POEMA 23.03.2012 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 A oto efeky wczorajszej wizyty na budowie. Widok domu od frontu. Kuchnia i widok z niej. Przyszły kominek. Widok na salon. Powiększone okna w salonie. Przyszły taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 23.03.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 o wow! Już się mury pną do góry!!! Pogoda dopisuję, więc trzymam kciuki za dalsze efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POEMA 23.03.2012 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Z tym tarasem to mam problem. I nie jest to odległa przyszłość Taras jest bez zadaszenia. Nie wiem, czy zostawić go tak - mam duży ogrodowy parasol w kolorze przyszłego dachu. Czy może zadaszyć go czymś w rodzaju pergoli, a ona powinna być kotwiczyona na etapie więźby. Chciałabym na niej markizę, ale nie taką typową. Wieczorkiem wkleję zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POEMA 24.03.2012 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Pokażę o co mi chodzi. Sprawdzałam na stronach polskich firm montujących markizy i nie widziałam w ich ofercie tego typu markizy. Czy ktoś z Was widział gdzieś takie? Nie chodzi mi o zdjęcia, ale o firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POEMA 24.03.2012 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Aaa i co z tym kominkiem? Chyba wybiorę się te 200 km i sprawdzę osobiście jak wygląda. Bardzo przemawia do mnie cena - 2 tyś. za marmur (likwidują zakład kamieniarski, a mają je już zrobione). Wolałabym biały, ale pomyślałam, że może z tych kilku zrobionych sama "uzbieram" taki z jak najmniejszą liczbą przeżyleń. Oczywiście jak się zgodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POEMA 20.04.2012 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Budowa posuwa się do przodu, ale małymi kroczkami. Niestety mam pewne problemy, które będą kosztowały Człowiek powinien popełnić mniej błędów niż przy poprzedniej budowie, a tu... Pod koniec grudnia zamówiłam okna z Oknoplatu. Pani zaproponowała rolet od nich. Trzeba było podnieść nadproża o 20 cm. Teraz okazuje się, że system rolet naokiennych be clever ma sporo minusów. Ogólnie mówiąc system 3-szybowy, który mamy z tymi roletami, to przepłacanie, ponieważ puszka przepuszcza powietrze i zimno. Pani zaproponowała teraz poszerzenie okien za ok. 3 tyś. i rolety z puszką zewnętrzną, które też są droższe. Strasznie się wczoraj wkurzyłam. Pani wie o tych kłopotach od stycznia, tak się tłumaczy, ale "okna z Krakowa" przygotowywały się do wprowadzenia zmian od dłuższego czasu. Poprosiłam o maksymalne zniżki i rabaty, ale wiadomo okna zapłacone i możesz nas pocałować... Kurcze, jestem wściekła! Jak się zamawia to wszyscy cud miód, a potem jak jakiś kłopot to fora ze dwora. Wiedeząc o niedoskonałości be cleverów naokiennych muszę dopłacić za poszerzenie okien, aby zlikwidować to 20 cm podniesienie nadproża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 20.04.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Fajne inspiracje tarasowe, zwłaszcza ostatnia . Daj znac co z kominkiem. Dla mnie trochę za bardzo dostojna się wydaje ta obudowa. Aleto zależy oczywiscie jak od tego jak chcesz urządzic wnętrza. Wygląda na to, że będzie klasycznie, tak? Fajnie, że już mury rosną I co będzie z tymi oknami? pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POEMA 21.04.2012 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Ponieważ do kominka sama nie jestem przekonana na 100 % (tylko ta cena 2 tyś.) dałam na razie spokój.Z oknami - porażka. Zapłacę za zniwelowanie 20 cm Oknoplastowi, aby potem nie było problemów w razie reklamacji, że to nie ich wina tylko tych drugich. Natomiast poszukam innych od rolet, może będzie taniej.Aby nie było pięknie - odkryłam, że murarz zrobił wejście do domu jak do stodoły! Miały być doświetla boczne i górne 170 na 235, a jest 170 na 270. Dziś jestem z nim umówiona na budowie i zobaczymy co da się zrobić. Do takiej wysokości są szersze drzwi, ale tego się nie da powiększyć, bo nadproże runie. Z moich kombinacji wynika, że trzeba będzie zwęzić otwór i na tym oprzeć nowe nadproże - tak więc mogę pożegnać się doświetleniami. Ale wolę to niż to co zaproponował budowlaniec: od góry włożyć styropian i zamurować. Nie wiedziałam czy śmić się czy płakać na taką propozycję. Ciekawe w czym miałaby kotwiczyć framuga.Budowa jest to jednak impreza dla ludzi o silnych nerwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POEMA 21.04.2012 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 A jeszcze odpowiedź dla Ciebie elizacop - chciałabym aby było klasycznie, jednak mam trochę mebli kolonialnych. Trzeba to będzie jakoś połączyć.Mi też podoba się to rozwiązanie z zadaszeniem tarasu, jednak nie wiem, czy robią takie markizy w Polsce. Trzeba będzie poszukać. Chociaż też planuję altanę, więc jak nie wyjdzie lub cena będzie brrr to pewnie odpuszczę.Na razie postaram załatwić aktualne problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POEMA 21.04.2012 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Ciąg dalszy tragikomedii budowlanej... Dziś panowie od dachu poinformowali, że uciekają od poniedziałku na inną budowę położyć dachówkę. Zostajemy z niedokończonym dachem. Podejmując się roboty nawet słówkiem nie pisnęli, że będzie przerwa.Dodatkowo budowlaniec nie pojawił się na umówione spotkanie w sprawie otworu drzwiowego.No, cóż... Najgorsze, że człowiek nie może zrobić z nimi wszystkimi porządku, bo istnieje obawa, że coś potem specjalnie, a niezauważalnie dla inwestora skopią i wyjdzie to po zamieszkaniu...Mam nadzieję, że to koniec moich przebojów na jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POEMA 13.05.2012 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Panowie od dachu już są z powrotem. Jedno im trzeba przyznać - są bardzo pracowici i dobrze wykonują swoją pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POEMA 13.05.2012 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 To widok na kuchnię. Na kominek Na salon Wiatrołap z pomniejszonym otworem. Drzwi będą tylko z "doświetlem" bocznym, a w zasadzie ze skrzydłem biernym. Nie jestem zadowolona z takiego obrotu sprawy, jednak nie było już wyjścia. Bardzo chciałam mieć doświetla chociaż boczne z obu stron... I garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POEMA 13.05.2012 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Przeważnie przy budowie nie idzie tak jak sobie zaplanujemy, często muszą być stosowane kompromisy. Czasami jednak raz na sto nieudanych rzeczy jedna rzecz nas miło zaskakuje. Bardzo chciałam mieć dwie ściany ze starej cegły (jedna za drugą - wiatrołap/spiżarnia spiżarnia/kuchnia). Jednak po wycenie postawienia tych ścianek i ceny za sztukę cegły dałam spokój. A tu nagle dostajemy cegłę gratis! Teraz tylko ciekawe jak wyjdzie to co wymyśliłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 14.05.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Nie przejmuj się, co by to była za budowa bez jakichś epizodów Ale z tymi oknami to przegięli! Najważniejsze, że widać postępy Daszkowi już niewiele brakuje a pergola to cudny pomysł, ale nie jestem pewna czy na nasz klimat :/ Myślę, że na dłuższą metę może być z nią kłopot, u nas są duże wahania temperatur i nieosłonięte drewno może to boleśnie odczuć... aaa kominek! 2tys. to dużo i niedużo... sami mamy zakład kamieniarski więc wiem, że takie kominki to robi się z odpadów płytowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POEMA 14.05.2012 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Sama nie wiem co z tym kominkiem. Na razie chyba poczekam w myśl zasady - przyjdzie czas, przyjdzie rada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POEMA 13.06.2012 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 (edytowane) Okna i drzwi już wstawione. salon kuchnia teraz widać, jak wysoko było wstawione pierwsze nadproże Edytowane 13 Czerwca 2012 przez POEMA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POEMA 18.06.2012 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Niedługo już zakończy się budowa dwóch ścian z cegły. Jedna jest w wiatrołapie, a druga za nią w kuchnie. Pomiędzy nimi powstanie w cegle spiżarnia. Oto efekty. wiatrołap kuchnia i spiżarnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POEMA 18.06.2012 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Ruszyły już tynki - maszynowe, cementowe. Już pokoiki dzieci zrobione i łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POEMA 18.06.2012 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 A i zapomniałam wspomnieć, że w końcu!!!! mamy skończoną dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POEMA 27.06.2012 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Ostatnio przechodzę chyba lekkie załamanie nerwowe. Czas zacząć zakupy płytek do domu, a ja nie mam sprecyzowanych wizji Zastanawiam się co w salonie - płytka drewnopodobna, czy gresowa. Obecnie to mój dylemat nr 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts