kalaf5 28.01.2015 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 (edytowane) A mógłbyś przetłumaczyć te skróty, nie każdy posiada sterownik Tango ? Nie każdemu się chce szukać... Ja także miałem przewymiarowanego tłoka 25kW i w życiu takiej smoły nie miałem, za to mnóstwo sadzy. Może akurat Twój palnik to ewenement albo chcesz na siłę coś udowodnić...? Te skróty są jak w większości sterowników PAu- pauza w stanie praca Cdp-czas przedmuchu w podtrzymaniu PPo-krotność podawania w podtrzymaniu CoC -czas oczekiwania w podtrzymaniu Ofs-siła dmuchawy podczas pracy bpo-siła dmuchawy podczas podtrzymania Zakres dmuchawy od 0 do 35 I uwierz mi bobasxx że wolę mieć tę odrobinę ,,smoły,, niżeli latać do kotłowni co drugi dzień bo jest jakiś error z powodu cofki lub przebicia temperatury. Mam spokój z kotłem chodzę do niego raz w tygodniu na 15 min. raz w miesiącu na pół godziny i chyba o to chodzi. Edytowane 28 Stycznia 2015 przez kalaf5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 28.01.2015 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Te skróty są jak w większości sterowników PAu- pauza w stanie praca Cdp-czas przedmuchu w podtrzymaniu PPo-krotność podawania w podtrzymaniu CoC -czas oczekiwania w podtrzymaniu Ofs-siła dmuchawy podczas pracy bpo-siła dmuchawy podczas podtrzymania Zakres dmuchawy od 0 do 35 I uwierz mi bobasxx że wolę mieć tę odrobinę ,,smoły,, niżeli latać do kotłowni co drugi dzień bo jest jakiś error z powodu cofki lub przebicia temperatury. Mam spokój z kotłem chodzę do niego raz w tygodniu na 15 min. raz w miesiącu na pół godziny i chyba o to chodzi. Oczywiście, gratuluję i oby tak dalej. Powodzenia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 29.01.2015 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Dodatkowo przy cenie miału (570zł) odechciało mi sie miału . Raczej sądzę że następny sezon to bedzie juz rusek z Leroya. Może i trochę drożej , ale sądzę że w spalaniu bedzie łatwiejszy ... . Właśnie testuję Equation z LM i bardzo ładnie się wypala - zero spieków - niestety jest trochę mokry i w foliowych workach, jutro lub pojutrze podam ile MJ z niego wyciągnąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaiKamil 31.01.2015 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 125kg 9 dni/ 13.8 kg / dobawesoła / 139 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 31.01.2015 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Equation się skończył - wynik i opis testu jest pod linkiem: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?164725-Ranking-paliwa-typu-ekogroszek/page405 Zużycie dobowe to około 15 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariooooo 04.02.2015 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 (edytowane) praca PID , 14 -15 kg ostatni pomiar na eko czerwone worki pisze że Pieklorz regionalny skład /dealer kopalni węgiel spiekający ale kaloryczny da się ustawić . i tu problem ,niestety z zasobnikiem pomimo suszenia eko kondensuje się woda i będzie gnić , macie jakieś sposoby?sypanie wapna,pochłaniacze wilgoci,.. Edytowane 5 Lutego 2015 przez mariooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 05.02.2015 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Ostatnia doba zużycie 20,6 kg ekogroszku z Chwałowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaiKamil 07.02.2015 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 125 kg/7,5 doby/16,6 kg24h Wesoła /139m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 08.02.2015 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Witam, w ostatnie dni spalanie ekogroszku waha się w granicach 16-17kg taniego jareta [powtarzalność z kilku dni wynosi do 0,5kg]. W nocy temperatura potrafi spaść nawet do -7/-8 stopnia..w dzień też zimno.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel5 09.02.2015 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Dom 150 m2, piec Defro AKM UNI 15 kW, obecne zużycie 15-16 kg dziennie. Temperatura w domu 20,5-22,5 *C (w zależności od pomieszczenia) przy temperaturze zewnętrznej w dzień ok 0*C a nocą do -6*C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 09.02.2015 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 U mnie średnia od 2 zasypów jest identyczna i wychodzi około 12,5 kg na dobę .. Do dnia dzisiejszego zużyłem około 1,4 tony opału , ale widzę już że mnie skład oszukał na wadze , bo zostało mi tylko 9 worków opału jeszcze .. A worki mają średnio po 35kg , więc jak to się wszystko podliczy to za nic nie wychodzi 2 tony No cóż opał fatalny i jeszcze mnie skład oszukał. Już od nich nigdy nie wezmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 10.02.2015 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 (edytowane) U mnie średnia od 2 zasypów jest identyczna i wychodzi około 12,5 kg na dobę .. Do dnia dzisiejszego zużyłem około 1,4 tony opału , ale widzę już że mnie skład oszukał na wadze , bo zostało mi tylko 9 worków opału jeszcze .. A worki mają średnio po 35kg , więc jak to się wszystko podliczy to za nic nie wychodzi 2 tony U mnie w tym roku (niby z zaufanego składu) na 2 tonach - 120kg za mało. Na dodatek przyjechał suchy węgiel bez grama wody. Przeliczając na złotówki to prawie 100zł. W zeszłym roku też 50kg na każdej tonie brakowało. Już mnie to zaczyna wk.... W przyszłym roku nie wiem czy nie pojadę na ważenie jak będą ładować mój transport. Najwyżej właściciel składu się na mnie obrazi. To są w końcu moje pieniądze. Kaszpir ładne masz to spalanie. Mam ten sam piec co ty.135m.kw. do ogrzania, podobnie ocieplony domek i spalam ok.17-18 kg/d w porywach nawet 20. Edytowane 10 Lutego 2015 przez tomasziolkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 10.02.2015 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Na ich wadze pewnie będzie się zgadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalaf5 10.02.2015 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 U mnie w tym roku (niby z zaufanego składu) na 2 tonach - 120kg za mało. Na dodatek przyjechał suchy węgiel bez grama wody. Przeliczając na złotówki to prawie 100zł. W zeszłym roku też 50kg na każdej tonie brakowało. Już mnie to zaczyna wk.... W przyszłym roku nie wiem czy nie pojadę na ważenie jak będą ładować mój transport. Najwyżej właściciel składu się na mnie obrazi. To są w końcu moje pieniądze. Kaszpir ładne masz to spalanie. Mam ten sam piec co ty.135m.kw. do ogrzania, podobnie ocieplony domek i spalam ok.17-18 kg/d w porywach nawet 20. A jak to ważyłeś?,może Twoja waga jakaś lewa. Jak wszystko ok z Twoją wagą to masz fajny zaufany skład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 10.02.2015 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 A jak to ważyłeś?,może Twoja waga jakaś lewa. Jak wszystko ok z Twoją wagą to masz fajny zaufany skład. U mnie wygląda to tak: zamawiam, przyjeżdża i kipruje w garażu. Sam workuję do małych parcianych worków. ( dopiero po 3 latach zerwałem oryginalną zawleczkę, sporo śmiecia wybiorę workując). Zważyłem na zwykłej domowej wadze łazienkowej 10 wybranych worków. Każdy ważył od 31 do 33 kg. Zakładam wszystkie pozostałe są takie same. Wsypując do zasobnika 3 worki liczę je do statystyki jako 100kg. W rzeczywistości wsypuję od 93 do 99kg. Aż tak maniakalnie nie ważę każdego zasypu. Podejrzewam że gdybym uwzględnił te parę kilogramów na 3 workach to różnica byłaby jeszcze większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 10.02.2015 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 U mnie w tym roku (niby z zaufanego składu) na 2 tonach - 120kg za mało. Na dodatek przyjechał suchy węgiel bez grama wody. Przeliczając na złotówki to prawie 100zł. W zeszłym roku też 50kg na każdej tonie brakowało. Już mnie to zaczyna wk.... W przyszłym roku nie wiem czy nie pojadę na ważenie jak będą ładować mój transport. Najwyżej właściciel składu się na mnie obrazi. To są w końcu moje pieniądze. Kaszpir ładne masz to spalanie. Mam ten sam piec co ty.135m.kw. do ogrzania, podobnie ocieplony domek i spalam ok.17-18 kg/d w porywach nawet 20. Ja jestem wkurzony 2 lata temu przyjechał suchutki opał , dostałem do zapłaty z dokładnością do setnej tony i ok. W tamtym roku dostałem już opał pakowany w mniejsze wagowo worki i zapłaciłem dokładnie za 2 tony... Też był suchutki. Trochę się zdziwiłem , bo było widać że worki są o różnej wadze i że wyszło im na wadze dokładnie 2 tony ... Zapewne sądzą że nikt tego nie sprawdza i nie liczy ile zużył opału. Ja robię zapiski , aby mieć statystykę i wiedzieć ile zużyłem i itd ... Wygląda że brakuje mi około 250-300kg , a nawet licząc niedokładność zapisków i załadunku to napewno minimum 200kg ... Już nigdy w nim nie kupię ... Opał tragiczny w spalaniu a dodatkowo jeszcze mnie na wadze oszukali Najśmieszniejsze że skład "polecany" i sąsiedzi biorą tam od lat i zadowoleni .. Chyba będe brał już opał tylko i wyłącznie pakowany maszynowo przez duże firmy ... Bo chyba straciłem zaufanie do "lokalnych" składów z opałem Bo skład po prostu mnie okradł ... Co do spalania jestem zadowolony , choć opał mam tak fatalny że szkoda gadać ... Takiego problematycznego badziewia który tam syfi mi kocioł , tak masakrycznie się koksuje , ma tak dużo popiołu to nigdy nie miałem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 10.02.2015 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Ja u siebie z ciekawości zważyłem 3 worki i było średnio po 35kg. Wrzucam co załadunek 3 worki. W sterowniku mam ustawioną pojemność na 120kg , jak sterownik pokazuje że jest już poniżej 30kg i zbliża się do 20kg to dorzucam 3 worki ... Sądzę że jest spora dokładność , bo samą wagę opału podawaną przez podajnik bardzo dokłanie wyliczyłem. nawet jakbym uwzględnił jakiś margines błędu to i tak wygląda że mnie niestety oszukali a raczej okradli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 16.02.2015 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Od 1 grudnia zużyło się 45 worków po 25kg = 1125kg, jak na moj domek (210 uzytkowej) myślę że to dobry wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 16.02.2015 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Od 1 grudnia zużyło się 45 worków po 25kg = 1125kg, jak na moj domek (210 uzytkowej) myślę że to dobry wynik Podobny metraż do Twojego od sierpnia do dziś spaliłem 1925 kg . EDIT : + 100 kg w podajniku czyli spalone 1825 kg . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 16.02.2015 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Aktualnie zrobiło się cieplej to spalanie mam w granicach około 13kg doba.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts