Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Moliniach

Recommended Posts

Tak w jadalni mamy okno przez 2 kondygnacje,poniewaz mamy antresole z ktorej widac jadalnie i to okno i to nie jest 1 okno tylko sklada sie z 3 okien,wybierajac projekt sugerowalismy sie iz ma byc nowoczesny i dobrze doswietlony,ten nam sie od razu spodobal, jesli chodzi o okna to liczymy sie z kosztami,mamy kilka wycen i ogolnie wydawalo nam sie ze jeszcze wiecej beda kosztowac,ale jest ok;-)a jesli chodzi o strop to jest zalany tylko nad garazem. Edytowane przez gaga33

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Że bedzie dobrzedosiwtlony to nie wątpię. To okno na pewno to zagwarantuje.

POmyśl też o stratach ciepła przez nie w zime. :-( Bedą też spore.

Ciekawe jak masz rozmieszczone przy nim grzejniki?

Sprawdź w projekcie.

Okna mozemy ci jako orumowicze polecić z Oknoplastu na Warszawskiej.

Jak bedziesz rozmawiać to powiedz że z naszego forumowego polecenia masz namiar :-)

Zniżka zapewniona.:-)

Wielu z nas montowalo te okna i nie znam nikogo kto byłby niezadowolony.

To samo dotyczy bramy garażowej, drzwi wew. i zew. oraz parapetów.

heheh reklama?marketing działa;D W projekciem mam okna własnie z oknoplastu i zorientuje się z wyceną, jesli chodzi o grzejniki to nie będę mieć ich w jadalni bo mam podłogówkę;) to okno jest z południowej strony,dom mam rozmieszczony wg stron swiatła wg zaleceń więc myślę że będzie ok;) to co mam konkretnie powiedzieć jeśli choodzi o oknoplast ażeby uzuskać zniżkę?;D

Aneta w pomieszczeniu gospodarczym nie ma odsadzenia otworu drzwiowego od ściany. Nie będzie można obsadzić drzwi. Potrzeba wymurować z cegły odsadzenie min. 5 cm.

Pilnuj budowlańców. Niech zwracają na to uwagę.W projekcie masz odsadzenie a oni go nie zrobili.

Ten otwór po prawej stronie w gospodarczym jest zbut wąski. Wyjdzie ci strasznie wąskie okno.

Sprawdź czy w projekcie miałaś okna plastikowe czy drewniane?

Pytam o rodzaj okien bo drewniane mają węższe ramy i jesli taka stolarkę macie w projekcie to na wizualizacji mogło się wydawać że jest spore.

Plastikowe jeśli jest to 60-tka to po odjęciu ramy zostanie ci jakieś 35-40cm szyby.

Przydałby sie też w tym pomieszczeniu mały grzejnik pod oknem ale wy macie okno do samej wylewki więc odpada.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 5 weeks później...

Hej

Przyglądamy się temu projektowi i coraz bardziej zachwycamy :)

Jakie masz wymiary działki ?

My mamy (mamy mieć) 20x50m - i ten dom da się wpasować w taką działkę. Tyle że z jadalni z wielkim oknem zostanie parę metrów do sąsiada (obecnie pole kukurydzy więc nie problem jeszcze).

pozdrawiam

Adam

Witam Adamie,ja mam działke 22x50 m ,ja mam 8 m od okna z jadalni do nastepnej dzialki,ktora raczej jeszcze przez dlugi czas bedzie nie zamieszkala,i chyba za moim ogrodzeniem bedzie droga dojazdowa dla wlascicieli tych dzialek za mna. Ja jestem bardzo zadowolona,jak masz jeszcze jakieś pytania to chetnie odpowiem.A jak dom chcesz usytulowac wg stron swiatła?