Zbynek123 02.12.2011 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 (edytowane) Mam sedes odsunięty od pionu o trzy metry i działa bez zarzutu a to sytuacja raczej nie do osiągnięcia u Ciebie. To się tym ne będę przejmował, ale i tak na dzień dzisiejszy wygrywa wersja 2 ze zmianami. http://img221.imageshack.us/img221/9751/lazienka3.png Edytowane 2 Grudnia 2011 przez Zbynek123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 02.12.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 .....pralka będzie koło sedesu plecami do ściany 140cm. Taki układ testowałam u siebie. Próby na atrapach wykazały....że trzeba zwiększyć dystans między umywalką a pralką ...ponieważ: - obijałam się o umywalkę przy markowaniu załadunku, - nie dało się pralki wyciągnąć (kolizja przy końcu sedesu i początku umywalki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 02.12.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 (edytowane) To się tym ne będę przejmował, ale i tak na dzień dzisiejszy wygrywa wersja 2 ze zmianami. http://img221.imageshack.us/img221/9751/lazienka3.png Będę mieszać . Co zrobicie z: ręcznikami kąpielowymi, szlafrokami, pojemnikiem na brudną bieliznę, płynami i proszkami do prania, zapasem papieru toaletowego i środków higienicznych, elektrycznymi szczoteczkami do zębów, suszarką do włosów, grzebieniami/szczotkami do włosów, płynem i ściereczką do wycierania na bieżąco dużego lustra, miseczką/wiaderkiem (w czymś trzeba pranie z duża wodą wynieść do suszenia).. a do tego dochodzą jeszcze damskie kosmetyki i męski sprzęt oraz chemia do golenia o dezodorancie, kremie po goleniu i wodzie toaletowej nie wspominając....co tam jeszcze? ..płyn do płukania ust, pasta do zębów ...itp...itd... IMO - w tej wersji nie ma miejsca na przechowywanie czegokolwiek. Chyba, że zapudlicie ścianę sedesową. Może jednak przeprosić się z narożną kabiną prysznicową. Sedes wstawić tam gdzie obecnie prysznic, prostopadle do ścianki 90 cm. Na ścianie z rurami i nad sedesem urządzić szafki/ półki do przechowywania ? Pralkę postawić wzdłuż ściany z pionem, krótszym bokiem do wejścia (pupa ładującego zmieści się w otwartych drzwiach kabiny) ....a umywalkę zostawić przy drzwiach. Edytowane 2 Grudnia 2011 przez MarynaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 03.12.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Tyle, że na Twoim zdjęciu wiszą na wysokości ca 100 cm, a nad taką pralką trzeba by wieszać na wys. ok. 170 :/ Nie koniecznie.te szafeczki maja 18 cm głebokości,wiec nawet powieszone niżej nie będą problemem.Pralka ma wysokość ok 85cm,nawet jak bedzie otwierana do góry mozesz je powiesić niżej;).możesz też powiesić je nad wc lub obok umywalki.To zdjęcie to tylko przykład rozplanowania i kolorystyki szafeczek Nano;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbynek123 03.12.2011 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 IMO - w tej wersji nie ma miejsca na przechowywanie czegokolwiek. Chyba, że zapudlicie ścianę sedesową. Może jednak przeprosić się z narożną kabiną prysznicową. Sedes wstawić tam gdzie obecnie prysznic, prostopadle do ścianki 90 cm. Na ścianie z rurami i nad sedesem urządzić szafki/ półki do przechowywania ?Pralkę postawić wzdłuż ściany z pionem, krótszym bokiem do wejścia (pupa ładującego zmieści się w otwartych drzwiach kabiny)....a umywalkę zostawić przy drzwiach. Na rysunku to miejsce między rurami a prysznicem to przestrzeń z półkami na zapas kosmetyków, papier toaletowy itp., poza tym będzie szafka pod umywalką i wisząca szafka nad pralką. Wieszaki na ręczniki między umywalką i pralką.Twoja koncepcja też jest ciekawa, rozważaliśmy coś podobnego, tylko wtedy brakuje przestrzeni i nie da się otworzyć pralki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SidieN 04.12.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Co to były za pralki ????!!!! Potrzebuję max. 42 cm. Nic takiegonie znalazłam Przejzyj oferte Hotpointa. Nie pamietam teraz ile moj model ma glebokosci ale teraz pewnie i tak sprzedaja juz inne modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 05.12.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Dzięki . Niestety obecnie na ich stronie nic takiego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 05.12.2011 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 (edytowane) ..... tylko wtedy brakuje przestrzeni i nie da się otworzyć pralki. Superwygodnie wtedy nie jest, ale bardzo niewygodnie też nie. Mają ten układ moi znajomi. Kabina jest 80-ka tego rodzaju, a pralka 40 cm ładowana od góry. Co do przechowalni łazienkowej - mam dobre doświadczenia z cargo kuchennym przeznaczonym do szafki szer. 15 cm Co do ręczników - na suszarkę nadają się świetnie rury od ogrzewania (te przy drzwiach). Robisz obudowę a w niej ujęcie powietrza przy podłodze, a nadmuch przy ręcznikach. Ja miałam założone tuleje wentylacyjne do drzwi na węższym boku obudowy i ręczniki były cieplutkie . p.s. Strasznie jestem ciekawa, jak Wam ta łazienka wyjdzie. Mamy szansę na zdjęcia realizacji? Edytowane 5 Grudnia 2011 przez MarynaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 05.12.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 A może pralka do kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 05.12.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Pralka ma wysokość ok 85cm,nawet jak bedzie otwierana do góry mozesz je powiesić niżej;) 85 cm + długość pokrywy + miejsce na rękę.....hmmmm - ciągle wychodzi raczej dość wysoko. No cóż - taki mankament pralek ładowanych od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 05.12.2011 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 (edytowane) A może pralka do kuchni? Ja nie zaszłam tak daleko . Wylądowała w przedpokoju. Żałuję jednak , że nie wybrałam opcji pośredniej (przód tak z 15 cm w łazience, a reszta w płytkiej szafie przedpokojowej). Edytowane 5 Grudnia 2011 przez MarynaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbynek123 06.12.2011 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Superwygodnie wtedy nie jest, ale bardzo niewygodnie też nie. Mają ten układ moi znajomi. Kabina jest 80-ka tego rodzaju, a pralka 40 cm ładowana od góry. Co do przechowalni łazienkowej - mam dobre doświadczenia z cargo kuchennym przeznaczonym do szafki szer. 15 cm Co do ręczników - na suszarkę nadają się świetnie rury od ogrzewania (te przy drzwiach). Robisz obudowę a w niej ujęcie powietrza przy podłodze, a nadmuch przy ręcznikach. Ja miałam założone tuleje wentylacyjne do drzwi na węższym boku obudowy i ręczniki były cieplutkie . p.s. Strasznie jestem ciekawa, jak Wam ta łazienka wyjdzie. Mamy szansę na zdjęcia realizacji? Przymierzaliśmy się do prysznica 80 w sklepie i taka kabina jest stanowczo za ciasna, dlatego chcemy tylko 90, a we wnęce koło pionu z rurami zmieści się kabina prostokątna 80x90 i chyba przy takiej zostaniemy. Jeśli chodzi o pralkę to mamy prawie nową (45 ładowana od przodu). Dokupiliśmy do niej 5 lat gwarancji, więc nie chcemy się jej pozbywać. Z tym cargo to fajny pomysł, będzie idealne do przestrzeni między kabiną a pionem z rurami. Zdjęcia wstawię, ale remont planujemy na styczeń i luty, w marcu przeprowadzka, więc trochę to potrwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbynek123 06.12.2011 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 A może pralka do kuchni? Rozważaliśmy to, ale kuchnię już mamy rozplanowaną co do centymetra i zostajemy przy "tradycyjnym" roziiązaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 06.12.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Zdjęcia wstawię, ale remont planujemy na styczeń i luty, w marcu przeprowadzka, więc trochę to potrwa. :) Już się ciszę. Tak ciężko znaleźć przykłady aranżacji małych pomieszczeń. Jeśli możesz - dorzuć coś prócz łazienki do: Zdjęciowego wątku małych mieszkań. Powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts