Coyote_79 26.11.2011 03:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Witam jestem tu bardzo świeży, proszę o pomoc, mam w domku kilkurodzinnym mieszkanie, zbiera mi się grzyb, na załączonym projekcie zaznaczyłem gdzie mam wywietrznik bardzo proszę o pomoc gdzie i co muszę zrobić żeby mieć jakąkolwiek wentylację gdzie rozmieścić kratki itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 26.11.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 pod wm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coyote_79 26.11.2011 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 co to znaczy wm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 26.11.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Czyli jednak wg.Zatem rada jedna: rozszczelnić okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.11.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Poczytaj "o wentylacji co i po co"Może załapiesz o co tu chodzi...Spieprzyłeś chałupę i źle jej używasz!Znajdź tabelę punktu rosy i dobrze ją obejrzyj.Jak nie znajdziesz - pisz to wkleję Ci raz jeszcze...Zrób obrzęd gromniczny.Potem - jak wola - odgrzybienie chałupy i poprawki.Albo pokochaj to tak jak jest...Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.11.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Rada, abyś dobrze pooglądał sobie meble na tę chwilę wydaje się przedwczesna, ale jest dobra!Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 26.11.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Ten skan projektu jest bardzo nieczytelny, nie bardzo tam widać gdzie jest komin / kominy. Gdzie są kratki wentylacyjne?Co to za "wywietrznik" i jaką ma rolę spełniać? Także przydałby się porządny, szczegółowy opis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coyote_79 26.11.2011 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 poprawione zdjęcie, kratka jest tylko jedna z kuchni do przybudówki, nie mam wcale wentylacji na zewnątrz, teraz rozszczelniłem okna ale nie wiem czy jak przyjdą mrozy to nie będzie za zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 26.11.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 To praktycznie w kuchni i łazience, nie ma wentylacji. Ta kratka z kuchni do przybudówki, tak naprawdę nic nie daje. Ten budynek jest parterowy czy piętrowy, na jakiej kondygnacji mieszkasz? Piec jest jaki, na gaz, węgiel,...., z otwartą czy zamkniętą komorą spalania?W kotłowni jest kanał wentylacyjny w kominie i kratka wentylacyjna pod sufitem?Komin sporo wystaje na pokój, jest tam jakiś wolny kanał, np.: nieużywany, dymowy od pieca?Nie ma w domu więcej kominów z nieużywanymi kanałami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coyote_79 27.11.2011 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Więc tak budynek poniemiecki parterowy z mieszkalnym poddaszem, ja mieszkam na dole, piec na węgiel drewno, nie na gaz, są 3 kominy z czego ja używam tylko jeden ten co jest w kotłowni, w przybudówce są czyściki od pozostałych dwóch, w domu są tylko 3 kanały, nie wiem czy z otwartą czy zamkniętą komorą mam enke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.11.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Nowoczesność Cię zagrzybia!Bezobsługowości Ci się zachciało w domu do niej nie zbudowanym!Nie poczytałeś.... A problem jest banalny. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coyote_79 27.11.2011 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 po prostu kupiłem mieszkanie w domku i tyle, jakiej Bezobsługowości?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 27.11.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Coyote, nie obrażaj się na Adama, on tak już ma:) Ale jest jednocześnie kopalnią wiedzy w rożnych dziedzinach a pisze (opisuje) bardzo barwnie i z humorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 27.11.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Coyote , twoim największym problemem jest brak wiedzy. Tu masz linkę, do tematu o którym wcześniej wspominał Adam, poczytaj :http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=o%20wentylacji%20co%20i%20po%20co&source=web&cd=2&ved=0CDEQFjAB&url=http%3A%2F%2Fforum.muratordom.pl%2Fshowthread.php%3F114044-O-wentylacji-co-i-po-co-wzd%25C5%2582u%25C5%25BC-i-w-poprzek!&ei=yjDSTtmzB87z-gbW85TqDg&usg=AFQjCNEcPO_JTGcAP5YygPW54l0yIO4w1Q&cad=rja Jak poczytasz, to potem pytaj:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.11.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Jak kumaty, to poczyta, zrobi obrzęd gromniczny i nie zapyta, bo będzie miał jasność! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 27.11.2011 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Adam nie wszyscy, są tak kumaci i mają w tym temacie wiedzę, jak Ty:) ale wszystko możliwe:) Mam nadzieję, że Coyote 79, nie obrazi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coyote_79 27.11.2011 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elka51 27.11.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Witam jestem tu bardzo świeży, proszę o pomoc, mam w domku kilkurodzinnym mieszkanie, zbiera mi się grzyb, na załączonym projekcie zaznaczyłem gdzie mam wywietrznik bardzo proszę o pomoc gdzie i co muszę zrobić żeby mieć jakąkolwiek wentylację gdzie rozmieścić kratki itd Rozwiązanie Dobudować komin wentylacyjny obsługujący łazienkę i kuchnię, wyrzucić na śmietnik okna pcv zastępując nowymi drewnianymi skrzynkowymi oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 27.11.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 zamiast gównianych skrzynkowych lepiej takie z nawiewnikani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 27.11.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Można dobudować oraz wywalić, co tam trzeba. Tylko nie wiem czy właściciel mieszkania będzie do tego skory i zadowolony z efektu:DAby coś zacząć, trzeba wiedzieć więcej a na razie to niewiele wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts