lujski 10.04.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 wysylka do Gdyni - , ale to nie problem zmienic (napewno za doplata( pewnie z jakies 3 dyszki), aby jakis DHL pod dom podwiozł, zawsze mi chinole pod dom paczki wysylaja ) o instrukce niepytalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 10.04.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Czym wysyłają ? Masz może instrukcje rozruchową do tej pompy ? jak tak to mógłbyś podesłać na PW ? Upewnij się jeszcze jeśli możesz że transport faktycznie pod dom No to robi sie ciekawie, taka pompa(MD20D) CWU nagrzeje napewno a cena niższa jak hew`ka Dla 12kW (MD30D) z cłem i VAT`em wychodzi ~4800PLN ... no no cena z transportem ktora Mu podali pewnie na bazie CIF badz C&F Gdynia ... odbior w porcie, oplaty portowe oraz urzedowe oraz transport pod drzwi po stronie klienta. Chyba, ze DHL bo gdzies mi sie tez o oczy obilo wtedy w cenie 130+50 USD mogliby sie zmiescic i byloby pod drzwi badz najblizszy UC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 10.04.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Pół warsztatu zamówiłem u chińczyków ale zawsze było pod dom(dhl,ems - załatwiali vat bo na elektronikę nie było cła) więc teraz nie bardzo rozumiem ten FOB i CIF ("trochę" większe paczki )wiem że to OT ale gdyby ktoś mi to wytłumaczył łopatologicznie było by fanjnie tzn co zrobić żeby przyszło pod dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lujski 10.04.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 jak niezapomne to wieczorem zapytam o tego DHL-a i o instrukcje rozruchowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 10.04.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 (edytowane) Pół warsztatu zamówiłem u chińczyków ale zawsze było pod dom(dhl,ems - załatwiali vat bo na elektronikę nie było cła) więc teraz nie bardzo rozumiem ten FOB i CIF ("trochę" większe paczki )wiem że to OT ale gdyby ktoś mi to wytłumaczył łopatologicznie było by fanjnie tzn co zrobić żeby przyszło pod dom FOB - oplacona dostawa do portu w tym wypadku chinskiego, reszta kosztow po stronie odbiorcy CIF - oplacona dostawa do portu odbiorcy w tym wypadku Gdynia, reszta kosztow po stronie odbiorcy. CIF zawiera takze oplacone ubezpieczenie przesylki w czasie frachtu morskiego. Zeby przyszlo pod dom ... najlepiej jakby Chinczyk to zlecil ( zawsze taniej to zalatwi ) np DHL-owi. DHL podejmuje przesylke w porcie i dostarcza do Ciebie. Oczywiscie pozostana do oplacenia naleznosci celno-podatkowe ( clo i VAT ) Tu masz opisane dosc fajnie: http://www.transimpex.com.pl/pl/incoterms.htm Edytowane 10 Kwietnia 2012 przez Magnolia18 link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 10.04.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 I wszystko jasne - Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 10.04.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 (edytowane) Nie znam niemieckiego, czy istnieje możliwość osobistego odbioru? Jeśli tak, to i z gwarancją bliżej. Berlin nie jest tak daleko. Za 500 złoty można dojechać.http://www.ebay.pl/itm/Luft-Wasser-Warmepumpe-Luftwarmepumpe-12-KW-Neuware-/260972623540?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item3cc32e36b4 Chyba że robicie zakupy grupowe w Chinach. Można to wziąć pod uwagę. Edytowane 10 Kwietnia 2012 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 10.04.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Co się stanie jak pompa będzie przewymiarowana np o 4kW ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 10.04.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Co się stanie jak pompa będzie przewymiarowana np o 4kW ? Będzie krócej pracować, szybciej grzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 10.04.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Zero minusów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 10.04.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Zero minusów ? Monoblock. Resztę pytaj pompiarzy. Nie wiecie czy cena MD30D od Godzika na ebay to promocja, czy normalna praktyka? W sklepie ma po 3k euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lujski 11.04.2012 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 ne ebay ma 4000 za 7kw chinole napisali mi ze jesy mozliwosc wysylka dhl-em, ale nie moze wtedy w pompie byc gaz, takze trzeba wtedy u siebie na miejscu go uzupelnic ...(mze przez to ze leci samolotem..?) a do kosztow dhla- pozniej mi napisza bo potrzebowali moj dokladne adres - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 11.04.2012 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 ne ebay ma 4000 za 7kw chinole napisali mi ze jesy mozliwosc wysylka dhl-em, ale nie moze wtedy w pompie byc gaz, takze trzeba wtedy u siebie na miejscu go uzupelnic ...(mze przez to ze leci samolotem..?) a do kosztow dhla- pozniej mi napisza bo potrzebowali moj dokladne adres - Bo nie wolno przywozić R 22 do europy. A tu musisz napełnić zamiennikiem i wyregulować do zamiennika.Trudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 11.04.2012 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Statkiem juz można do Europy wwozić ? Na każdej ulotce czynnik jest podany jako : R417A/R407C/R404A <- w zależności od modelu (nigdzie nie widziałem r22)Zresztą meeting ma znaczek CE i pare innych certyfikatów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lujski 11.04.2012 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 R417A nie r22 - ale mi napisali ze mozna R410 - i jakies tam inne (chyba opcja do wyboru) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 11.04.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Statkiem juz można do Europy wwozić ? Na każdej ulotce czynnik jest podany jako : R417A/R407C/R404A <- w zależności od modelu (nigdzie nie widziałem r22) Zresztą meeting ma znaczek CE i pare innych certyfikatów ... Dla kolegi znaczek ce to też info pt CHINA EXPORT Co do czynnika jest przepis mówiąc że do 3kg można transportować a powyżej chyba nie wolno... Musiał bym sprawdzić bo to stary temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 11.04.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 R417A nie r22 - ale mi napisali ze mozna R410 - i jakies tam inne (chyba opcja do wyboru) Tzn. jedna sprężarka ma opcję wszystkich gazów ??? Ciekawie się robi bardzo ciekawie co znowu się wymyśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 11.04.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Z mojej korespondecji z innym sprzedawcą wynika że czynnik zależy od modelu. Myślę że gdyby rozmawiać z producentem to informację były bardziej ścisłe ale ilość zamówionych szt. musiała by być większa niż 10. Dla mnie CE zaczy tyle co tu : http://www.uokik.gov.pl/oznakowanie_ce_i_jego_znaczenie.php Jeśli kolega uważa inaczej to proszę nie do mnie tylko do uokik lub producenta urządzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 11.04.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Z mojej korespondecji z innym sprzedawcą wynika że czynnik zależy od modelu. Myślę że gdyby rozmawiać z producentem to informację były bardziej ścisłe ale ilość zamówionych szt. musiała by być większa niż 10. Dla mnie CE zaczy tyle co tu : http://www.uokik.gov.pl/oznakowanie_ce_i_jego_znaczenie.php Jeśli kolega uważa inaczej to proszę nie do mnie tylko do uokik lub producenta urządzenia Kiedyś była z Tego tytułu wielka afera bo jeden z producentów urządzeń klimatyzacyjnych - chińskich sprzedał na przetarg urządzenia twierdząc że mają one CE a później jedna z firm która nie wygrała przetargu się odwołała i wyszło że Ten sam znaczek oznacza nie co innego co china export sytuacja z życia wzięta .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 11.04.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) Meeting - certyfikaty : http://www.heat-pumps.com.cn/Certificate.htm Instrukcja zbiorcza : http://www.heat-pumps.com.cn/aspx/GetDown.aspx?ID=43 Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez adkwapniewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts