heavyk 25.11.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Witam. Mam następujące problem. Elektryk twierdzi, że zakończył swoją pracę i resztę zakresu należy zlecić w ramach białego montażu. Chodzi tutaj o mostkowanie kabli w puszkach itp. Na załączonej fotografii przedstawiam zakończoną? instalację elektryczną. Czy tak wygląda standard i faktycznie resztę prac należy zlecić w ramach białego montażu czy też elektryk próbuje sobie ułatwić pracę ?? Chciałbym mieć pewność bo nie wiem czy ten sam elektryk będzie mi wykonywał biały montaż i czy jeżeli wezmę innego fachowca on złapie się za głowę i oprócz białego montażu będzie żądał wynagrodzenia za dokończenie instalacji. Będę wdzięczny za szybką odpowiedź. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 25.11.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 (edytowane) Przy takim sposobie montażu - zakończył. Reszta to biały montaż. Edytowane 25 Listopada 2011 przez dendrytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heavyk 25.11.2011 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Przy takim sposobie montażu - zakończył. Reszta to biały montaż. Co masz na myśli pisząc "taki sposób montażu". Czy przy innym sposobie montażu elektryk mostkuje kable w puszkach ? Dzięki za szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 25.11.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 masz tzw instalację "bez puszkową". łączeń dokonuje się tylko w przypadku instalacji puszkowej PS.Instalacja puszkowa to taka instalacje gdzie na ścianach pod sufitem są puszki rozgałęziające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 26.11.2011 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Jeśli zostawił opisane kalble to zależy od tego jak się umówiliście. Ja zawsze łącze wszystko tam gdzie mam więcej przewodów a resztę zostawiam jak jest. Jakość wykonania to już inna sprawa Chyba jestem zbyt pedantyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 28.11.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Ten etap jest zakończony, ale robota jest nieskończona. Przewody powinny być opisane i pochowane w puszkach. Zabezpieczenie puszek przed tynkiem to temat albo tynkarza albo elektryka albo właściciela.... do ustalenia na miejscu. Co z rozdzielnicą? Co z uruchomieniem instalacji i pomiarami? Jeśli elektryk ma nadzieje na dalsze prace u Ciebie to sam zadba o w/w czynności, bo to leży w jego interesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 28.11.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 ale pomiary to tylko riso w takim stanie można zrobić bo osprzzętu nie ma więc po co się bawić w pomiary teraz jak to po wszystkich pracach sie robi skrzyneczke powinien jednak zrobić i zabezpieczyć albo pięknie opisać przynajmniej... uziom tablicy wykonany ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts