gaga33 24.11.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 (edytowane) Witam Was,jutro mamy wylewanie fundamentów,jesteśmy jeszcze przed budową więc proszę o wasze decyzje i opinie. jestesmy młodym małżeństwem więc nie mówimy że to będzie jedyny nasz domek;)Przez 2 lata szukalismy odpowiedniego projektu i znaleźliśmy właśnie ten odpowiedni:). Edytowane 14 Września 2012 przez gaga33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 24.11.2011 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 (edytowane) Co nas urzekło w tym domku? Napewno otwarta przestrzen ,czyli antresola i cieszy nas to ze jest ona nad jadalnia a nie nad salonem. Mamy znajomych którzy również mają antresolę ,ale nad prawie 40 metrowym salonem,efekt świetny i dla osób które chcą połączyć 2 poziomy świetna sprawa, o wadach wiemy dużo i ta decyzję bardzo dobrze przemyśleliśmy.Dodatkowo podobają nam się otwarte wnętrza,styl minimalistyczny,nowoczesna architektura.Mam piękne dużo,bo aż prawie 5 metrowe okno w jadalni, które jest otwarte również na antresolę.Wrzucam parę zdjęć ,prosze o podpowiedzi co jeszcze radzilibyście mi zmienić w domku? Napewno chcemy salon zrobić na jednym poziomie z resztą parteru, czy wg was garaz nie jest trochę za mały na terenowy samochód?Dla pokoi 4 i 5 na poddaszu chcemy zrobić 1 współny balkon,jak dla mnie wada jest mała sypialnia,ale tam mamy tylko spać więc musi tak zostać, w łazience nr 3 na poddaszu chcemy zrobić mała saunę ,czy według was to się uda?czy jest raczej za mało miejsca?Nasi znajomi mają taką 2x2 i spokojnie 3,4 osoby wchodzą ttp://imageshack.us/photo/my-images/442/290a.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/600/289pr.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/849/256i.gif/ http://imageshack.us/photo/my-images/840/projektydomowmoliniepar.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/59/projektydomowmoliniepod.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/257/740u.jpg/ Działeczkę mamy piękną ,tuz za miastem, gdzie tworzy się osiedle nowych domków. Akurat ona nam odpowiada bo nie jestesmy zwolennikami mieszkania 20 km za miastem ,dla nas to za daleko;) Edytowane 14 Września 2012 przez gaga33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 24.11.2011 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 http://img600.imageshack.us/img600/9940/289pr.jpghttp://img442.imageshack.us/img442/7130/290a.jpghttp://img257.imageshack.us/img257/4337/740u.jpghttp://img840.imageshack.us/img840/2070/projektydomowmoliniepar.jpghttp://img59.imageshack.us/img59/5092/projektydomowmoliniepod.jpghttp://img849.imageshack.us/img849/3528/256i.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 24.11.2011 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Wasze wypowiedzi bardzo pomagają,ale są tacy którzy już wybudowali a wcześniej nie myśleli o niektórych szczegółach,także ja proszę o opinie i rady,aby uniknąć pewnych błedów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 25.11.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Sprawia bardzo dobre wrażenie - z wizualizacji - bardzo ładny - łączy tradycyjną bryłę z nowoczesnością. Co prawda nie wgłębialiśmy się w szczegóły, ale - mniej lat, więcej pieniędzy..... teraz mamy taki tylko ... o 5 m krótszy ) powodzenia PS przeanalizujcie tylko na górze przejściową garderobę -sprawa oświetlenia - okno, wentylacji i .. ja, zamieniłabym chyba miejscami z łazienką.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 25.11.2011 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Dzieki Ave za rady:)Wydaje mi się że garderoba jest w dobrym miejscu i jest w niej okno dachowe:)I tak z czasem pewnie wynikną pewne wady,ale licze na więcej zalet;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 25.04.2012 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Piekny dom sie zapowiada!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karpla 29.05.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Witam! Ja też wybrałam ten projekt, mamy zamiar w tym roku wylać fundamenty, i cieszę się że będę mogła z kimś o tym porozmawiać ;D jestem ciekawa na jakim etapie budowy jesteś? czy ściany już postawione? na pewno więcej konkretnych wypowiedzi z mojej strony pojawi się w późniejszym czasie jak już rzeczywiście ruszymy z budową nasz domek będzie miał 2 stanowiskowy garaż, także automatycznie powiększy nam się pom. gospodarcze za garażem no i nad garażem będzie więcej miejsca- tam chcemy zrobić sypialnie z łazienką i garderobą - dla rodziców ;p z jakich materiałów korzystacie ? dokładnie tak jak jest w zestawieniu? czy bedą jakieś zmiany? i czy Wasz domek w rzeczywistości będzie wyglądał tak jak na zdjęciu z opisu projektu? dach i ściany- jakich materiałów użyjecie? mi osobiście podoba się pomysł z obniżonym salonem, raczej nie będziemy wyrównywać do reszty domu-chyba jakieś argumenty za i przeciw poproszę od bardziej doświadczonych ode mnie hehe dużo pytań? mam nadzieje że nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 06.06.2012 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 (edytowane) Witam! Ja też wybrałam ten projekt, mamy zamiar w tym roku wylać fundamenty, i cieszę się że będę mogła z kimś o tym porozmawiać ;D jestem ciekawa na jakim etapie budowy jesteś? czy ściany już postawione? na pewno więcej konkretnych wypowiedzi z mojej strony pojawi się w późniejszym czasie jak już rzeczywiście ruszymy z budową nasz domek będzie miał 2 stanowiskowy garaż, także automatycznie powiększy nam się pom. gospodarcze za garażem no i nad garażem będzie więcej miejsca- tam chcemy zrobić sypialnie z łazienką i garderobą - dla rodziców ;p z jakich materiałów korzystacie ? dokładnie tak jak jest w zestawieniu? czy bedą jakieś zmiany? i czy Wasz domek w rzeczywistości będzie wyglądał tak jak na zdjęciu z opisu projektu? dach i ściany- jakich materiałów użyjecie? mi osobiście podoba się pomysł z obniżonym salonem, raczej nie będziemy wyrównywać do reszty domu-chyba jakieś argumenty za i przeciw poproszę od bardziej doświadczonych ode mnie hehe dużo pytań? mam nadzieje że nie Witam bardzo serdecznie, Nam w przyszlym tyg zalewaja strop,na biezaco wstawiam zdjecia do dziennika budowy,takze mozesz sledzic;-) Jesli chodzi o ogolny wyglad domu chcemy miec odzwierciedlenie wizualizacji bo bardzo podoba nam sie, a do zmian naleza: -wyrownanie salonu z reszta domu(zastanow sie nad tym bo wiele osob zaluje schodka nizej w salonie,poniewaz jest niepraktyczny -garaz a tym samym kotlownie poszerzylismy o 1 metr,i pokoje nad garazem sa wieksze - po wyrownaniu poziomu na parterze zdecydowalismy o zmianie rozmiaru okna w kuchni na wieksze identyczne jak w gabinecie 180/140,azeby bylo proporcjonalne do okien w salonie -zastanawiam sie nad wyburzenie 50cm scianki po prawej stronie w kuchni aby byla bardziej otwarta(ale znow nie zawsze udaje mi sie zachowac idealny porzadek wieb moze lepiej zeby byla i przyslaniala) - pod schodam jest kawalek pustej przestrzeni ktorej po zalaniu schodow nie widac i mozna ja wykorzystac na np mala spizarke i my tak robimy i wejscie do niej bedzie z garazu,wstawimy male drzwi -bedziemy klacs dachowke plaska,albo creaton domino albo braas telagit -w lazience w sypialni przesuwamy drzwi o 50 cm w strone korytarza aby po lewej stronie zmiescic wanne -zastanawiam sie nad rezygnacja z okna dachowego z pokoju nad garazem,pralnia zostaje bez zmian i uwazam ze jest bardzo potrzebna, -robimy balkon ktory bedzie laczyl 2 pokoje Domek juz prezentuje sie swietnie,w salonie jest duza przestrzadn,w jadalni bedzie pieknie wygladac to okno,wiatrolap jest spory,jak narazie jestesmy z mezem zadowoleni i mamy swietna ekipe budowlana i niedroga,takze jesli ktos jest zainteresowany moge podac namiary:-) Edytowane 14 Września 2012 przez gaga33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 06.06.2012 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 A i poszerzylismy brame garazowa z 240 na 280 cm,bo byla za waska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 06.06.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 CZeśc Aneta, Pozwoliłem sobie podejrzeć zdjęcia z waszej budowy i zobaczyć jak buduje ta super ekipa Powiem ci że nawet nieźle im to idzie. Na tym etapie mógłbym się jedynie przyczepić do tego że wewnątrz nie jest dośc estetycznie bo nie tak się kładzie szlichtę. Powinna być pełna a naddatek sciągnac trzeba kielnia. U nich nie dosc że nie są pełne spoiny to jeszcze bnie sciagaja zaprawy. Te nadproża (zalana belka lyb gotowe L-ki)powinny być żelbetowe a nie murowane z cegieł. Te cegly pod oknami powinny być na równo z murem. Później tynkarze będą musieli połozyć grubiej tynku a to niepotrzebne. Za te okna narożne to jeszcze będziesz płakała niestety. Wszystkich których znam i je mieli to zmienili je na normalne. Cena też jest kosmiczna. Myslę że się nie obrazisz za tych kilka uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 06.06.2012 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 I schody w projekcie mialy 18,5 h,a my zrobilismy 18:-) Jesli chodzi o kominy to musza byc az 4 i my zakupilismy systemowe(gotowe) firmy Presto. Jak ktos ma jakies pytania to prosze smialo pytac:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 06.06.2012 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Wilko dzieki za cenne uwagi,my budujemy z termotonu i cegly nie sa idealnie rowne, ogolnie to co piszesz to sa drobnostki,a jesli chodzi o okna narozne to do naszego projektu pasuja idealnie,natomiast ja chcialam z nich zrezygnowac i przedzielic slupkiem,natomiast maz sie uparl na narozne:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 06.06.2012 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Ten kaprys męża z tymi oknami naroznymi będzie bardzo drogo kosztował. Poza tym jest duża obawa jak się zachowa wieniec stropowy jesli nie będzie słupka naroznego. Powiem ci że musi on być bardzo poteżnie zbrojony i nawet radzę go dać przesadnie mocny niż za słaby. Tego się już później nie poprawi w jest duże prawdopodobieństwo że będzie ściana pękać pod naciskiem wieńca. Porozmawiaj z kimś kto już mieszka w domu z takimi oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 07.06.2012 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Dzieki Wilko,maz pogada z budowlancami,mam nadzieje ze projekt jest na tyle dobrze przygotowany ze wszystkie wzmocnienia sa na tyle dobrze dopasowane yeby mib sie nie stalo:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 07.06.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Ja wam radzę nie robić takich okien. Dowiedz się w Oknoplaście ile takie okno kosztuje a pewnie zmienicie zdanie.Poza tym jak do czegoś takiego zamontować żaluzję?Dziś widzaiłem w Rajcu Poduchownym chyba taki sam projekt jak wasz. Widziałem nad knami potęzne belki żelbetowe. Lepiej żeby wasi fachowcy sobie tam podjechali i zobaczyli jak to wygląda.Wystarczy wstawić tam narozny słupek i wyjdzie to dużo taniej i wyglądać będzie normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 07.06.2012 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Oj mojeg meza ciezko przekonac,liczymy sie z kosztami okien, no musze to jeszcze przeanalizowac, ale na muratorze nawet jest wiele osob ktore robia takie okna i nic im sie dzieje, kurcze juz sama nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 07.06.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Widzę że już strop zalany wiec trochę późno na zmianę tych okien. No cóż mam nadziejęże wszystko będzie OK. Przypomnij tylko mężowi tą sprawę jak będzie zamawiał okna i zobaczy cenę za te łaczone. Powiedz murarzom że jak szalują schody to powinni je też środkiem złapać jakąś kantówką aby beton nie wypchnał deski na środku schodka. Taka mała dygresja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 07.06.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Powiedz mi czy to okno w jadalni jest przez dwie kondygnacje? Tam mi to wygląda. Jeśli tak to przygotuj meża na naprawdę ogromne wydatki na zakup okien. Niech nie zapomni też o wysokiej drabinie do ich mycia. Niestety coś o tym wiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 07.06.2012 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 (edytowane) Edytowane 7 Czerwca 2012 przez gaga33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts