DanielRomian 06.02.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 A z ciekawości jakie macie parametry na sterownikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 06.02.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 O jakie parametry pytasz? Parametr który ustawiam to tem. CO = 50st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanielRomian 06.02.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 chodzi mi o pracą pieca czasy podawania i przerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanielRomian 06.02.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Dziś przełączyłem sterownik w tryb pracy dwustanowej i lepiej piec grzeje . W tym sensie że nie pracuje tak długo jak na dwustanowym zakresie pracy. Zużycie przez ostatnie parę dni miałem na poziomie 30 kg jak pracował na automacie. Teraz jak jest na dwustanowym lepiej grzeje i zobaczę za parę dni jakie wyjdzie spalanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 06.02.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Danieldarase ma automat - krawaty wiąże usuwa ciążę- on włącza guzik ustawia ile ma byc na kotle i CWU i wraca do żony. Murzyn sam robi resztę roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanielRomian 06.02.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Daniel darase ma automat - krawaty wiąże usuwa ciążę- on włącza guzik ustawia ile ma byc na kotle i CWU i wraca do żony. Murzyn sam robi resztę roboty też mój Galmeciak pracował w automacie ale jakoś ciężko się zabierał do ogrzewania. Próbowałem różnych kombinacji i zdecydowałem przełączyć sterownik w dwustan...i póki co chodzi lepiej i krócej i dłużej w podtrzymaniu pozostaje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 06.02.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Timon aż tak wiele nie robię Ustawiam tylko CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 06.02.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Daniel w tym sęk żeby piec nie był w podtrzymaniu, ma cały czas pracować aby utrzymać zadaną tem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 06.02.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 też mój Galmeciak pracował w automacie ale jakoś ciężko się zabierał do ogrzewania. Próbowałem różnych kombinacji i zdecydowałem przełączyć sterownik w dwustan...i póki co chodzi lepiej i krócej i dłużej w podtrzymaniu pozostaje ... ale jego automat inny niż Twój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanielRomian 06.02.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 CO na sterowniku mam 60 ...mierzyłem pirometrem i na grzejnik idzie 67-68 (tyle co pokazuje termometr analogowy), na powrocie z grzejnika mam o 10 stopni mniej...ale przed piecem miesza się ta woda z o wieje chłodniejszą z podłogówki i na zaworze 3d z małą ilością z pieca. Na dwustanie zauważyłem poprawę jakości spalania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 06.02.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 też mój Galmeciak pracował w automacie ale jakoś ciężko się zabierał do ogrzewania. Próbowałem różnych kombinacji i zdecydowałem przełączyć sterownik w dwustan...i póki co chodzi lepiej i krócej i dłużej w podtrzymaniu pozostaje ... w podtrzymaniu masz beznadziejną sprawność i opał się "kisi" ty myślisz że jest dobrze bo stoi a on tak stoi jakbys na jałowym w aucie 5tys obrotów trzymał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanielRomian 06.02.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Daniel w tym sęk żeby piec nie był w podtrzymaniu, ma cały czas pracować aby utrzymać zadaną tem. no właśnie ..ale jak miałem w automacie to piec mi się bardzo wychładzał...aż do 55 i długo nabijał się do 60...teraz w dwustanie lepiej grzeje i mniej eko zjada... A w podtrzymania nie tak długo pozostaje....ale nie spada temperatura tak bardzo jak w dwustanie bo spada do 58. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanielRomian 06.02.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 w podtrzymaniu masz beznadziejną sprawność i opał się "kisi" ty myślisz że jest dobrze bo stoi a on tak stoi jakbys na jałowym w aucie 5tys obrotów trzymał to jak będzie non stop pracował to zje wszystko z zasobnika to z ciekawości jakie macie parametry na sterowniku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 06.02.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Najważniejsze żeby mało palił jeśli dwustanem to osiągnąłeś to bardzo dobrze, nie pytaj o ustawienia bo każdy eko wymaga innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanielRomian 06.02.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Najważniejsze żeby mało palił jeśli dwustanem to osiągnąłeś to bardzo dobrze, nie pytaj o ustawienia bo każdy eko wymaga innych. szkoda że dopiero teraz doszedłem do tego ...bo automat mnie do szału doprowadzał...ale z ciekawości jakie dawki w stosunku do przerw. Pi x OKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanielRomian 06.02.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 A drugie co mnie męczy to jaka powinna być różnica temperatury na grzejnikach pomiędzy wlotem a wylotem wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 06.02.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 teraz Ci nie podam ponieważ testuję automatna dwustanowym miałem 5/33 i dmuchawa 2 bieg z 10 możliwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanielRomian 06.02.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 a w dodatku mam przewymiarowany piec:( mam 25kW ogrzewam 90 m2 + 37 m2 podłogówki i 140 L CWU....w przyszłości dojdzie drugie 90 na poddaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 06.02.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 pi razy oko to od ok.1:5 do jakiś 1:10 w zależności od potrzeb..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 06.02.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 spróbuj coś zasłonić zakryć przerobić- było kilka patentów opisanych potem jak dorobisz poddasze to przeróbki zdemontujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts