aleksus 23.09.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Pompa płynie .Ja jestem na etapie układania 2 nitki DZ.Jak zamontuję to na pewno zdam relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 24.09.2012 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Pompa płynie .Ja jestem na etapie układania 2 nitki DZ.Jak zamontuję to na pewno zdam relację a można wiedzieć jakiej mocy masz zamówioną PC jakiej wielkości kolektor poziomy, jakie ocieplenie domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksus 24.09.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Zamówiłem mds 20d 7 kw.DZ w trakcie układania-będzie 3x150metrow. Dom ma 140m2 ,sciany 24bk+15 styropianu,poddasze 30 wełny,podłoga 10 styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mibud 16.10.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Witam Panowie,Mam zamiar sprowadzić z Chin pompę ciepła firmy Clitech. Czy słyszeliście coś o tej firmie ? http://www.chinaclitech.com/product-2-10-11.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andy51 16.10.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Witam mam taką pompę pracuje jestem zadowolony .Pompa CWR-08xb 600 m kolektora poziomego z rury 32 mm.Pozdrawiam gdyby były pytania to z chęcią odpowiem.Co do instrukcji jest po angielsku więc pewnie niema trudności w jej tłumaczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mibud 16.10.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 A gdzie ją kupiłeś? W Polsce czy za granicą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andy51 16.10.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Pompę kupiłem od producenta z Chin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mibud 19.10.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Mam kolejne pytanie odnośnie czynnikia chłodniczego. Na stronie producenta podane są podane te cynniki chłodnicze: R417A, R407C, R410A,R22.Jak myślicie czy do tej samej pompy wciskają różne czynniki czy podzespoły są dostosowane do konkretnego freonu?Skłaniałbym się ku czynnikowi 410A. Co o nim sądzicie?Czy ktoś byłby zainterosowany sprowadzaniem tej pompy http://www.chinaclitech.com/product-2-10-11.html.Andy 51. Ile trwałą przesyłka i jaki był całkowity koszt pompy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andy51 19.10.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Witam koszt z przywiezieniem pod dom ok 5000 zł jeśli chodzi o gaz to jet w pompie 410A.Pozdrawiam gdybyś chciał widzieć moją pompę chodzącą to jest parę fotek na http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic110203-3450.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andy51 19.10.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Przesyłka ok 1,5 miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Devilman123 25.10.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Andy51 Czy mógłbyś podać dokładny adres skąd zamówiłeś swoją pompę ciepła? Także chcę kupić pompę ciepła i nie chce płacić kilkanaście tysięcy skoro może kosztować koło 5 tys Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarecky 25.10.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Myślę, że alternatywą do sprowadzania takich urządzeń może być np.: http://www.hewalex.pl/oferta/pompy-ciepla-gruntowe-serii-wke/Przynajmniej serwis na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.10.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 (edytowane) Także chcę kupić pompę ciepła i nie chce płacić kilkanaście tysięcy skoro może kosztować koło 5 tys Pozdrawiam Zakładając,że będzie poprawnie działała (jak wogóle będzie) Myślę, że alternatywą do sprowadzania takich urządzeń może być np.: http://www.hewalex.pl/oferta/pompy-ciepla-gruntowe-serii-wke/ Przynajmniej serwis na miejscu. Żadna alternatywa,za taką kasę mam markową pompę ciepła z 5 letnią gwarancją Teraz zauważyłem,że to są gruntowe a ja pisałem o takiej gwarancji w przypadku powietrznej ale gruntowe za taką cenę to masz już sprawdzone i działające np.ecopower czy ekopol. Hewalexem gruntowym nikt się nie chwali Edytowane 25 Października 2012 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andy51 25.10.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 WitamPodaję adres http://www.chinaclitech.com/Można pogadać z Chinką po angielsku ma kobieta dużo cierpliwosci można się dogadać .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andy51 25.10.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 WitamPodaję adres http://www.chinaclitech.com/Można pogadać z Chinką po angielsku ma kobieta dużo cierpliwosci można się dogadać .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksus 25.10.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Arturo72 czy oby na pewno twoja pompa jest taka markowa? Ze strony producenta Kilka kluczowych dat ... 1968: Stworzenie marki Atlantic Stworzony przez pana i pana Lamoure Radat, historia Atlantic zaczęło się w La Roche-sur-Yon (w regionie Vendée na zachodnim wybrzeżu Francji). Jej działalność: produkcja konwektory gorące wody, w ponad 400.000 sztuk rocznie. 1970: Pierwszy kryzys naftowy: energia elektryczna staje się "panujący energii" we Francji. 1972: The 1st konwektor elektryczny 1978: The 1st Zakres podgrzewacz wody 1980: Elektroniczne konwektory termostat 1985: Programowalne konwektory i przednie wyloty powietrza 1991: Lauch z promienników panelowych 1993: Atlantic sprawia szerokie stosowanie elektroniki 1996: Nowa generacja podgrzewacz wody z ACI (antykorozyjny Integrated) technologii 1999: Nowa generacja grzejników łazienkowych projektowych 2000: Wprowadzenie zakresie kontrolowanych grzejników najazdowych 2001: Innowacje technologiczne z ASP (Anti Process Porastanie) w ogrzewaniu 2004: Premiera pierwszej grzałki elektronicznej wody i nowego systemu programowania ogrzewania: Program Przełęcz 2005: Wprowadzenie Maradja, grzejnik elektryczny z żeliwnym elementem grzewczym 2006: Atlantic wchodzi na rynku odnawialnych źródeł energii: pompy ciepła, Solar podgrzewacz wody, itp. 2007: uruchomienie grzejników łazienkowych szklanych: Organza 2009: uruchomienie Alipsis, wysokiej klasy grzejnik dekoracyjny szklany wyposażony w system wykrywania obecności. 2009: Wprowadzenie Odysséo, termodynamiczny podgrzewacz wody. Pompa ciepła + podgrzewacz wody w jednym produkcie optymalnych oszczędności energii i ekologii. wrzesień 2009: zmiany w tożsamości marki Atlantic! Odzwierciedla jego nowe pozycjonowanie marki; aktywne, Multi-Energie marki, logo Atlantic evoluates. 2010: Wprowadzenie Discovery termodynamiczny podgrzewacz wody na wywóz sprzedaży. Niedrogi produkt, który pozwala na oszczędzanie energii. Czerwiec 2010: wprowadzenie nowej generacji grzejników z zaawansowaną technologią, która pozwala na optymalne oszczędności energii o 10%. - Wykrywanie Nieobecność - Automatyczne wykrywanie - Automatyczne wykrywanie okien otwartych i zamkniętych Czerwca 2011 r.: Rozpoczęcie projektu F17 i F117, nowy projekt nowej konwektorów panelowych. Wersja jest dostępna w mechaniczne i elektryczne. Co by tu nie mówić ale 6 letnie doświadczenie to tylko zalążek tego co proponują MARKOWE pompy np Nibe. NAWET chinole dłużej robią swojej pompy Company Profile Established in 2001, Guangzhou JinLun Electric Equipment Co., Ltd. is a professional manufacturer of heat pumps. We have got 15 national patents for heat pump issued by SIPO With continuous development and more fierce competition on the market of heat pump, intellectual property becomes the core competence for a company. We research and develop to get the achievement with intellectual proprietary, not only to strengthen the competition advantage, but also to promote the innovation and advancement of industry technology We execute the international quality system ISO9001:2008 during all the production process, and perform strictly according to 5S standard. Our company has attained national and international certifications such as CCC,CE. And also obtained the state well-paid corporate, district well-paid corporate. Our main products are air source heat pumps, water source heat pumps, geothermal source heat pumps, swimming pool heat pumps, two source heat pumps ,triad heat pumps, Industrial dehumidifier and central air-conditioning etc. Sory za język, można przetłumaczyć u wujka googla ooo i nawet maja swojej patenty:rolleyes: Nasza markowa" Atlantic" pompa to taki kundelek-troche swojego,druga połowa z innej firmy.To tyle z mojej strony na temat tych pomp.Trzeba sprawdzić samemu.Może coś zacytuje " Wróżka prawdę ci powie " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.10.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Nasza markowa" Atlantic" pompa to taki kundelek-troche swojego,druga połowa z innej firmy.To tyle z mojej strony na temat tych pomp.Trzeba sprawdzić samemu.Może coś zacytuje " Wróżka prawdę ci powie " Ale ten kundelek zapewne jest pewny swojego produktu,że daje 5 lat gwaracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksus 25.10.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Sam lada dzień dostane mojego chinola.Jak będzie coś nie teges to druga w kolejności będzie pompa z naszego podwórka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 26.10.2012 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Szczerze mówiąc skoro mówisz że Atlantic to " kundelek" to jak nazwiesz tą chinkę Co do Pompy ciepła atlantica hydroboxy są robione na terenie Francji w fabrykach Atlanica. A agregaty są produkowane przez firmę FUJITSU i nikt tego nie ukrywa. A Fujitsu raczej kundelkiem bym nie nazwał w zakresie klimatyzacji i chłodnictwa. Ale zawsze musisz jakoś obronić swoją decyzję i próbować jej bronić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 26.10.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Szczerze mówiąc skoro mówisz że Atlantic to " kundelek" to jak nazwiesz tą chinkę Co do Pompy ciepła atlantica hydroboxy są robione na terenie Francji w fabrykach Atlanica. A agregaty są produkowane przez firmę FUJITSU i nikt tego nie ukrywa. A Fujitsu raczej kundelkiem bym nie nazwał w zakresie klimatyzacji i chłodnictwa. Ale zawsze musisz jakoś obronić swoją decyzję i próbować jej bronić Tą chinkę można nazwać nazwać markowym produktem w 100% produkowanym w Chinach , czego nikt nie ukrywa.Atlantic jest montowany we Francji na np. agregatach Fujitsu produkowanych na dalekim wschodzie a nie we Francji,ale tym się nikt nie chwali, na np. wymiennikach produkowanych w Tajlandji,ale tym się nikt nie chwali,i, rurek miedzianych to o ile się orientuje we Francji się nie produkuje, więc ile jest tej francuskości w tej francuskiej PC?Czy PC montowana na miejscu w Chinach , na w większości tych samych elementach co tzw. markowe PC, musi aż tak bardzo ustepować swoimi parametrami, czy jakością ?Otuż nie - różnica jaka jest miedzy np Atlanticiem a np moją chinką jest taka że Atlantic ma podpisane umowy z chłodnikami na terenie Polski na montaż i serwisowanie tych że PC, A CHŃCZYCY NA RAZIE TEGO JESZCZE NIE MAJĄ -KWESTIA CZASU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts