Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ala500

Recommended Posts

A mógłbyś przetłumaczyć te skróty, nie każdy posiada sterownik Tango ? Nie każdemu się chce szukać...

Ja także miałem przewymiarowanego tłoka 25kW i w życiu takiej smoły nie miałem, za to mnóstwo sadzy.

Może akurat Twój palnik to ewenement albo chcesz na siłę coś udowodnić...?

Te skróty są jak w większości sterowników

PAu- pauza w stanie praca

Cdp-czas przedmuchu w podtrzymaniu

PPo-krotność podawania w podtrzymaniu

CoC -czas oczekiwania w podtrzymaniu

Ofs-siła dmuchawy podczas pracy

bpo-siła dmuchawy podczas podtrzymania

Zakres dmuchawy od 0 do 35

I uwierz mi bobasxx że wolę mieć tę odrobinę ,,smoły,, niżeli latać do kotłowni co drugi dzień bo jest jakiś error z powodu cofki lub przebicia temperatury.

Mam spokój z kotłem chodzę do niego raz w tygodniu na 15 min. raz w miesiącu na pół godziny i chyba o to chodzi.

Edytowane przez kalaf5

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Te skróty są jak w większości sterowników

PAu- pauza w stanie praca

Cdp-czas przedmuchu w podtrzymaniu

PPo-krotność podawania w podtrzymaniu

CoC -czas oczekiwania w podtrzymaniu

Ofs-siła dmuchawy podczas pracy

bpo-siła dmuchawy podczas podtrzymania

Zakres dmuchawy od 0 do 35

I uwierz mi bobasxx że wolę mieć tę odrobinę ,,smoły,, niżeli latać do kotłowni co drugi dzień bo jest jakiś error z powodu cofki lub przebicia temperatury.

Mam spokój z kotłem chodzę do niego raz w tygodniu na 15 min. raz w miesiącu na pół godziny i chyba o to chodzi.

Oczywiście, gratuluję i oby tak dalej. Powodzenia życzę ;)

Dodatkowo przy cenie miału (570zł) odechciało mi sie miału . Raczej sądzę że następny sezon to bedzie juz rusek z Leroya.

Może i trochę drożej , ale sądzę że w spalaniu bedzie łatwiejszy ...

.

Właśnie testuję Equation z LM i bardzo ładnie się wypala - zero spieków - niestety jest trochę mokry i w foliowych workach, jutro lub pojutrze podam ile MJ z niego wyciągnąłem.

praca PID , 14 -15 kg ostatni pomiar na eko czerwone worki pisze że Pieklorz regionalny skład /dealer kopalni węgiel spiekający ale kaloryczny da się ustawić . i tu problem ,niestety z zasobnikiem pomimo suszenia eko kondensuje się woda i będzie gnić , macie jakieś sposoby?sypanie wapna,pochłaniacze wilgoci,.. Edytowane przez mariooooo

U mnie średnia od 2 zasypów jest identyczna i wychodzi około 12,5 kg na dobę ..

Do dnia dzisiejszego zużyłem około 1,4 tony opału , ale widzę już że mnie skład oszukał na wadze , bo zostało mi tylko 9 worków opału jeszcze ..

A worki mają średnio po 35kg , więc jak to się wszystko podliczy to za nic nie wychodzi 2 tony :(

No cóż opał fatalny i jeszcze mnie skład oszukał. Już od nich nigdy nie wezmę :(

U mnie średnia od 2 zasypów jest identyczna i wychodzi około 12,5 kg na dobę ..

Do dnia dzisiejszego zużyłem około 1,4 tony opału , ale widzę już że mnie skład oszukał na wadze , bo zostało mi tylko 9 worków opału jeszcze ..

A worki mają średnio po 35kg , więc jak to się wszystko podliczy to za nic nie wychodzi 2 tony :(

:(

U mnie w tym roku (niby z zaufanego składu) na 2 tonach - 120kg za mało. Na dodatek przyjechał suchy węgiel bez grama wody. Przeliczając na złotówki to prawie 100zł. W zeszłym roku też 50kg na każdej tonie brakowało. Już mnie to zaczyna wk.... W przyszłym roku nie wiem czy nie pojadę na ważenie jak będą ładować mój transport. Najwyżej właściciel składu się na mnie obrazi. To są w końcu moje pieniądze.

Kaszpir ładne masz to spalanie. Mam ten sam piec co ty.135m.kw. do ogrzania, podobnie ocieplony domek i spalam ok.17-18 kg/d w porywach nawet 20.

Edytowane przez tomasziolkowski

U mnie w tym roku (niby z zaufanego składu) na 2 tonach - 120kg za mało. Na dodatek przyjechał suchy węgiel bez grama wody. Przeliczając na złotówki to prawie 100zł. W zeszłym roku też 50kg na każdej tonie brakowało. Już mnie to zaczyna wk.... W przyszłym roku nie wiem czy nie pojadę na ważenie jak będą ładować mój transport. Najwyżej właściciel składu się na mnie obrazi. To są w końcu moje pieniądze.

Kaszpir ładne masz to spalanie. Mam ten sam piec co ty.135m.kw. do ogrzania, podobnie ocieplony domek i spalam ok.17-18 kg/d w porywach nawet 20.

A jak to ważyłeś?,może Twoja waga jakaś lewa.

Jak wszystko ok z Twoją wagą to masz fajny zaufany skład.

A jak to ważyłeś?,może Twoja waga jakaś lewa.

Jak wszystko ok z Twoją wagą to masz fajny zaufany skład.

U mnie wygląda to tak: zamawiam, przyjeżdża i kipruje w garażu. Sam workuję do małych parcianych worków. ( dopiero po 3 latach zerwałem oryginalną zawleczkę, sporo śmiecia wybiorę workując). Zważyłem na zwykłej domowej wadze łazienkowej 10 wybranych worków. Każdy ważył od 31 do 33 kg. Zakładam wszystkie pozostałe są takie same. Wsypując do zasobnika 3 worki liczę je do statystyki jako 100kg. W rzeczywistości wsypuję od 93 do 99kg. Aż tak maniakalnie nie ważę każdego zasypu. Podejrzewam że gdybym uwzględnił te parę kilogramów na 3 workach to różnica byłaby jeszcze większa.

Ja jestem wkurzony :(

2 lata temu przyjechał suchutki opał , dostałem do zapłaty z dokładnością do setnej tony i ok.

W tamtym roku dostałem już opał pakowany w mniejsze wagowo worki i zapłaciłem dokładnie za 2 tony...

Też był suchutki.

Trochę się zdziwiłem , bo było widać że worki są o różnej wadze i że wyszło im na wadze dokładnie 2 tony ...

Zapewne sądzą że nikt tego nie sprawdza i nie liczy ile zużył opału. Ja robię zapiski , aby mieć statystykę i wiedzieć ile zużyłem i itd ...

Wygląda że brakuje mi około 250-300kg , a nawet licząc niedokładność zapisków i załadunku to napewno minimum 200kg ...

Już nigdy w nim nie kupię ...

Opał tragiczny w spalaniu a dodatkowo jeszcze mnie na wadze oszukali :(

Najśmieszniejsze że skład "polecany" i sąsiedzi biorą tam od lat i zadowoleni ..

Chyba będe brał już opał tylko i wyłącznie pakowany maszynowo przez duże firmy ...

Bo chyba straciłem zaufanie do "lokalnych" składów z opałem :(

Bo skład po prostu mnie okradł ...

Co do spalania jestem zadowolony , choć opał mam tak fatalny że szkoda gadać ...

Takiego problematycznego badziewia który tam syfi mi kocioł , tak masakrycznie się koksuje , ma tak dużo popiołu to nigdy nie miałem ...

Ja u siebie z ciekawości zważyłem 3 worki i było średnio po 35kg. Wrzucam co załadunek 3 worki. W sterowniku mam ustawioną pojemność na 120kg , jak sterownik pokazuje że jest już poniżej 30kg i zbliża się do 20kg to dorzucam 3 worki ...

Sądzę że jest spora dokładność , bo samą wagę opału podawaną przez podajnik bardzo dokłanie wyliczyłem.

nawet jakbym uwzględnił jakiś margines błędu to i tak wygląda że mnie niestety oszukali a raczej okradli :(