adammurator 26.08.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Tak mniej wiecej by to wygladalo: http://imageshack.us/photo/my-images/211/moli01.jpg/ To, co mnie martwi, to ze wejscie do domu jest odsuniete granicy o przepisowe 4m, zeby z tylu bylo jak najwiecej widoku z jadalni. A 4m to za malo, zeby wystawic auto przed garaz i zamknac brame (mycie, naprawy, porzadki, wietrzenie garazu) Chcemy zrobic garaz dwustanowiskowy. Przy okazji powiekszy sie miejsce na kotlownie i tam bedzie pralnia a nie na pietrze. Myslelismy także o poszerzeniu kuchni i jadalni o 1metr - ale poprzygladam sie jeszcze innym kuchniom i moze to co jest w planacj wystarczy nam. W planach jest tez podpiwniczenie, ale zobaczymy jak z kasa wyjdzie.... A jak wroci zona, to bedziemy miec duuuzo pytan pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 26.08.2012 23:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 My od frontu zostawiliśmy 5 m,a od jadalni 7,10(licząc od jadalni a nie końcówki tarasu) i jest idealnie.My domek umieściliśmy mniej wiecej posrodku dzialki,a mamy prawie identyczna jak wasza,poniewaz czesc dziali od strony garazu ma byc przeznaczona na dodatkowy garaż oraz pom gosp,a także może jakąs altanke oraz myslimy,aby dobudowac do garażu wiate,która w lato bedzie także miejscem do grillowania itp. I od strony garażu do końca działki mamy 17 m, natomiast od strony salonu ma być ogród i część tarasowa i tu zostawiliśmy 15 m do konca dzialki.Jesli chodzi o Twoj front działki to wydaje mi sie,ze spokojnie auto sie zmiesci przed garazem.Adam to wyobraz sobie osoby,ktore maja po 4m z kazdej strony i jakoś dają radę. Jesli chodzi o kuchnie,czy sypialnie to nie sa za duże,ale wg mnie wystarczające, ja bym nie poszerzała domu bo przez to straci na wygladzie,a ta wysunieta lukarna wygląda super czy z przodu czy od strony jadalni,wtedy pewnie beda musieli Ci zmienic konstrukcje dachu i proporcjonalnie wypadałoby delikatnie poszerzyc salon,ale wiem ze taki przeróbki potem zaburzają estetyke domu. Powiem Ci ze 2 stanowiskowy garaz sie przydaje,ale moge Ci powiedziec,ze ja poszerzylam garaz i kotlownie o 1m i jest ok,ale jesli chodzi o 1 auto(akurat terenowe),tym samym uważam,ze pokoje nad garażem są w sam raz,ogólnie ja np nie zrobiłabym pralni w kotlowni,bo to bardzo niepraktyczne,Twoja zona bedzie latac z zebranym praniem z gory na dol i musi przejsc pom gosp przez garaz do kotlowni,po takim jednym razie bedzie żałowała,że tam ma pralnie,ja zostawiłam pralnie na półpiętrze i każdy zchodzi 3 schodki i zostawia tam pranie.A jakie planujecie ogrzewanie?My tradycyjne -piec na ekogroszek plus od czasu do czasu kominek i zrobimy alternatywnie instalacje pod gaz.Jesli tez bedziecie miec piec w kotlowni to pralnia w tym miejscu nie jest dobrym pomyslem. Powiem Wam,ze dom jest spory,jest dużo pokoi i ja raczej bym nic nie zwiekszala,ale zalezy ilu osobowa jesteście rodzinka i jakie macie potrzeby. Podpiwniczenie podniesie Wam sporo koszty,mysle,ze o około 50-100 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drejku 20.09.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 @gaga - wasz domek też będzie super i też w moim stylu A przy okazji garażu - owszem dwustanowiskowy garaż jest świetny, bo u mnie jest tona paczek, rowery, kosiarka, stoły, pojemniki do segregacji, pralnia, ...., ale faktycznie musi to być wkomponowane w bryłę budynku. Z doświadczeń swoich i sąsiadów muszę wam powiedzieć, że często bywa, że na podjeździe trzeba zmieścić np. 2 samochody (+ ten w garażu), jeśli podjazd jest mał, działka wąska i nie da się postawić 2 samochodu z boku domu + 1 na podjeździe, to zaczynają się kombinacje ze stawianiem aut na drodze dojazdowej, co nie koniecznie może się wszystkim użytkonikom drogi podobać (!ludzie są różni!). Pamietajcie, do nas przyjeżdżają znajomi, imieniny, urodziny, spotkania dzeiciaków i ich rodziców - okazji jest wiele. Duży podjazd = wygoda, mały podjazd = (wcześniej czy później) problemy. A poza tym jest mniej do koszenia Pozdrawiam i zyczę dużo cierpliwości i asertywności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 20.09.2012 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 My wlasnie dlatego czesc dzialki od strony garazu przeznaczamy na dodatkowy garaz z pom.gosp i wlasnie miejsce do zaparkowania,zrobimy dluzsza brame i bedzie ok:-)Drejku wlasnie my tak sobie juz wczesniej to zaplanowalismy:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misia_bella 27.10.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Cześć) Po wielu przeprawach jest, stoi w stanie surowym:)) Pozdrawiamy i będziemy tu zaglądać, czeka nas wiele trudnych decyzji, wyborów, podobno wykończeniówka wykańcza;)) Pozdrawiam:-)! P.S.chciałam zamieścić zdjęcie, ale nie wyszło:(... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 28.10.2012 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Hej misia bella, jest wiele wątków jak wstawić zdjecia,wpisz w wyszukiwarke na muratorze:-)Bo jestem ciekawa Twojego domku:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 29.10.2012 23:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Misia bella widzialam Twoj domek na forum Archonu,prezentuje sie swietnie,powiedz ile Was kosztowala blacha plaska i jaki macie jej kolor,bo teraz zaczyna mi sie ona bardziej podobac od dachowki plaskiej:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 30.10.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Wpadam z przyjemnością z rewizytą . Przepiękny domek budujecie Cudne narożne okna, antresola, duży salon W projekcie widzę zlew narożny w kuchni. Taki planujesz rzeczywiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 30.10.2012 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Witam Julianna16,Twoj domek tez mi sie podoba,co do zlewu to najprawdopodobniej bedzie przy oknie ,badz jesli nie zrobilabym zadnych szafek pod oknem to wtedy po lewej stronie,mniej wiecej rozklad kuchni bedzie taki jak w bialo,czarno ,brazowej przykladowej wizualce do mojego projektu:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 30.10.2012 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Oj pomylka w zdaniu,jesli nie zrobie szafek pod oknem to zlew bedzie po prawej stronie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 30.10.2012 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Moja kuchnia bedzie podobna do Twojej ,ale zlew napewno nie bedzie na rogu,bo taki uklad jest niewygodny,a Ty juz zdecydowalas sie na konkretny wariant kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 31.10.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Zlew z narożniku stosuje się zazwyczaj gdy nie ma innego wyjścia, a u Ciebie jest całkiem sporo miejsca, więc nie ma potrzeby . Instalacje mam przygotowane pod ten wariat U, który widziałaś w moich wizkach. Jednak nie jestem do końca pewna tego układu. Gdzieś w środku bardziej pasuje mi układ równoległy (drugi z tych, które są na początku mojego wątku). W głosowaniu na FM przepadł, ale ciągnie mnie do niego. Jeśli zostanę przy układzie U, to jeszcze nie jestem pewna tej wysokiej zabudowy. Wiem, że jest teraz taki trend, ale jakoś martwię się, że moja kuchnia jest na to za mała. Jeszcze mam trochę czasu i do tematu na pewno wrócę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deysi 11.01.2013 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Fajny projekt podobają mi się takie połaczenia tradycyjnego domu z nowoczesnością. Mogę prosić o namiary na ekipę budowlaną i podanie kosztów na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 18.02.2013 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 gagusiu my mamy też taki spory strych nad poddaszem , jak nie ma piwnic to się bardzo przydaje:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 18.02.2013 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Pewnie;-)o tym się nie myśli a potem brakuje takich miejsc oraz pomieszczeń gospodarczych:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 17.02.2014 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 hej ktoś tu jeszcze zagląda ... na wiosnę ruszam z tym domem chętnie porozmawiam na wszelkie tematy z nim związane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 17.02.2014 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Kaczorek proszę o wiadomości na priva, w wolnym czasie odpowiem:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 13.06.2015 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 (edytowane) Z zewnątrz niedługo ruszają kolejne prace: elewacja , elewacja drewniana oraz żaluzje fasadowe Edytowane 13 Czerwca 2015 przez gaga33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts