Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wielkośc działki zmusza mnie do szukania innych projektów. Może mi ktoś zechciałby wyrazić opinię na temat Skrzata z pracowni http://www.domoweklimaty.pl? Chciałabym powiększyć garaż na dwa stanowiska, mieć dyżą sypialnię nad garażem a zjednego pokoju na górze zrobić garderobę z pralnią. Może macie jakieś pomysły?

• 1 month później...

Mam prośbę o wyrażenie swych opini na temat projektu SKRZAT pracowni

http://www.domoweklimaty.pl

Będę bardzo ale to bardzo wdzięczna. Chcę tylko powiększyc garaż na dwa stanowiska i dobudowc tam kotłownię i pomieszczenia na sptrzęty itp. ogrodowe. Z kotłowni zrobić pomieszczenie gospodarcze - pralnię itp. :lol:

Całkiem ładny projekcik.

Plusy:

dodatkowy pokój na parterze.

duży salon i kuchnia,

spore pomieszczenie gospodarcze,

poddasze nad tarasem,

Minusy:

niepotrzebna spiżarnia przy kuchni,

spory Hall,

mała łazienka ,

ogromne wejście do salono - jadalni,(spora ucieczka ciepła),

podwójne okna połaciowe od frontu

Garaż może zlicowałbym ze ścianą budynku i zrobiłbym tam kotłownię.

Bryła budynku bez uwag

Dziękuje Kasiu i Pado za cenne uwagi.

Chcę zlikwidować spiżarkę, bo jest w "dziwnej lokalizacji" myślę gdzie ją umieszczę, chciałabym mieć ją mimo wszystko :-?, łazienkę na dole chcę powiększyć o prysznic kosztem pomieszczenia gospodarczego w której ma być pralnia a kotłownię przenieść do garażu (powiększając go oczywiście- ma być na eko-groszek), okna połaciowe z przodu zrobiłabym pojedyńcze. W pokoju tym 11 m chcę zrobic garderobę a w drugim jest jeszcze drugie okno i wydaje mi się, że nie ma takiej potrzeby(niepotrzebna strata ciepła od północnej strony)

PROSZĘ O JESZCZE O UWAGI :lol: Może mi podsuniecie jakieś pomysły :wink:

A może spiżarnię można zrobic pod schodami, jeśli będą betonowe, słyszałam tez o pomyśle obniżania podłogi pod schodami o np 40 cm , moze to jest pomysł jakiś.

Łazienkę na dole rzeczywiście można powiększyć , tylko trzeba też przesunąć okno w pom gosp.

Jesli macie wjazd na działkę od północy, to ten pokoik mógłby być od południa ,a łazienka i pom, gosp. od północy, tak jak to jest w naszym projekcie na przykład(chociaż u nas powinnobyć tak jak jest u ciebie , bo amy wjazd od południa :wink: ale przecież nie można mieć wszystkiego) ale za to schody masz od wschodu :wink:

Tak to może i dobry pomysł z tą spiżarką pod schodami. Na projekcie widzę, że jest tam miejsce a może sie mylę. Projekt będzie jeśli już to w odbiciu lustrzanym. Wjazd od strony północno-wschodniej to chyba dobrze myślę o tym lustrzanym odbiciu. Zawsze mam z tym problem. Nie ma to jak w południe jechać na działkę i zobaczyć co i jak ale w południe jest na godz 11 :D To chyba myślenie mam dobre.

Tak to może i dobry pomysł z tą spiżarką pod schodami. Na projekcie widzę, że jest tam miejsce a może sie mylę. Projekt będzie jeśli już to w odbiciu lustrzanym. Wjazd od strony północno-wschodniej to chyba dobrze myślę o tym lustrzanym odbiciu. Zawsze mam z tym problem. Nie ma to jak w południe jechać na działkę i zobaczyć co i jak ale w południe jest na godz 11 :D To chyba myślenie mam dobre.

• 4 weeks później...
  • 3 years później...

Witam,

Czy ktoś zbudował już albo dopiero buduje według projektu "skrzat" z pracowni "Domowe Klimaty" ? http://www.domoweklimaty.pl/projekty-domow/wszystkie/projekt-2325_skrzat.

Mamy zamiar zacząć budować ten domek na wiosnę 2012r. Projekt bardzo nam się podoba :pow. 162m2. , prosty dwuspadowy dach. W tej chwili jesteśmy na etapie załatwiania pozwolenia na budowę. Bardzo jesteśmy ciekawi jak wygląda w rzeczywistości dom z projektu "skrzat". Planujemy tylko niewielkie zmiany w projekcie: dorobimy drzwi z kotłowni do garażu i z garażu na zewnątrz, taras przeniesiemy chyba z boku. Poza tymi zmianami wszystko jest ok.