tedasss 27.11.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Witam.Mam nietypowy przeciek i wielki problem z lokalizacją jego przyczyny.Pojawił się na parterze, w kuchni, na styku ściany z sufitem.To jest to miejsce od zewnątrz:http://img440.imageshack.us/img440/2690/img0025lx.jpgU góry jest łazienka. W tym miejscu jest zabudowa wc i bidet:http://img839.imageshack.us/img839/4886/img0053zl.jpg Elewację mam już zrobioną. Zdjąłem wc i w środku zabudowy jest suchutko. Przeciek pojawił się dzisiaj - od wczoraj pada. Ten zaciek pojawił się już drogi raz. Za pierwszym razem było to w sierpniu - też po deszczu. Wtedy nie było elewacji i myślałem że zacinało na wieniec i po nim przesiąkło, ale dzisiaj plama jest zdecydowanie większa. Moja teoria jest taka: przecieka gdzieś na dachu,leci kanałami w "ederze" i ląduje na wieńcu.CZY JEST TO PRAWDOPODOBNE???? Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA WSZELKIE SUGESTIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tedasss 27.11.2011 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 sprawdz zewnetrzne obrobki okna na pietrze lacznie z osadzeniem parapetu. drastycznie inwazyjnie woda z weza na okno lub terowizja. Istnieje takie prawdopodobieństwo. Parapet mam w całości - prefabrykowany, wcięty w boki po 4 cm - wsunięty w wycięty styropian - szczelina na około 3 cm wypełniona na razie pianką, jeszcze nie zaklejona. Okap parapetu 4,5 cm. parapet wchodzi pod falc pod oknem (drewniane),ale połączenia jeszcze nie uszczelniłem. Oglądałem, ale wydaje mi się że wiadro wody nie wlało by się tędy. Może faktycznie wężem na okno i będę patrzył czy na suficie w kuchni wyleci. Dzięki Nadal poszukuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 27.11.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Styropian kleili na placki? Leci po ścianie, dolatuje do obróbki okna (tam pewnie jest pociągnięte klejem po całości) i leci tam gdzie się da. Mam też takie jedno miejsce, wychodzi 2 piętra niżej Jeszcze niestety nie zlokalizowałem wlotu (podpada obróbka okna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tedasss 27.11.2011 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Styropian kleili na placki? Leci po ścianie, dolatuje do obróbki okna (tam pewnie jest pociągnięte klejem po całości) i leci tam gdzie się da. Mam też takie jedno miejsce, wychodzi 2 piętra niżej Jeszcze niestety nie zlokalizowałem wlotu (podpada obróbka okna). Też możliwe aczkolwiek zaciek wyszedł sporo wyżej niż przy oknie. Styropian kleiłem sam - czasem na placki, czasem na placki i po obwodzie. Woda niestety zawsze znajdzie sobie drogę. Właśnie znowu zaczęło lać i znowu ostro zacina na tą ścianę. Obserwuję zasciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MORHOT 01.12.2011 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Po parapecie, w prawo do rogu okna, a tam tylko pianka, więc pod tą pianke i sru za styropian. Wieniec w zaznaczonym miejscu masz jakis niedolany, poza tym jest przebity rurą fi 110 od kibelka, i tamtędy przecieka do wewnątrz. ...hipotetycznie Przeciek od dachu bym wykluczył, bo ceramika jest mocno nasiąkliwa i plama wyszłaby na pewno już w łazience na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts