jasiek11 15.01.2019 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 To w świetle waszych wyników, Kulibob niestety spada w dół w rankingu na najmniej spalających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 15.01.2019 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 No tak z tego wychodzi. A pamiętajmy że Kulibob ma dom prawie pasywny bo mu kury straty uzupełniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 15.01.2019 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Panowie ja zapomniałem sic.. zainstalować ogrzewanie w chałupie i ciepło. Dodatkowo jak na złość co miesiąc przywożą mi tonę wungla z lokalnego składu zupełnie za frajer. Wiecie jak ciężko się tego pozbyć jak śmieci odbierają tylko raz w miesiącu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 15.01.2019 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 No tak z tego wychodzi. A pamiętajmy że Kulibob ma dom prawie pasywny bo mu kury straty uzupełniają. Jak już to z jajek produkują węgiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 16.01.2019 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Ty to masz dobrze, aż się wierzyć nie chce, że przy takim metrażu takie małe spalanie. Ja ogrzewam 300m2 ale spalanie około 30kg/24h i cały czas się główkuje co zrobić , żeby spalanie było mniejsze - choćby o 5 kg Pewnie by Ci spadło o 5 kg gdybyś piec miał w domu a nie w budynku gospodarczym. Poza tym ja mam sterownik pokojowy zamontowany dodatkowo w salonie i na grzejnikach elektroniczne termostaty. W układzie mam zwór 3D i 4D ( bez siłowników) Sterownik też już trzeci z którego w końcu jestem zadowolony (SPP) na pierwszym sterowniku Tango-Negro też mi brał 25 ~35 kg na dobę ... A po 5 dniach palenia wyciągam maksymalnie 10 L wiaderko popiołu. Węgiel suchy jak pieprz z lokalnego składu - jest tak suchy że po wsypaniu jednego worka jutowego do podajnika muszę odczekać chwilę by pył opadł. No i mieszkam w zachodniopomorskim - u nas zimy nie ma drogi czarne śnieg widziałem w tym roku może ze 3 razy i zaraz topniał ( dziś rano na termometrze plus 6 ) . :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 16.01.2019 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 pawelo_plTwój tilgner ma półki czy rury w wymienniku? Jak mam też Tilgnera i półki bo wylot spalin z czopucha mam do góry i metrowa metalowa rura bo wejscie do komina zrobili mi jak pod gaz pod sufitem. Specjalnie tej rdzy nie widzę na tej rurze ani w kominie. Kocioł ma się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 17.01.2019 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Mam tak jak Ty rury w płomieniówkach i ruszt wodny na którym wieszam deflektor . Wyjście do komina w formie kwadratowej rury na wprost do komina nie nagrzewa się mocna - można dotykać ręką nawet jak piec idzie pełna mocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 18.01.2019 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Zmierzyłem zużycie prądu przez instalcje CO - 40 dni i 56kWh. Co przy cenie 60gr daje 25zł /miesiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 18.01.2019 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 No to by się zgadzało , też podobnie rachunki zimą mi wzrastaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 18.01.2019 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 U mnie w peleciaku wychodzi 35gr na dzień czyli koło 10zł na miesiąc przy 7 odpałach grzałki dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 18.01.2019 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Dużo kWh. Dlaczego liczysz 60 gr.W taniej wychodzi 27gr w dogiej 66gr. W G11 chyba 51Zużycie kotła od 1pażdziernika wychodzi 64,8kWh(4pompyi kocioł) pompy energooszczedne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 18.01.2019 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 No u mnie 3 pompki na stałe + kocioł, pompa CWU od czasu do czasu. LIczyłem 60gr gdzieś tak z neta wziołem ceny prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 18.01.2019 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 A ja olewam taryfy nocne dzienne strefowe i jakie one tam są , płacę jak leci a i tak za dużo nie płacę , w sumie prąd aż tak drogi znowuż nie jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 18.01.2019 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 A ja olewam taryfy nocne dzienne strefowe i jakie one tam są , płacę jak leci a i tak za dużo nie płacę , w sumie prąd aż tak drogi znowuż nie jest . Chodzi o obniżanie kosztów w każdym aspekcie życia Na taryfach jesteś już do przodu jak pranie i zmywanie zrobisz w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 18.01.2019 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Chodzi o obniżanie kosztów w każdym aspekcie życia Na taryfach jesteś już do przodu jak pranie i zmywanie zrobisz w nocy Pranie w nocy ?:goodnight: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 18.01.2019 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 A w czym problem? 21 i pralka startuje. Albo w weekend kiedy pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 18.01.2019 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 A ja olewam taryfy nocne dzienne strefowe i jakie one tam są , płacę jak leci a i tak za dużo nie płacę , w sumie prąd aż tak drogi znowuż nie jest . ja olewam to wszystko razem wzięte wraz z rachunkami , nie dostałem faktury od maja i wszystko śmiga kiedy mam ochotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 18.01.2019 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Dużo kWh. Dlaczego liczysz 60 gr. W taniej wychodzi 27gr w dogiej 66gr. W G11 chyba 51 u mnie gdy dostawałem jeszcze faktury to ze wszystkimi opłatami dodatkowymi wychodziło 0,57zł (Enea) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 18.01.2019 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 A w czym problem? 21 i pralka startuje. Albo w weekend kiedy pasuje U mnie 22, ewentualnie 13-15. No i łikend, bo mam G12w. Zdecydowałem się na to, bo nawet specjalnie nie pilnując tych godzin, choć warto to robić, są oszczędności. Zobaczymy, bo to dopiero miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 18.01.2019 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 u mnie gdy dostawałem jeszcze faktury to ze wszystkimi opłatami dodatkowymi wychodziło 0,57zł (Enea) Raczej błędnie to liczysz opłaty stałe to opłaty stałe ok 50z/2mc a kWh to (kwh i przesył) czyli zależne od zużycia. Czyli użycie czegoś koszuje cię kWh i przesył a opłaty stałe masz za to że jesteś podłączony. Jeśli koniecznie opłaty stałe chcesz w tym uwzględniać to wszystko do jednego wora i podział przez kWh. Jednak takie liczenie nie odzwierciedla realnego kosztów użycia danego urządzenia. U mnie 22, ewentualnie 13-15. No i łikend, bo mam G12w. Zdecydowałem się na to, bo nawet specjalnie nie pilnując tych godzin, choć warto to robić, są oszczędności. Zobaczymy, bo to dopiero miesiąc. Na moje warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts