gaga33 07.06.2012 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 (edytowane) Tak w jadalni mamy okno przez 2 kondygnacje,poniewaz mamy antresole z ktorej widac jadalnie i to okno i to nie jest 1 okno tylko sklada sie z 3 okien,wybierajac projekt sugerowalismy sie iz ma byc nowoczesny i dobrze doswietlony,ten nam sie od razu spodobal, jesli chodzi o okna to liczymy sie z kosztami,mamy kilka wycen i ogolnie wydawalo nam sie ze jeszcze wiecej beda kosztowac,ale jest ok;-)a jesli chodzi o strop to jest zalany tylko nad garazem. Edytowane 14 Września 2012 przez gaga33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 08.06.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Że bedzie dobrzedosiwtlony to nie wątpię. To okno na pewno to zagwarantuje. POmyśl też o stratach ciepła przez nie w zime. Bedą też spore. Ciekawe jak masz rozmieszczone przy nim grzejniki? Sprawdź w projekcie. Okna mozemy ci jako orumowicze polecić z Oknoplastu na Warszawskiej. Jak bedziesz rozmawiać to powiedz że z naszego forumowego polecenia masz namiar Zniżka zapewniona. Wielu z nas montowalo te okna i nie znam nikogo kto byłby niezadowolony. To samo dotyczy bramy garażowej, drzwi wew. i zew. oraz parapetów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 08.06.2012 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 heheh reklama?marketing działa;D W projekciem mam okna własnie z oknoplastu i zorientuje się z wyceną, jesli chodzi o grzejniki to nie będę mieć ich w jadalni bo mam podłogówkę to okno jest z południowej strony,dom mam rozmieszczony wg stron swiatła wg zaleceń więc myślę że będzie ok;) to co mam konkretnie powiedzieć jeśli choodzi o oknoplast ażeby uzuskać zniżkę?;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 10.06.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Aneta poszlo na Priva. Powołaj się na mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 11.06.2012 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 ok jak będę jeździć za oknami to sie powołam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 11.06.2012 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Wilko jesli chodzi o zbrojenia okien naroznych to sa bardzo dobrze zrobione, w projekcie byl drut 10, a moim budowlancy dali 16,takze projekt musi byc tak przygotowany aby wszytsko było ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 11.06.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 W projekcie był driut 10? Partacze. Drut 12 to minimum. Dobrze że ci twoi murarze dali 16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 11.06.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Aneta w pomieszczeniu gospodarczym nie ma odsadzenia otworu drzwiowego od ściany. Nie będzie można obsadzić drzwi. Potrzeba wymurować z cegły odsadzenie min. 5 cm.Pilnuj budowlańców. Niech zwracają na to uwagę.W projekcie masz odsadzenie a oni go nie zrobili.Ten otwór po prawej stronie w gospodarczym jest zbut wąski. Wyjdzie ci strasznie wąskie okno.Sprawdź czy w projekcie miałaś okna plastikowe czy drewniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 11.06.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Te nadproża nad wszystkimi drzwiami powinny być robione ze zbrojonych belek a nie z pustaków. Sprawdź czy w twj cienkiej warstwie zaprawy od dołu dali przynajmniej druty żebrowane fi 12 mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 11.06.2012 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Te nadproza sa ze zbrojeniem,okno jest bardzo duze w pom.gosp,moglismy je zmniejszyc ale w koncu zostalo jak w projekcie 60/210.Okno ma byc waskie bo wtedy idealnie pasuje do reszty domu;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 11.06.2012 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 My nie robimy okien drewnianych,a jakie mam w projekcie to nie wiem,zerkne jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 12.06.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Pytam o rodzaj okien bo drewniane mają węższe ramy i jesli taka stolarkę macie w projekcie to na wizualizacji mogło się wydawać że jest spore.Plastikowe jeśli jest to 60-tka to po odjęciu ramy zostanie ci jakieś 35-40cm szyby.Przydałby sie też w tym pomieszczeniu mały grzejnik pod oknem ale wy macie okno do samej wylewki więc odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 12.06.2012 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Cos sie wymysli,to pomieszczenie ma byc troche chlodniejsze,bedzie miejscem przechowywania wekow itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 22.06.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Widzę Aneto, że postępy na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 04.07.2012 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 tak tak budowa pełną parą i efekt zadowolający:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 25.07.2012 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Dla osob ktore buduja domek Molinie,jest blad jesli chodzi o metry dachu,ja wydluzylam dom o metr a dachu wyszlo mi 300m2.Nawet jakbym nie wydluzalam to wyszloby wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 25.07.2012 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Dokladnie w projekcie jest 223 m2,a napewno wyjdzie wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 27.07.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Aneta znajomy poszukuje budowlańców. Możesz dać do tych swoich namiar?Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adammurator 26.08.2012 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Hej Przyglądamy się temu projektowi i coraz bardziej zachwycamy Jakie masz wymiary działki ? My mamy (mamy mieć) 20x50m - i ten dom da się wpasować w taką działkę. Tyle że z jadalni z wielkim oknem zostanie parę metrów do sąsiada (obecnie pole kukurydzy więc nie problem jeszcze). pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 26.08.2012 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Witam Adamie,ja mam działke 22x50 m ,ja mam 8 m od okna z jadalni do nastepnej dzialki,ktora raczej jeszcze przez dlugi czas bedzie nie zamieszkala,i chyba za moim ogrodzeniem bedzie droga dojazdowa dla wlascicieli tych dzialek za mna. Ja jestem bardzo zadowolona,jak masz jeszcze jakieś pytania to chetnie odpowiem.A jak dom chcesz usytulowac wg stron swiatła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts