Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pogaduchy o remontach, budowie i nie tylko :). Zapraszam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 104
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Miło mi bardzo :). Jak patrze na Wasze wnętrza to aż odechciewa mi sie wstawiać moje stare pokoiki :(.

Dzisiaj mam w ogóle jakiś kiepski dzień. Był Pan od grzejnikow tak go mogę nazwać :). Myślałam że te stare rupiecie na które patrzeć nie mogę wymienię do świąt. Co się okazało że nie mogę. Powód trzeba czekać aż spuszczą wodę z grzejników czy jakoś tak. Chciałam przed sezonem grzewczym to mój starszy mąż o wiele starszy i "powinien" być mądrzejszy powiedział że wymienimy właśnie w zimie. Żeby było mało grzejnikowy spec tak zachwalał te stare grzejniki, że tak dobrze grzeją i w ogóle. I co usłyszałam od mojego M " to może zostawmy je, pomalujemy je i będzie dobzre :mad

A te lampy to w polskich sklepach muszą być?

A co do grzejników, to da się i w sezonie grzewczym.

Niedawno o tym czytałam. Poszukam i przekleję, chcesz?

Pokazywałaś te stare? Może nie są takie złe?

Chociaż rozumiem pragnienie zmiany :)

Kochana, ja za takie grzejniki jak twoje zapłaciłąm krocie:rotfl: Mi tam się podoba;)

A na jakie chcesz wymienić te grzejniki??? Ja mam 8 zdemontowanych grzejników... takich tych typowych, białych, płaskich... nie wiem jak się nazywają:roll: Takie, co to je teraz wszyscy mają;) Może chcesz jeden? Oddam za półdarmo;)

A powiedz mi jeszcze... te dwa ostatnie zdjęcia to inspiracje? Bo nie kumam trochę:roll: Ten biokominek ci sie podoba, czy taki masz??? A te lampy to do ciebie? Bardzo nowoczesne...

Ile metrów ma ten Twój salon?

Co planujesz zmienić? Wypoczynek? ścisna telewizyjna?

Gdzie się wchodzi? Rozumiem, ze drzwi są przy regałach? Te regały też mogą wylecieć???

No dobra... tak na szybko moja wizja Twojego salonu (w mojej stylistyce oczywiście;))

Sofa pod oknem. Lekka, na nóżkach, w jasnych kolorach... taka:

http://i1.fmix.pl/fmi2468/cfbeb690002c12ac4d7ea583/zdjecie.jpg

lub taka:

http://i3.fmix.pl/fmi2277/a5c510100015b3434d7ea585/zdjecie.jpg

a na ścianie gdzie teraz stoi wypoczynek - dwa fotele. Np. do kompletu do pierszej sofy:

http://i2.fmix.pl/fmi2748/5cc4cf25002257434eda2184/zdjecie.jpg

Albo całkiem z innej beczki (tak nawet bardziej lubię;))

Jak nie takie lekkie sofy na nóżkach, to może coś bardziej w stylu Ektorpa:???:

Na parapecie za sofa symetrycznie 2 lampy stojące po bokach...

Na ścianie telewizyjnej bibliotek Liatorp. Dwa regały po bokach http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00116595/, pomiędzy szafka rtv http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80116600/ , a regały górą łączone przez tą półkę: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60116597/

Regały najpepiej z drzwiczkami na dole: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60173069/

Widziałaś taki zestaw? W którejś ikei (Nie pamietam, czy targówek, czy Janki:???:) jest na ekspozycji - wygląda genialnie:yes:

Ławę już dała bym jakąś inną... coś w naturalnym, ewentualnie przecieranym drewnie... nie mam jeszcze sklarowanej koncepcji;)

Na tej ścianie, gdzie teraz stoi regał dałabym albo konsolę, a nad nią galerię zdjęć... albo zrobiła portal kominkowy z miejscem tylko na świece, albo ewentualnie biokominek... piękne lustro nad, ramki na obudowie... a obok jakieś śliczne krzesło z podłokietnikami...

Zrezygnowałabym z żaluzji - to na pewno:yes: Jeśli czegoś potrzebujesz, to albo białe przejrzyste zasłony na całej długości, albo rolety rzymskie...

Może jakiś dywan fajny pod ławą... nie wiem jaką masz podłogę, ale kolor wydaje mi się bardzo fajny:yes:

Kolor ścian - oczywiście jasny szary;) Ja ostatnio szaleję na punkcie szarosci pochodnych od oliwki... z takich wybieram kolor do siebie;)

Aha - no i koniecznie zainwestowałabym w wysokie białe listwy... zobaczysz jak zyska podłoga:yes:

Do tego jakiś ładny żyrandol... i kinkiety by się gdzieś nadały... jak nie masz kabelków, to moze jakieś naświece - potrafią być piekne:rolleyes:

senmon, ty jesteś z wawy?

Edytowane przez joliska

Hahahah tak an szybko. Madziu jesteś wieeelka :)

Ale to forum wciąga. Niby z nudów z farbą na głowie będą u fryzjera weszłam na forum :). Madziu no po prostu... brak mi słow. Jestem z Otwocka ale do Warszawy rzut beretem :). Ile ma salon nie wiem. M nie odbiera tel a ja jestem kiepska w zapamietywaniu cyferek. Po drugie niestety narożnik (na razie) musi zostać i tak naprawde to brązowe z ikea też(kupiliśmy ponad miesiac temu zanim odkryłąm forum. To były zakupy typu tzw jedno dniowe musialam cos kupic , teraz żałuje).

O listwach myślałąm i to na 10000% zrealizuje, dywan też i oczywiście te drewniane wstretne meble teszzzz. Co do grzejnikow to zostały u moich rodzicow po ich budowie domu. Więc dziekuje ale jest mi bardzo miło.

Lampy to do chrześnicy do pokoju.

A reasumując chyba mam jakiegoś doła związanego z tym mieszkanie. Robimy "remont" a raczej odnawiamy po to by sie za 2 lata wyprowadzić. Czy to nie jest głupie?.

Co do okine następna porażka w wyborze. Okna i żaluzje mamy od miesiąca więc :bash:. Ogólnie klapa. Dlaczego ja nie odkryłam tego forum wcześniej ;(.

Maszenka :welcome:

Edytowane przez senmon

Robimy "remont" a raczej odnawiamy po to by sie za 2 lata wyprowadzić. Czy to nie jest głupie?

Nie, to jest normalne :hug:

Przynajmniej dla mnie.

Przez te dwa lata też trzeba przecież mieszkać, prawda?

I nie budzić się codziennie z wyrazem zniesmaczenia na twarzy :p

Jeśli więc możecie sobie pozwolić na odnawianie, nawet w niewielkim zakresie, to super :lol2:

Odnośnie lamp, to znalazłam je tutaj: http://mofflo.pl/pl/produkty/marki/nika-zupanc

Ale cena jest, hmmm, jakby to powiedzieć...

Sama zobacz :)

Z urządzaniem salonu niewiele chyba pomogę, ale ja bym zamiast tego drewnianego regału (dobrze zrozumiałam, że do wymiany?) kupiła moduły besta z IKEA. Są proste, neutralne i pakowne.

A narożnik jest całkiem w porządku. Mam podobny :p

Dokupiłabym jakiś fajny (kolorowy?) fotel, żeby na nim skupiała się uwaga.

Ja jestem zakochana w meblach z lat 60-70. Można znaleźć naprawdę ładne okazy.

Tylko pytanie, czy takie lubisz :)

Edytowane przez joliska

Wróciłam od fryzjera i Madziu kofana chyba źle wytłumaczyłam Twój kolorek. :bash:. Ale w poniedziałek idę na poprawę :rotfl:

Wrzucę zdjęcie później to ocenisz (jeżeli mogę Ciebie wykorzystać ) ale mam wrażenie że to nawet nie przypomina Twojego kolorku

Narendil no tia cena tych wisienek :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:. Na poczatku myślałam że oczy mnie mylą i że jest 300 a tu 3000. Na narożnik na razie kupie narzutke jaką w Tk.

Wiesz, ja też najpierw stwierdziłam, że nie dość, że fajne to jeszcze tanie.

Ale coś mi się długość ceny nie zgadzała. To się przyjrzałam.

Dobrze, że siedziałam, bo bym chyba padła :rotfl:

Naprawdę Ci narzutka potrzebna?

Będzie Ci się chciało ją non stop poprawiać?

Mi by się nie chciało :p

Serio, ten narożnik nie jest zły.

Może go dodatkowymi poduchami lepiej potraktuj?

Wiesz, ja też najpierw stwierdziłam, że nie dość, że fajne to jeszcze tanie.

Ale coś mi się długość ceny nie zgadzała. To się przyjrzałam.

Dobrze, że siedziałam, bo bym chyba padła :rotfl:

Naprawdę Ci narzutka potrzebna?

Będzie Ci się chciało ją non stop poprawiać?

Mi by się nie chciało :p

Serio, ten narożnik nie jest zły.

Może go dodatkowymi poduchami lepiej potraktuj?

:rotfl: Ja mam sierściucha i mam do wyboru : codzienne odkurzanie narożnika lub coś położyć. W dodatku mam synka 10 letniego któremu wszystko się ulewa na narożnik najczęściej :)

http://images41.fotosik.pl/1195/5f546a50adab0187med.jpg

a co do poduszek to myślę o czymś w tym stylu

http://images35.fotosik.pl/1062/7040df33f4eddde6med.jpg

I to zdjecia z dziś? W takich różnych sceneriach? - dobra jesteś:rotfl:

To prawda, brązowe kolory farb często wychodzą z taką rudawą poświatą... nie wiem czy to przypadkiem nie lepiej zimnych kolorów żądać... może bardziej naturalnie wychodzą - ale ja się nie znam na farbach;) Tak se gdybam...

A tak w ogóle, to bardzo sympatyczna z ciebie babeczka:lol:

Jeśli chodzi o salon, to przepraszam, rozpędziłam się:oops: Tak jakoś zrozumiałam, że wszystko jest do wymiany... te grzejniki chyba mnie zmyliły;)

No to już chyba się zgubiłam... skoro wszystko nowe - to co wymieniamy?:???: Nic? Tylko malowanie wchodzi w grę?

No Madzia jak to co wymieniamy. Najważniejsza rzecz że wyrzucę ten regał drewniany, po drugie dywan, po trzecie musimy coś kupic na plyty i na książki (muszą być choć połowa nie potRZebna ale M lubi chyba kurz z nich wycierać), oswietlenie. Tak naprawde to duzo rzeczy moja kofana(bnajchetneij to bym zmieniła na to co napisałaś).

Wiem że potrzebujemy fajnych dodatków. Ja niestety nie mam głowy do tego. Wszystko mi sie podoba i wtedy robi sie miszmasz.

Muszę zrobić w końcuzdjecia reszty wnętrz. Wiem tylko że kuchnie zrobimy na biało(połysk), łazienka (nawet odechciewa mi się myśleć).

A co do zdjęć to z dzisiejszego dnia :). Zaliczylismy z Maciusiem cukiernie (on na to mówi chodź pójdziemy sie dotłuścić).

Zauważyłam że Ty zawsze dobrze gdybasz. :rotfl: