Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ala500

Recommended Posts

Wysil sie nieco, wez kalkulator i policz.

Jedno pytanko.... PO CO??? co mnie to obchodzi ile Ty zużyjesz pradu?? generalnie mam to w nosie...ja bez kalkulatora potrafie to przeliczyć, najlepszym kalkulatorem jest pan u którego zamawiam eko co roku... wg mnie to możesz sobie założyć nawe cop 10 a co? jak szaleć to szaleć, nie możliwe... skądże znowu na forum nie takie kwiatki się widziało..

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Piotruś jesteś pieniaczem

Mówi się trudno...ale nie wciskam ludziom kitu.. nie montuję, nie sprzedaje, nie mam korzysci ze sprzedaży towarów czy usług z robót budowlanych... nie naginam faktów jak kol Pyxis któremu nawet sprzedawca i monter pc zarzuca manimpulacje danymi...ot zwykły szary użytkownik który poleca zwykłym użytkownikom forum (inwestorom) weryfikację i sprawdzenie przed zakupem i wydaniem SWOICH pieniędzy na buble sprzedawane, reklamowane na Forum ( i przy pomocy) muratora

Kolega monter i instalator za bardzo sie wczuwa w ta role a zapomina, ze przede wszystkim powinien byc fachowcem. Dlatego jest polemika :-)

Ty piszesz po prostu jakies zabobonne bzdury i tu pole do polemiki male. Jak z 3letnim dzieckiem. Wie swoje i koniec a inni to klamcy i oszusci ;-)

Edytowane przez Pyxis

Mówi się trudno...ale nie wciskam ludziom kitu.. nie montuję, nie sprzedaje, nie mam korzysci ze sprzedaży towarów czy usług z robót budowlanych... nie naginam faktów jak kol Pyxis któremu nawet sprzedawca i monter pc zarzuca manimpulacje danymi...ot zwykły szary użytkownik który poleca zwykłym użytkownikom forum (inwestorom) weryfikację i sprawdzenie przed zakupem i wydaniem SWOICH pieniędzy na buble sprzedawane, reklamowane na Forum ( i przy pomocy) muratora

Skutek nawdychania sie czadu.

Do dwóch panów Hydraulika i Pixysa nade mną :). Nie rozumiem, po kiego ch..ja pchacie sie do wątków, które was nie dotyczą?? Jeśli kogoś, kto posiada inne żródło ciepła niż pompa i taki sposób ogrzewania będzie go interesował, sam Was znajdzie na tym forum.

Więc powiem grzecznie i spokojnie - WYPIER...Ć :)

Co do zużycia eko, to u mnie ostatni zasyp 130kg styknął na 9 dni - mieszanka Ledvice i miał gat. IA, z przewagą czecha. Koszt takiej mieszanki około 60 zł (Ledvice po 380 zł/tona w Czechach na składzie, miał po 630 tona).

Do dwóch panów Hydraulika i Pixysa nade mną :). Nie rozumiem, po kiego ch..ja pchacie sie do wątków, które was nie dotyczą?? Jeśli kogoś, kto posiada inne żródło ciepła niż pompa i taki sposób ogrzewania będzie go interesował, sam Was znajdzie na tym forum.

Więc powiem grzecznie i spokojnie - WYPIER...Ć :)

Co do zużycia eko, to u mnie ostatni zasyp 130kg styknął na 9 dni - mieszanka Ledvice i miał gat. IA, z przewagą czecha. Koszt takiej mieszanki około 60 zł (Ledvice po 380 zł/tona w Czechach na składzie, miał po 630 tona).

Reklama, kolego reklama, biznes.. a nóz widelec cos ludziom sprzedadzą

Tak,wszystko wliczone:

I taryfa-0,56zł

Czy Ty kiedykolwiek miałeś jakąś fakturę za prąd w ręku???????????

Mam przed sobą ost fakturę; wg tar G11 od 15.03 do 13.09 zapłacone 543,72zł za zużyte 846kWh, zatem 0,6427zł/kWh - kto Ci sprzedaje tak tanio prąd????

Może warto byłoby zmienić dostawcę?

Edytowane przez kbab

Mam przed sobą ost fakturę; wg tar G11 od 15.03 do 13.09 zapłacone 543,72zł za zużyte 846kWh, zatem 0,6427zł/kWh - kto Ci sprzedaje tak tanio prąd????

No skąd miał mieć jak dopiero się buduje??:D ale bedzie miał :)

Może warto byłoby zmienić dostawcę?

Dostawce moze niekonieczne, ale jesli amsz duze kontrolowane zuzycie to napewno tryfe na G12

No skąd miał mieć jak dopiero się buduje??:D ale bedzie miał :)

Mam dostęp do faktur z kilku adresów, dane z nich są nie do podważenia bo są za rozliczony okres wg odczytów rzeczywistych, jaki sens jest podawać dane bez potwierdzenia fakturą, zwłaszcza kiedy są aż tak dalekie od tych z faktur, tu prawie 15%!?

jesli amsz duze kontrolowane zuzycie to napewno tryfe na G12

Podałem zużycie za 6 mies - tu nie ma szans na G12 - we wrocku dopiero od 3000kWh/rok, ale po 31gr/kWh to lekka przesada - koszt jednostkowy energii liczę nieco inaczej - żelazna zasada Z/Z i to z faktury za okres rozliczony

6kWx2h = 12kWh * 0.31gr/kWh =3,72 PLN
Edytowane przez kbab

Podałem zużycie za 6 mies - tu nie ma szans na G12 - we wrocku dopiero od 3000kWh/rok, ale po 31gr/kWh to lekka przesada - koszt jednostkowy energii liczę nieco inaczej - żelazna zasada Z/Z i to z faktury za okres rozliczony

Od 3000kWh mozesz dopiero brac weekendowa G12w albo G12g w zaleznosci od regionu. Na G12 mozesz w kazdej chwili zmienic.

Ja dokladnie tak licze. Ma na FV zuzycie i prze nie dziele kwote do zaplaty.