Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ala500

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chciałbym przypomnieć że temat jest "Bieżące zużycie ekogroszku" a już kilkanaście wiadomości jest zupelnie nie na temat , więc może osoby które chcą gadać o gazie , solarach czy innych duperelach założą inne wątki a nie zaśmiecają tego tematu ...

W tym wątku podajemy zużycie ekogroszku i to wszystko , bo robi się burdel :(

U mnie załadunek około 100kg starczał na 10dni (od października aż do stycznia) Ostatnio jednak było to już 9 dni , a ostatnio ładowałem ekogroszek 27 stycznia ale już wiem że nie ma szans nawet na 9dni a jak będzie to 7 dni to będę zadowolony ...

To masz bardzo fajne zużycie - u mnie też teraz więcej - zasyp kończy się za dwa dni i jak wyjdzie po 24 kg na dobę to będzie dobrze :)

przestańcie się mazać

w zeszłym roku była zima i wtedy było spalanie

w tym roku to na razie kominy suszymy i wymienniki wygrzewamy porządnie dopiero.

ja rok temu przy takich temperaturach jak nie umiałem palić to miałem spalanie na poziomie 35kg/dobę w domu 20st i dogrzewałem kominkiem

teraz po wczorajszym zasypie i ocenie "na oko " spaliłem w ciągu doby maks 25kg więc jest różnica.

Nabieramy doświadczenia, dokonujemy korekt ustawień i innowacji w kotłach i kotłowniach i nasze spalanie maleje mimo zimy. Powinniśmy się cieszyć.

Ja się cieszę