kulibob 02.09.2018 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Aleja odpaliłem na CWU. Za ostatnie 4,5mc CWU kosztowało mnie 27zł to teraz mnie stać na węgiel:)Grzałką było by taniej uzupełniać niedobory z solara i PV ale te 2kg dziennie przeżyje komfort ważniejszy . Statystyki od października bo to symboliczny start sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 27.09.2018 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 U mnie CWU ze słonca od kwietnia. Jeszcze nie odpaliłęm groszku, jak coś drewnem przepale aby zmienic tem w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 27.09.2018 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Kulibob aż 2kg eko? To bardzo dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 27.09.2018 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 (edytowane) A mało?? Prawie wszytko to marnotrawstwo. raport będzie1.10. CWU z 0-1raz grzanym bojlerem ok1,5-1,7 kg. Teraz jak ze słońca niema nic lub prawie nic to CWU grzeje 1-3 razy to idzie ok 1,8-2,3. Pewnie za chwilę odkręcę grzejniki w łazience to trochę więcej będzie. Kocioł i pompy mam podpięte pod miernik prądu i w trybie letnim bardzo ładnie to wygląda. Z takich nowości to dociepliłem tylną ścianę kotła styropianem Edytowane 27 Września 2018 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 27.09.2018 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Ile ci bierze prądu cały układ? W sensie kocioł w pracy i pompa CO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 27.09.2018 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 (edytowane) Ile ci bierze prądu cały układ? W sensie kocioł w pracy i pompa CO? od 1 września 5,71kWh czyli ok 0,211kwh/dzień.Czyli 8-10gr/ dzień trudno to oszacować nie wiem w której taryfie więcej bierze itp. Sterownik w stanie czuwania bierze ok 5W pmpa CWU ustawiona na maxa 22W dmuchawa ok 15 ślimak ok 200W cyrkulacja 4W. W czasie zimy będzie więcej planuję to monitorować cały sezon. Edytowane 27 Września 2018 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 27.09.2018 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 No właśnie zawsze mnie to zastanawiało ten pobór mocy ślimaka. U mnie przy pelecie zestaw w trybie pracy z pompą 40-45W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 27.09.2018 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 (edytowane) Jutro dokładnie zmierzę na ręcznym ile bierze ślimakSprawdziłem ok 240W. Edytowane 28 Września 2018 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 28.09.2018 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Ja mam 3 pompki Villo do ogrzewania (jedna na wymiennik, jedna na podłogówkę, jedna na grzejniki 2 po 45w a jedna chyba nwet 80w,) tej od CWU nie luczę. 2 I się zastanawiałem czy warto wymieniać na elektorniczne. Ale trochę trzeba by wyłożyć i poczekam az same zaczną padać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.09.2018 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Dopuki nie zdechną nie warto zmieniać wszystkie mam wilo dwie pompy CO, CWU,Cyrkulacyjną do solara i GGWC jestem z nich zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 28.09.2018 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 U mnie alpha 2, jedna wymiennik 4W druga Ogrzewanie CO 5W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 28.09.2018 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 U mnie klasyczna, stara leszczyńska ma już cos pod 20lat, teraz pracuje na cwu, wcześniej przy zasypowym miałowym, była jedyną.... Pierwsza leszczyńska elektroniczna założona na C.O. po wymianie kotła na podajnikowy wytrzymała gwarancję plus trochę, czyli ok 3 może 4lata... Aktualnie już druga elektroniczna, nowszy model Leszna pracuje właśnie chyba 4rok jak się nie mylę i troche mam stracha.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 28.09.2018 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 U rodziców od 2002r. najpierw na gazie, potem na zasypowcu na drewno, teraz na ekogrochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 29.09.2018 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Ibo beta są tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 30.09.2018 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2018 (edytowane) Wrzesień ciągle w trybie letnim słońce ratuje chałupę Kominek 0.Jutro rozkręcę drabinke w górnej łazience. Więc można powiedzieć że starujemy. Za wrzesień 53kg za 39 zł Prąd 6,5kwh czyli 0,217kwh/dzień. Kominiarz 100zł Edytowane 1 Października 2018 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcioa4 01.10.2018 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Sezon grzewczy rozpocząłem 26 września. Spalone za wrzesień 190kg. Dzisiaj musiałem szyby skrobać w aucie, -2 na termometrze. Spalanie 13kg ale po dzisiejszej nocy będzie około 15 kg Greenpal - Ekomiał . Chata z lat 80- tych do ogrzania 300m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 02.10.2018 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 (edytowane) U mnie klasyczna, stara leszczyńska ma już cos pod 20lat, teraz pracuje na cwu, wcześniej przy zasypowym miałowym, była jedyną.... Pierwsza leszczyńska elektroniczna założona na C.O. po wymianie kotła na podajnikowy wytrzymała gwarancję plus trochę, czyli ok 3 może 4lata... Aktualnie już druga elektroniczna, nowszy model Leszna pracuje właśnie chyba 4rok jak się nie mylę i troche mam stracha.... Jak nie padnie w 2 i 3 niedziele miesiąca to zawsze coś kupisz... Ale fakt sasiad wpadł ze pompka padła przed sezonem.... a ona się poprostu zacieła od osadów. Odkręciłem śrubkę ruszyłem i działa. Musze iśc do nowego somsiada... włsnie odpalił w nowym domu kocioł Malina i zobaczyć co to za cudo. Wygrzewa posadzki ale chce zobaczyć jak się jemu pali i czym pali. Edytowane 2 Października 2018 przez Akrimka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sruba014 03.10.2018 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Ja z kolei przed sekundą odpaliłem piec. Rozgrzeję chałupkę drewnem, które nam zostało a pewnie jutro lub z wieczora wrzucę ekogroch. W tym roku jadę na miale z PGG, kupiłem 3 tony w bigbagu i przerzuciłem do worków jutowych. Nigdy więcej big bagów Cały dzień, się bawiłem w to przerzucanie. Wolę dopłacić do workowanego. Opał kosztował mnie 1800zł, na zimę wystarczy. Granulacja taka sama jak z poprzedniego roku retopalu, który zakupiłem w workach. Brak mułu, pyłu - sam ekogroszek. W Lublinie w weekend w Obi będą oddawać 20% z rachunku także skuszę się na jakiś węgiel na przyszły sezon zapewne. Coś polecacie z Obi? Podobno silver workowany dla marketu się sknocił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.10.2018 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Ja z kolei przed sekundą odpaliłem piec. Rozgrzeję chałupkę drewnem, które nam zostało a pewnie jutro lub z wieczora wrzucę ekogroch. W tym roku jadę na miale z PGG, kupiłem 3 tony w bigbagu i przerzuciłem do worków jutowych. Nigdy więcej big bagów Cały dzień, się bawiłem w to przerzucanie. Wolę dopłacić do workowanego. Opał kosztował mnie 1800zł, na zimę wystarczy. Granulacja taka sama jak z poprzedniego roku retopalu, który zakupiłem w workach. Brak mułu, pyłu - sam ekogroszek. W Lublinie w weekend w Obi będą oddawać 20% z rachunku także skuszę się na jakiś węgiel na przyszły sezon zapewne. Coś polecacie z Obi? Podobno silver workowany dla marketu się sknocił... Jak tu nie drzec łacha...i nie proponować obejście łąk... No łapy opadają.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sruba014 03.10.2018 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Jak tu nie drzec łacha...i nie proponować obejście łąk... No łapy opadają.. Pan od pomp ciepła tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts