Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ala500

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Podejrzewam, że to Orzech skruszony do frakcji groszku, sprzedawany następnie jako eko 28MJ;). Ale fakt fakt pięknie się spala. W porównaniu do Chwałowic - po prostu bajka. Aż się zastanawiam czy nie kupić od razu na przyszły sezon.

Gdzie kupiłeś i po ile, jeśli nie tajemnica (w Rzgowie?)

sebsa w moim żeliwnym monstrum pomijając inne przeróbki to ograniczyłem moc palnika po prostu wymieniając palnik PPS 50 a więc taki o mocy 50 kw na PPS 25 a więc o mocy 25 kw i jest efektywniej. ( nawet pomagał mi w tym serwisant kotła ) :)

Ale w brucerze nie ma tak niestety. Widziałem na zdjęciach "czapkę Minerta" na jego palniku. Pisze, że jest zadowolony. Pytanie czy dałoby radę skombinować jeszcze jedną taką. Myślałem o mniejszej ekoenergii, ale to już za duży wydatek jak na razie.:)

Darase. Słyszałeś o dyrektywie energetycznej. Ona nakazuje m in używania silników wysokosprawnych. Silniki sprzedawane teraz a choćby te z przed 2 lat to inna bajka. Choć zgodzę się. 180W to cały czas więcej niż 90W. Może Jarecki napisze czemu instaluje się teraz 0,18kW do żeliwnych ślimaków.

Witaj Seban. Tłoczno się robi w naszych okolicach:). Kojarzysz Slavetę on też z Ksawerowa. Tylko ostatnimi czasy zamilkł, Chyba piecyk pyka mu jak należy i nie ma potrzeby na FM wchodzić. Z tego miejsca go pozdrawiam. Chwałowicki kupiłem właśnie w CII. W tamtym roku bajka - w tym gorzej to wyglądało przynajmniej u mnie.

PS i jak tam jaki piecyk w końcu u Ciebie w kotłowni osiadł.

Tak pośrednio w temacie

Wczoraj w Galileo mowili jak zwykle ow ielu ciekawych sprawach

Mowili, że mitem jest zalożenie, że drowo jest spać w zime przy uchylonym oknie ale powiedzieli, że jak najbardziej około 17 stopni to najlepsza temperatura do spania

Więc bardzo proszę nie nabijać się z tych co mają poniżej 20 stopni w sypialnaich :)

U nas wczoraj jak kładliśmy sie spać było dokładnie 17,5 i było idealnie :)

Pewnie do mnie kolego m.in pijesz:). To napiszę po raz ostatni - Ja się nie nabijam. Pisałem już wielokrotnie, ze MOJA ZONA I TEŚCIOWA są wychowane w blokach. Tam inne temperatury panowały. To się teraz przenosi na dom. Pamiętam jak w jeszcze w listopadzie używałem funkcji A-L w nocy. To teściowa zaraz przybiegła na nasze piętro i przerażona krzyczy, że grzejniki zimne. A temperatury w pomieszczeniach na pewno by dużo wyższe niż te 18-19 stopni. Następnego dnia już chora była ;):D.