad prysznicem i nad blatem umywalkowym obniżony sufit z oświetleniem.Ściana pralkowa bez kafelków, reszta od góry do dołu. Edytowane 1 Grudnia 2011 przez MarynaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 01.12.2011 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 A może jeszcze 4 wersja ( trzeba przeliczyć, bo na szybko pisane) WC - zostaje jako osobne pomieszczenie. A jak umyjesz ręce po skorzystaniu z WC? Będziesz lecieć do sąsiedniej łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 01.12.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 (edytowane) A jak umyjesz ręce po skorzystaniu z WC? Będziesz lecieć do sąsiedniej łazienki? To niezaprzeczalny ... (acz nie jedyny) minus tej koncepcji ...która ma też kilka plusów . Jeśli plusy okażą się ważkie....a okoliczności sprzyjające - można powalczyć o mini umywalkę w WC. Szanse IMO nie są zerowe. Edytowane 1 Grudnia 2011 przez MarynaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbynek123 01.12.2011 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 (edytowane) Wersja 2. i mozesz pomyslec jeszcze nad zamiana pomiedzy pralka i umywalka. Do dego zabudowa z g-k, lustro wklejone bezposrednio pomiedzy jakies jasne kafelki i lazienka bedzie sie wydawala o wiele wieksza niz jest w rzeczywistosci. Chcemy płytki biało-szare (łazienkę urozmaicimy kolorowymi dodatkami), duże lustro na ścianie a kabina prysznicowa z przezroczystego szkła. Lustro na całej ścianie 155cm. Do tego jakieś dobre oświetlenie i powinno być ok Edytowane 1 Grudnia 2011 przez Zbynek123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbynek123 01.12.2011 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Jeśli nie da się tak dobrać sprzętów, by wystawienie pralki było możliwe to trzeba zrobić jeszcze inaczej. Umywalka tam gdzie pralka pralka tam gdzie sedes, sedes w rogu. Dla mnie umywalka blisko drzwi to sprawa oczywista. Zamiana pralki z umywalką to cenna uwaga godna przemyślenia. Dzięki Ale sedesu nie chcę odsuwać zbyt daleko od pionu z rurami (odpływ może być pod zbyt małym kątem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 01.12.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Pralki mają zawiasy drzwiczek, o ile wiem, tylko z lewej strony.Sprawdź czy to w konstelacji z sedesem będzie wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 01.12.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Zamiana pralki z umywalką to cenna uwaga godna przemyślenia. Dzięki Ale sedesu nie chcę odsuwać zbyt daleko od pionu z rurami (odpływ może być pod zbyt małym kątem). Mam sedes odsunięty od pionu o trzy metry i działa bez zarzutu a to sytuacja raczej nie do osiągnięcia u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 01.12.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Pralki mają zawiasy drzwiczek, o ile wiem, tylko z lewej strony. Sprawdź czy to w konstelacji z sedesem będzie wygodne. Zatem pralka otwierana od góry.zaoszczędzi miejsce i takie szafeczki szare Nano i będzie pięknie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 02.12.2011 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Zatem pralka otwierana od góry.zaoszczędzi miejsce i takie szafeczki szare Nano i będzie pięknie;) Tyle, że na Twoim zdjęciu wiszą na wysokości ca 100 cm, a nad taką pralką trzeba by wieszać na wys. ok. 170 :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 02.12.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Ale sedesu nie chcę odsuwać zbyt daleko od pionu z rurami (odpływ może być pod zbyt małym kątem). Sedes wiszący.....można powiesić ciut wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SidieN 02.12.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Pralki mają zawiasy drzwiczek, o ile wiem, tylko z lewej strony. Sprawdź czy to w konstelacji z sedesem będzie wygodne. Dwa lata temu przerabialem ten temat i na rynku byly chyba tylko dwa modele z zawiasem po prawej stronie. Teraz moze sie cos zmienilo. Odlegloscia sedesu od pionu sie nie przejmuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 02.12.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 ..... byly chyba tylko dwa modele z zawiasem po prawej stronie. Co to były za pralki ????!!!! Potrzebuję max. 42 cm. Nic takiegonie znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbynek123 02.12.2011 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Pralki mają zawiasy drzwiczek, o ile wiem, tylko z lewej strony. Sprawdź czy to w konstelacji z sedesem będzie wygodne. Powinno być ok, mamy wizję odnośnie wersji 2 żeby w miejscu pralki była umywalka, a pralka będzie koło sedesu plecami do ściany 140cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts