Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ala500

Recommended Posts

Tak, ja po przemyśleniu sprawy również zamówiłem Pieklorza bytomskiego [z Nikomax na Żernickiej - bo tam od kilku lat mają najlepszy węgiel we Wrocławiu o czym nieraz się przekonałem] - jutro przyjedzie to pochwalę się jak wygląda [podkreślałem, że musi być suchy a worki mają mieć wagę +-0,3 kg], więc jeśli chcesz wstrzymaj się z zamówieniem to będziesz miał informację z pierwszej ręki.

Cena za Pieklorza to 880 zł/tonę.

Oki spoko poczekam na info. Dzięki

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oki spoko poczekam na info. Dzięki

Niestety trochę się zawiodłem, ale ostatecznie go wziąłem.

Na plus waga - dokładnie 24,9 kg, więc póki co najlepiej z testowanych Pieklorzy, ale niestety pan przez telefon obiecywał, że jest suchy a przyjechał mokry [nie bardzo bo z worków nie cieknie, ale nawet bez otwierania widać, że jest mokry], drugi minus to słabe worki - te kolory kremowego [jest kilka różowych i te są ok] bardzo łatwo się rwą przy podnoszeniu, więc trzeba bardzo uważać.

Podsumowując: szału nie ma, ale te z Bierutowa miały większą niedowagę i są tak samo mokre, więc to chyba na razie najlepszy wybór.

Czp sport to zdrowie :)

Workowanie- osiłek bierze 20zł od tony.

A ile trzeba przepłacić za workowany? Ok. 100zł :)

u mnie (w lipcu kupowałem) luzem 820 zł/t, workowany 870 zł/t. W workach jest po około 27 kg, nie ważą dokładnie w każdym worku, ładują ile zamawiasz, a ostatni worek dosypka do wagi.

Podobno to Ekoret (worki zgrzewane, opisane że z Kazimierza-julisza i miejsce pakowania adres składu), wypala się dobrze,

No właśnie ja nie :(. Podpytam zatem tam Karoki jak się sprawy mają.

całe szczęście przedwczoraj udało mi się kominek odpalić więc póki co na drewnie jadę.

Dobry, suchy ekogroszek można kupić na terenie kraju - niska cena wraz z dostawą- tel 509 637 149. Kupujący m.in. na Allegro wystawili firmie same pozytywne komentarze, co można sprawdzić - a to świadczy o rzetelności firmy. Dodatkowo jeśli firma sprzeda dzięki tobie (można razem ze znajomymi kupić) min. 10T węgla dowolnej postaci dodawany jest tablet gratis. Warto tam zadzwonić i dopytać o szczegóły.