Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowy brodzik-jak połączyć rury PCV ???

ron5

Recommended Posts

Witam,

planuję usunąć stary brodzik prysznicowy i zbudować nowy,większy,z odwodnieniem liniowym.W z wiązku z tym zmieni się miejsce przyłączenia syfonu do odpływu.Obecnie rura odpływowa pcv fi 50 jest w jastrychu.

Jeśli będę chciał podłączyć się do odpływu w innym niż teraz miejscu będzie tak,że będę miał do dyspozycji rurę fi 50 ale obciętą,bez kielicha.

Czy mozecie doradzić w jaki sposób podłączyć się do takiej rury z syfonu-to znaczy jak szczelnie połączyć fi 50 z fi 50 nie mając kielicha z uszczelką?

Będę bardzo wdzięczny,łazienka jest na pietrze,boję się przecieków.

Z góry dziękuję i pozdrawiam,

dzięki.Tak mufa jest pod prąd ale wykucie do kielicha oznacza,że być może będę musiał rozkuć kafle na podłodze,a nie mam na uzupełnienie.Jeśli będę robił mufę te chcę ją dodatkowo uszczelnić od zewnątrz na stykach opaską z silikonem akwariowym a następnie dodatkowo posmarować folią w płynie,tą,którą będę izolować posadzkę.Zastanawiałem się też nad zaizolowaniem styków mufy taśmą dekarską .Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły lub doswiadczenia praktyczne?pozdrawiam

• 2 weeks później...
Nie chodzi o szczelność mufy, bo z tym raczej problemu nie będzie. Chodzi o to, żeby wnętrze tego połączenia było ciągłe i gładkie, a przez to stawiało możliwie najmniejszy opór temu co spływa wraz z wodą (głównie włosy). Jak się coś tam uczepi to po jakimś czasie na tym łączeniu będzie korek.

• 4 weeks później...