kulibob 25.01.2020 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Kulibob jaki był sens Twojej wypowiedzi? Temat dotyczy zużycia ekogrochu i chyba warto by było podać zużycie ekogrochu jako jedyne źrodło ciepła. Ciekawy temat, tylko szkoda że zaśmiecany przez takie posty.. No, ale faktycznie zużycie miałeś małe BRAWO Taki sens że od kilku lat prowadzę statystyki dla samego ekogrochu . W tym sezonie wprowadziłem klimę do użycia a po tym sezonie wystawiam kocioł i przechodzę na prąd . A te dane mogą się komuś innemu przydać. Od października do teraz ok 500kg ekogrochu i ok 700-750 kwh klima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 26.01.2020 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 Niezmiennie 60 kg na siedem dni obecnie ale jak było ciut cieplej to 8 dni , jest dobrze bo palę od września praktycznie i wychodzi że te dwie tony Chwałowic co kupiłem wystarczą do końca sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 26.01.2020 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 Jestem w trakcie montażu klimy przenośnej 4kW jako kanałowej i też chcę grzać powietrzem. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 26.01.2020 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 Przenośnej ? co masz na myśli ? taka domowa wszystko w jednym ? jeśli tak to nici z tego bedą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 26.01.2020 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 (edytowane) Tak przenośnej, dlaczego ma nic z tego nie wyjść ? Powietrze do chłodzenia sprężarki zabierać będzie z zewnątrz, zużyte wyrzuca na zewnątrz, a miesza te w domu. Nie ma pod i nadciśnienia. PS Widzę zastosowanie, raczej w okresach przejściowych .-) Edit:PS Zresztą będę mądrował jak przetestuję. Generalnie kupiłem do chłodzenia, a grzanie to ma być "efekt uboczny". Edytowane 26 Stycznia 2020 przez gregos11 dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 26.01.2020 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 W ten sposób to ma szanse powodzenia , te co pobierają i wyrzucają z pomieszczenia to kiepsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.01.2020 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 Ekogroszek sprzedany. Zostało 300kg do pożegnania ze OEP. do drugiej połowy marca wystsrczy paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 29.01.2020 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 Taki sens że od kilku lat prowadzę statystyki dla samego ekogrochu . W tym sezonie wprowadziłem klimę do użycia a po tym sezonie wystawiam kocioł i przechodzę na prąd . Mi po podjęciu takiej decyzji pogratulowano "zmądrzenia", ja Tobie też gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 29.01.2020 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 Mi po podjęciu takiej decyzji pogratulowano "zmądrzenia", ja Tobie też gratuluję dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 30.01.2020 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2020 Rachunek za prąd przyszedł. Dwie stówy wyższy niż poprzednio przy podobnym zużyciu. Wstaliśmy z kolan kurna.... a tak z ciekawosci, przy zastosowaniu PC o ile wzrośnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 30.01.2020 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2020 Ceny energi nie tylko u nas rosną , rosną na całym świecie a my co mamy być lepsi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 30.01.2020 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2020 Też mi porównanie, a znasz wskażników kosztów energii do wynagrodzeń w poszczególnych krajach ? Podaj Twój wskażnik, porównam do mojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 30.01.2020 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2020 Rachunek za prąd przyszedł. Dwie stówy wyższy niż poprzednio przy podobnym zużyciu. Wstaliśmy z kolan kurna.... a tak z ciekawosci, przy zastosowaniu PC o ile wzrośnie ? To do mnie? Hybryda wychodzi ok 10-20 zł drożej na mc . Jednak symulowanie kotłem grzałki odbija się na sprawności, 15h strat postojowych i kocioł dopiero raz czyściłem od pażdziernika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalaga 08.02.2020 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 U mnie obecnie to wygląda tak: - Dom 120 metrów (parter + piętro)- Budowa 2010 rok- Zbudowany z cegły MAX + ocieplony styropianem jakieś 15cm- palę obecnie tym: Ekogroszek RED- Zasobnik wystarcza mi na tydzień.- W domu jakieś 20 stopni- Temperatura na zewnątrz około -5 do -10 w nocy Tutaj macie też fajny kalkulator: Kalkulator ekogroszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 03.03.2020 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2020 Mi po podjęciu takiej decyzji pogratulowano "zmądrzenia", ja Tobie też gratuluję Ja od jesieni mam rurę z gazem w drodze. Jak piec wytrzyma jeszcze ze 4-5 lat to pewnie przejde na coś sensownego - mam w planie fotovoltike założyć. Narzie 10 sezon bez kłopotów i wyglada ze w tym roku 2t wystarczy moze ciut braknie. W obecnych tem wyciagam ze spodu worki Czperły z przed 2 lat.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 03.03.2020 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2020 U mnie obecnie to wygląda tak: - Dom 120 metrów (parter + piętro) - Budowa 2010 rok - Zbudowany z cegły MAX + ocieplony styropianem jakieś 15cm - palę obecnie tym: Ekogroszek RED - Zasobnik wystarcza mi na tydzień. - W domu jakieś 20 stopni - Temperatura na zewnątrz około -5 do -10 w nocy Tutaj macie też fajny kalkulator: Kalkulator ekogroszku Pytanie jaki zasobnik :lol2: mój ma tylko 60kg co nie zmienia faktu że też na 7 dni wystarcza ale najgorsze to to ze zostało okołu 3-ech zasobników aby skończyły się dwie tony za cenę 1550zł ,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 03.03.2020 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2020 Na dzień dzisiejszy klima 1040kWh i 700kg ekogroszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 14.10.2020 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2020 Ja wczoraj wystartowałem z ogrzewaniem. Kolejny 11 sezon zaczynam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts