Henderson 17.12.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 nikt nie kpi, tylko lobbowanie i wychwalanie Meetinga jest tutaj celowe: by następny kupił bo takie super.. Koleś ogłosił się głównym dystrybutorem w Polsce firmy Meeting Chiny i próbuje wszystkim wmawiać, że pompopodobny produkt składany na betonie przez wygłodniałe chińskie dzieci jest fantastyczny, a używanie go gwarantuje lepsze pożycie małżeńskie oraz nawet zbawienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wklaczynski 17.12.2013 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 (edytowane) Dziwna dyskusja, nie słyszałem nic o wygłodniałych chińskich dzieciach, chyba ci chodziło o afrykańskie dzieci, albo wygłodniałych polaków składających te markowe na wyspach i niewolników z naszego kraju w Hiszpanii? Myślę że w ogóle ta dyskusja nigdzie nie prowadzi. Zdrowa gospodarka to zdrowa konkurencja, monopole nigdy nie pomagały jakości, nie wiem czym ty handlujesz i jakiej jest to jakości, nie stać mnie na twoje usługi, może dla niektórych mają jakąś wartość, ale nie wnosisz do tego wątku nic, nie wymieniłeś żadnej cechy swojego towaru, która by mogła wpłynąć na na jego wyróżnienie, po za tym że jest markowy bez względu co by to miało oznaczać. Nie sprzedaję nic co związane jest z ciepłownictwem i AGD, itp..., i mam gdzieś czy ktoś to kupi czy nie, ale jestem zadowolony bo działa i spełnia moje oczekiwania, nie wiem czy jest lepsza czy gorsza od tych co ty sprzedajesz bo w żaden nie jesteś w stanie opisać swojego towaru, abym mógł wykonać test porównawczy, sprzedajesz tu jakieś dziwne mity na temat sprzętu którego raczej nie widziałeś o jakiś wadach których nie mogę u siebie zaobserwować, raczej nie można tego nazwać profesjonalnym podejściem do sprzedaży, wydaje mi się że nic nie racjonalizuje tak wysokiej marży na twoim towarze i że to cię drażni. Edytowane 18 Grudnia 2013 przez wklaczynski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wklaczynski 18.12.2013 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Ma ktoś jakiś schemat budowy tubowego wymiennika, chciałbym wiedzieć co jest w środku a nie chcę nie potrzebnie rozkręcać mojego. Po przestawieniu miejscami DZ, zasilania i powrotu PC dostała niezłego kopa, wykorzystuje już połowę czasu z taryfy nocnej, chciałbym wiedzieć dlaczego tak się dzieje tak z ciekawości. Widać nie wiedza troszkę mnie kosztowała przynajmniej stówkę miesięcznie w sezonie, chociaż nie było tak źle w porównaniu przynajmniej z potrójną stawką za gaz w innym wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wklaczynski 19.12.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 (edytowane) tak mi się nasunęło przy niedzieli że właściciele metingów to pewnie jeżdżą syrenami albo trabantami znajomy co miał to mówił że silnik do naprawy zabiera do piwnicy to coś w guście tych dyskusji krypto marketingowców od mitinga. takie cudo + wymiennik gruntowy to cena dobrej pw i osiągi pw pewnie będą lepsze a jak wyspawałem w tym roku gruntówkę na copelandzie i z tzr to była tańsza od tych mitingów tak że panowie od marketingu taniego badziewia - polak sam potrafi za tą cenę "zrobić" pompę na lepszych częściach może bez markowej nalepki miting za którą trzeba słono zapłacić bo oceniam że "tajle" do mitingów w chinach są nie markowe jak w "mojej" pompie więc ta nalepka "miting" tyle kosztuje Jakbym wiedział że to takie proste to także bym nie brał od chinoli, spokojnie bym sobie szpareczkę gazową kupił, kompresorek copeland za 2 kafle z serii ZH dostane, tubę bym sam wy spawał z rury, trochę rurek miedzianych, drugi wymiennik mi w ogóle nie potrzebny, można skraplacz wsadzić bezpośrednio do bufora, czynnik chłodniczy z wynajmem butli 200 zł, za butlę oddadzą 150, zawory rozprężna nanometry, sterownik PC to pryszcz. Także chinole chcą za drogo, chociaż transport itp..., Edytowane 20 Grudnia 2013 przez wklaczynski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wklaczynski 19.12.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 (edytowane) Tutaj jest fajna strona można po sprężarce dojść ile wyciągnie PC, wydaje mi się że tyczy to się wszystkich PC, raczej wypasiona obudowa nie podnosi osiągnięć sprężarki, a wymienniki to taniocha, raczej tu nikt nie oszczędza, raczej mocy nie powielają ale pozwalają ją przekazać do wody. http://www.elektronika-sa.com.pl/tcline.php?line=HCSSC-ZH-2009 Widać copeland na 3fazy mają lepsze wydajności. Lepiej gostków cisnąć o 3 fazową jak jest możliwość, u mnie nie brali dopłaty. Edytowane 19 Grudnia 2013 przez wklaczynski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 22.01.2014 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Jak się ma taki chińczyk : http://allegro.pl/pompa-ciepla-meeting-md20d-powietrze-woda-7-kw-i3898528842.html do hewalexa 3,2 przy grzaniu cwu wiosna - jesień ? Ma ktoś zamontowaną taką pompkę ? Myślę nad czymś takim coby do -5 działało , mam tylko podłogówkę , temp zasilania podłogi przy -13*C na zew. była w okolicach 32*C (praca cykliczna, przy pracy ciągłej pomp jest niższa). Jaka jest faktyczna wydajność i czy ktoś ją "modyfikował" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksus 22.01.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Dlaczego nie chcesz gruntowej?Tyle tu pisaliśmy o nich(znasz wady i zalety).Powietrznej chyba nikt nie ma z forumowiczów,sam jestem ciekawy jak ta PC działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zigobar 22.01.2014 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Powietrznej chyba nikt nie ma z forumowiczów,sam jestem ciekawy jak ta PC działa. Aby znależć użytkowników tanich PC p-w (np. Meeting, Deron) wystarczy czytać tematy w całości. Przykładowi użytkownicy (których pamiętam): Karolas78, pompiarz, Mlynek, RAFI@RAFI. Trzeba pamiętać, że grzewczą mają podawaną dla wysokich temperatur powietrza. Z tego, co podawał pompiarz - dla A0/W40 grzewcza spadała do połowy deklarowanej, a COP do ok. 2 (w układzie, który zbudował). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wklaczynski 26.01.2014 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Ale to wynika z charakterystyki sprężarki, która jest stosowana w większości PChttp://www.elektronika-sa.com.pl/tcline.php?line=HCSSC-ZH-2009a zresztą Copland sobie radzi i w niższych, tylko pamiętać o TZR, bo meetingi są planowane do DZ 13C, z resztą inne także maja te sprężarki, nie wiem jak to jest z philipsami, bo także są meetingi na philipsie. Po za tym powietrzne pompy bez względu na firmę jeżeli stosują copeland, maję sprężarki copeland z wtryskiem, ale te tylko dają możliwości pracy w niższych temperaturach, ale żrą prąd jak głupie w tych temperaturach, chyba taniej wychodzi grzałka. Jedyne rozwiązanie w naszych warunkach to mieć źródło pow 10C, inaczej wynika z tego że pc osiąga koszty równe piecu gazowemu. Żaden nawet markowy nie daje w parametrach przy 0 takiego COP, jak czytam wszystkie są pow 10, a to że grzeją jeszcze przy -5 nie oznacza sprawności, tego nie przetworzy sprężarka, a jak tak twierdzi to ĸłamie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 26.01.2014 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 jak sobie radzą "chińczyki" w tych temperaturach już dosyć mocno minusowych? macie jakieś spostrzeżenia ,Copy itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 26.01.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 działa ale przy -14 to czuć że "słabsze" to ciepło. o dziwo chodzi dość długo bez odszraniania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 27.01.2014 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 mam.jak się uda to zmierzę ile na godzinę pobiera. wcześniej jak mierzyli mi elektrycy to wydmuchiwał 41*C ale wtedy było -1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 27.01.2014 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 To i tak dobrze se radzi... Masz podlicznik? Ile pradu przy -10* chce? Mierzyles moze temp wydmuchiwanego powietrza? przy -10 to ci nie podam ponieważ aktualnie się ociepliło i jest -4. temperaturę nastawiłem na 24*C i chodzi sobie 1,5h . temperatura na nawiewie jest 40*C przy samych lamelkach. w podanym wyżej czasie(90 min) zeżarł na podliczniku dokładnie 1,98 kWh . w 50 minucie miał H1(to chyba defrost) i w 91 też. zostawiam go na dłużej niech sobie jeszcze pochodzi zobaczymy jak dalej będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 27.01.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 defrost trwał 5 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 27.01.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 pomiarów chińskiej PC p-p za 699zł z Casto ciąg dalszy .... http://www.castorama.pl/klimatyzator-typu-split-18000-btu.html 3 godziny działania temp. nastawiona na 24*C temp.nawiewu 40*C temp.zewnętrzna -4*C zeżarł dokładnie 4kWh 3 defrosty po 5-7 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 27.01.2014 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 pomiarów chińskiej PC p-p za 699zł z Casto ciąg dalszy .... http://www.castorama.pl/klimatyzator-typu-split-18000-btu.html 3 godziny działania temp. nastawiona na 24*C temp.nawiewu 40*C temp.zewnętrzna -4*C zeżarł dokładnie 4kWh 3 defrosty po 5-7 minut Zastanawiam się nad instalacją klimatyzatora w salonie. Jak to się ma u Ciebie do akumulacji ciepła i taniej oraz drogiej taryfy? Kiedy używasz klimatyzatora? U mnie wychodzi, że musiałbym go używać w drogiej taryfie (np. po powrocie z pracy, przed wyjściem do pracy), bo tego ciepła nie ma jak zakumulować w przeciwieństwie do ogrzewania podłogowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 27.01.2014 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Zastanawiam się nad instalacją klimatyzatora w salonie. Jak to się ma u Ciebie do akumulacji ciepła i taniej oraz drogiej taryfy? Kiedy używasz klimatyzatora? U mnie wychodzi, że musiałbym go używać w drogiej taryfie (np. po powrocie z pracy, przed wyjściem do pracy), bo tego ciepła nie ma jak zakumulować w przeciwieństwie do ogrzewania podłogowego. używam go do podgrzewania czasowego ponieważ niestety odczucie komfortu cieplnego jest jakieś takie zmienne i uzależnione od konkretnej osoby przykład: rano przed wyjściem do pracy,po południu po powrocie czyli generalnie zawsze w drogiej taryfie. jeśli chciałbyś ogrzewać taką klimą to musisz się nastawić na pracę ciągłą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 27.01.2014 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 używam go do podgrzewania czasowego ponieważ niestety odczucie komfortu cieplnego jest jakieś takie zmienne i uzależnione od konkretnej osoby przykład: rano przed wyjściem do pracy,po południu po powrocie czyli generalnie zawsze w drogiej taryfie. jeśli chciałbyś ogrzewać taką klimą to musisz się nastawić na pracę ciągłą. tak myślałem . nastawiam się na podłogówkę, klima do dogrzania salonu głównie w okresach przejściowych z wysokim COPem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 28.01.2014 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 dobrze robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidgt 06.02.2014 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 nikt nie kpi, tylko lobbowanie i wychwalanie Meetinga jest tutaj celowe: by następny kupił bo takie super.. Koleś ogłosił się głównym dystrybutorem w Polsce firmy Meeting Chiny i próbuje wszystkim wmawiać, że pompopodobny produkt składany na betonie przez wygłodniałe chińskie dzieci jest fantastyczny, a używanie go gwarantuje lepsze pożycie małżeńskie oraz nawet zbawienie. Henderson, Z Twoich wypowiedzi wynika, że znasz się na wszystkich pompach, wszystkie pompy są złe ( również markowe pompy producentów, którzy mają 50% udziału w rynku pomp ciepła) a jedynie te które instalujesz lub nimi handlujesz są dobre. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts